Nyheter

Skal Rüdiger virkelig spille venstreback?

En av de store overraskelsene etter helgens treningskamp mot Barcelona er at Antonio Rüdiger startet som venstreback. Hva er årsaken til dette, og kan det fungere?

Under Real Madrids vennskapskamp mot Barcelona natt til lørdag fikk nysigneringen Antonio Rüdiger sin debut. Det var likevel mange som klødde seg i hodet over at tyskeren ble plassert på venstreback, når han var en av verdens beste midtstoppere forrige sesong. I denne artikkelen ser vi litt nærmere på dette.

Rüdiger var en av verdens beste midtstoppere forrige sesong, og de aller fleste regnet med at han skulle inn på stopperplass og starte for Real Madrid. Dette kunne bety at enten Militão eller Alaba ble benket, eller at Alaba ble flyttet til venstreback. At Alaba har spilt venstreback store deler av karrieren gjorde at dette alternativet virket ganske sannsynlig. Det ville altså betydd at Mendy og Alaba roterte på venstreback, avhengig av motstand og skadesituasjon, og at Rüdiger og Militão dannet stopper.

Men så har det dukket opp rapporter om at Alaba ikke ønsker å spille venstreback og at han vil fortsette som midtstopper. Ancelotti svarte på pressekonferansen etter kampen at han «ikke ønsket å bryte opp stopperparet som vant Champions League og LaLiga». Derfor startet Rüdiger på venstreback, sa treneren. Det er altså ingen tvil om at Ancelotti er lojal mot den spillergruppen som var så suksessfull forrige sesong, og at de nye spillerne åpenbart må kjempe seg til plassen.

Men kan det fungere? Rüdiger har blitt vant til å spille som venstre stopper i en forsvarstrio i Chelsea, noe som har gitt han frihet til å trekke fremover i banen. Han har derfor ofte bidratt offensivt i banen fra sin venstrestopperposisjon. Han spilte høyreback i Roma tidlig i karrieren, og han har flere kvaliteter som gjør at det kan passe for ham. Han er rask, sterk og så godt som umulig å slå i en én-mot-én-duell. Ancelotti ønsker nok også at han og Alaba skal bytte posisjoner ofte, slik at Alaba kan bidra med sine gode offensive kvaliteter. Dette gjorde Alaba og Mendy mye forrige sesong, og det er ikke usannsynlig at Ancelotti ser for seg en lignende løsning mellom Alaba og Rüdiger.

Likevel virker det veldig rart at Real Madrid har hentet en av verdens beste midtstoppere for å bruke ham som venstreback. Spesielt når man allerede har Alaba, som har spilt back store deler av karrieren sin. For å gjøre det enkelt: Alaba er en bedre venstreback enn Rüdiger, og Rüdiger er en bedre midtstopper enn Alaba.

Det blir spennende å se hva Ancelotti har i planene. Det kan hende at dette bare er noe han ønsker å prøve i pre-season, og at blir annerledes når sesongen begynner. Det er i hvert fall noe å følge nøye med på i kveldens kamp mot Club América og i ukene fremover!

Legg inn en kommentar