Harald Natviks spesialer

Jesé og Juanfran

De to Castilla-spillerne har hatt en glimrende sesong i Liga Adelante, men hvor spiller de neste år?

En av klubbene i spansk 2.div har to spillere i toppen av assist-ligaen og det er selvsagt Real Madrid Castilla. Jesé og Juanfran er i topp5 i Liga Adelante med hensyn til antall målgivende og begge to har hatt en glimrende sesong for Real Madrid sitt a-lag. Høyreving Juanfran har stått for hele elleve målgivende og har i tillegg scoret fire mål. Alvaro Morata og Jesé har begge to fått tre målgivende av høyrevingen som ser ut til å være klar for La Liga og Real Betis neste sesong.

Jesé har stått for ti målgivende denne sesongen, altså én mindre enn Juanfran, men kan skryte på seg hele 21 scoringer i spansk 2.divisjon. Jesé er derfor selvsagt toppscorer på b-laget til Real Madrid og 20 åringen er nummer to på pichichi-listen bak Almería spiss Charles. Jesé har derimot dessverre ikke fått kronet sin sesong med spill på a-laget. Den talentfulle angriperen fikk ti minutter i ligaen mars 2012, men har siden ikke fått sjansen på a-laget. Jesé sin situasjon har vært uavklart gjennom hele året, men sportsavisene peker nå på at kanarifuglen fra Las Palmas kanskje likevel vil ha en fremtid i klubben etter Mourinho sin avgang.

José Mourinho fortalte i oktober 2012 at han var kritisk til Castilla-trener Alberto Toril og spesielt da hvordan han brukte Jesé i en tilbaketrukken angreps-rolle på b-laget; en rolle Mourinho ikke hadde på a-laget. Jesé ble derfor indirekte en brikke i et maktspill mellom treneren på a-laget og b-laget. Real Madrids mest talentfulle spiller fikk ikke sjansen på a-laget enn så lenge b-lags treneren nektet å legge om til samme spillesystem som på a-laget. Dette gjorde sitt til at Jesé sin agent, Ginés Carvajal, uttalte at de måtte se mot andre løsninger dersom ikke Jesé fikk en plass på a-laget i 2013/2014 og spilletid.

Jesé selv valgte i februar å fastslå at han hadde tiltro til sine egne muligheter på a-laget enn så lenge han gjorde det bra nok på b-laget, men han fikk likevel aldri sjansen og for få dager siden bekreftet Alberto Toril at Jesé ikke spiller på b-laget neste år. Dette betyr en av to ting: Jesé spiller på a-laget neste år eller i en annen klubb.

En rekke storklubber har vært koblet opp mot Jesé og det er ventet at Real Madrid vil kunne selge stjerneskuddet (med klausuler) sommeren 2013, dersom spilleren selv ønsker en overgang, den neste treneren ikke kan garantere han spilletid og klubben får et godt nok økonomisk tilbud.

Dani Carvajal – assist-kongen i fjor i Castilla – ble solgt til Leverkusen og Bundesliga 2012 etter å ikke ha fått spilletid på a-laget (til tross for en imponerende sesong for Castilla) og har siden tatt enorme steg. Den spennende høyrebacken har i følge uoffisielle tall skapt mer enn 70 målsjanser for lagkamerater i Leverkusen og står for åtte målgivende. Leverkusen-backen er kåret til en av sesongens beste backer og er plutselig aktuell for landslaget i Spania og en retur til Madrid.

En overgang til Tyskland har gjort Dani Carvajal til mer attraktiv for a-laget i Real Madrid og få tror noe annet enn at høyrebacken hentes tilbake sommeren 2013 og kanskje vil etablere seg som førstevalget på backen i Madrid. Forhåpentligvis vil Jesé få en lignende utvikling i en annen klubb, hvis han blir solgt denne sommeren. Da vil han likevel ha en fremtid i Madrid.

Legg inn en kommentar