Mats Hermansens spesialer

Kan Real Madrid slå City?

Den 7.august skal det avgjøres. Real Madrid møter Manchester City på Etihad Stadium. Madrid må score minst to mål for å komme videre. Er det mulig?

Real Madrid har vist enorm form i sesongavslutningen. Med 10 seire på rad og en solid defensiv statistikk har Madrid vist seg fra en av sine beste sider. I tillegg er selvtilliten på høygir etter ligaseieren. Det eneste problemet for Madrid er scoringstatistikken. Etter at Ronaldo dro til Juventus scorer Madrid mellom 25-30 færre mål i ligaen. Benzema har totalt levert 25 scoringer denne sesongen, med Ramos på 2.plass med 13 scoringer. Alle de andre offensive spillerne har levert under 10 scoringer så langt i år. Fordelen er at alle Real spillerne, bortsett fra Militao, har notert seg med mål. Skal Real score to mål, uten Ramos på banen, må noen andre steppe opp.

I City er situasjonen omvendt. City er utrolig gode offensivt og scorer mange mål. På sine 4 siste kamper har City levert hele 16 scoringer og sluppet inn kun 1 mål. De tapte også 2-0 sist lørdag mot Arsenal i FA-cupen. Spillere som Sterling, Jesus, Mahrez og David Silva har en utrolig scoringsform for tiden. Aguero er i tillegg ute med skade resten av sesongen. City er også notorisk dyktige til å holde på ballen. I sin siste kamp mot Watford hadde de hele 78% av ballen og leverte 4 mål. Spillere som De Bruyne og Bernardo Silva er mye av nøkkelen til dette. Nesten alle City spillerne, inkludert Ederson, er dyktige med ballen mellom bena. City trives godt mot lavtliggende lag, noe som de også foretrekker.

Hvordan skal Real levere to scoringer mot et slikt lag? Kanskje svaret ligger i Zidane sin nye taktikk. Zidane har vist at han ikke lenger er like interessert i å vinne med mange mål og ønsker heller å sikre resultatet. Dette var kanskje taktisk lurt i sesonavslutningen, men det holdt med å vinne med et mål, samt at motstanden ikke akkurat var verdensklasse. Mot City må Madrid score minimum to mål. City sin defensive statistikk er ikke like god som mange andre lag og de forsvarer seg ved å ha ballen. Målene i mot kommer av kontringer og balltap. Kan Madrid vinne kampen på denne måten? Et problem er at City ikke trenger å score mål. De trenger ikke å angripe. Selv er City et godt kontringslag, sett ut ifra spillertypene, men de foretrekker ikke dette. Selvom 2.plassen i Premier League er sikret og at de ikke har noe mer å spille for, har de altså en mål differanse på 15 pluss i ligaen på sine 4 siste. Spørsmålet er om City klarer å bare ligge lavt når hele filosofien er å forsvare seg med ballinnhav.

Ved første øyekast er ikke Madrid godt nok stilt til å score to mål mot City. Men det er to kort Madrid kan spille på. Hazard får nå en god mulighet til å trene seg godt opp og stille inn siktet før kampen. Han har hatt en forferdelig sesong uten noe særlig kontinuitet. Han har ofte blitt kastet inn for tidlig, fordi man har vært avhengig av han. Nå får han altså 3 uker å trene på. Asensio er et annet element Madrid kan spille på. Han er så og si tilbake 100% etter skaden og har kommet seg godt. Selvfølgelig er han ikke i sin beste form, men han kan bli viktig. Madrid må regne med å ikke ha mest av ballen i denne kampen, men en kynisk Zidane kan få det til.

Hva tenker dere?

Legg inn en kommentar