Harald Natviks spesialer

Sommerens utvalgte: Gareth Bale

Det meste tyder på at media i stor grad vil bruke sin spalteplass på Bale i sommer

Gareth Bale har blitt koblet til Real Madrid i rundt ett år nå og etter waliserens enorme sesong i år blir neppe koblingen svakere. 23 åringen scoret 21 mål på 33 ligakamper for Tottenham og endte dermed på 3.plass på toppscorerlisten bak Luís Suárez og Robin van Persie. Tottenhams juvel vant ingen titler med klubben, men kunne selv feire en trippel: «Årets spiller 2013», «Journalistenes årets spiller 2013» og «Årets unge spiller 2013».

Ikke siden Cristiano Ronaldo sine herjinger i England med Manchester United har fotball-øyen sett et lignende naturtalent som Gareth Bale. Nettopp Cristiano Ronaldo er en spillertype de fleste gjerne vil sammenligne Bale med. Ikke bare har de en lignende frisparkfot/teknikk, men de har begge utviklet seg til å bli enorme scoringsmaskiner fra offensiv midtbaneposisjon og få kan matche deres fysiske egenskaper. Rykket, teknikken i alle spillets faser, forståelsen og overblikket – og til og med hvordan de noen ganger kan få gult kort for å falle lett innenfor feltet.

Det er ikke bare spillertypen og talentet som minner om Cristiano Ronaldo, prisen kan også komme farlig nær den Perez betalte for CR7 sommeren 2009. Få tror at Perez eller noen andre er villig til å betale nærmere 100mil euro for Gareth Bale, men det er neppe noen heller som tror at klubber som Man Utd, Real Madrid osv vil kunne sikre seg monsteret fra Wales for under 50-60mil euro. Det er ingen hemmelighet at Florentino Perez elsker Premier League og gjerne ser mot denne ligaen for nye spillere og profiler. Hva er da bedre sommeren 2013 med å sikre seg den største av dem alle per dags dato?

Det er dette media vil formidle gjennom hele sommeren og avisene stopper neppe trykke-maskinen sin bare fordi Tottenham selv avkrefter ryktene. Spurs-trener Villas-Boas slo fast i dag at Bale blir i Tottenham, men uttalelsen kunne likevel tolkes som at det i stor grad var utenfor hans makt.

«Jeg har sagt det hundre ganger før og jeg gjentar meg selv. Bale blir i Tottenham. Det er i hvertfall den informasjonen jeg har fått fra ledelsen»

Den mannen Real Madrid og Perez må forhandle med er Daniel Levy og alle husker sommeren 2012 da Luka Modric ble sommerens overgangs-saga. Vi kan kanskje ikke forvente oss noe annet sommeren 2013 ettersom få er tøffere å forhandle med enn Tottenhams sterke sjef Levy.

Hva så med hva Gareth Bale selv vil? Waliseren har selv sagt lite om situasjonen, men de fleste tviler på at Bale vil gjøre som Modric: kreve en overgang bort fra klubben og presse Tottenham til å selge. Likevel er det vanskelig å vite hva som kan komme til å skje og kanskje en telefonsamtale eller besøk fra Florentino Perez eller Zinedine Zidane kan få Bale til å tenke på en overgang til verdens største klubb?

Én ting er sikkert: i en klubb hvor de beste spiller og har spilt gjennom historien, vil Gareth Bale nok passe fint inn. Slik avsluttet Bale sesongen søndag ettermiddag.

Legg inn en kommentar