Kristian Schoutes spesialer

De store snakkisene etter de første treningskampene

(Kommentar): Real Madrid har unnagjort to treningskamper den siste uken. I denne artikkelen ser vi nærmere på de største samtaleemnene etter kampene mot Barcelona og Club América.

Dette er den første artikkelen i en ukentlig spalte fra meg, Kristian Schoute, som er redaktør i supporterklubben. Én gang i uken skal jeg ta for meg noen av de største snakkissene i Real Madrid-verden fra de siste dagene og samle dem i en artikkel.

Vi jobber fortsatt med et navn på spalten, slik at den skal bli lett å legge merke til blant de andre artiklene på nettsiden. Vi håper dere kommer til å like det nye konseptet!

I denne ukens utgave skal vi se litt på snakkissene fra de første treningskampene, og jeg skal også trekke inn noen av mine egne betraktninger. Real Madrid spilte mot Barcelona natt til søndag i Las Vegas, mens Club América var motstander i San Francisco natt til onsdag. Selv om man ikke skal legge for mye i treningskamper, er det alltid spennende å se nye spillere i aksjon og litt taktisk eksperimentering fra trenerens side. Her kommer noen av mine tanker etter å ha sett Real Madrid i aksjon mot Barcelona og Club América.

Hva skjer i forsvaret?

Det aller største samtaleemnet etter de to første treningskampene er nok forsvarsrekken, og at Toni Rüdiger, en av verdens beste midtstoppere, ble brukt som venstreback mot Barcelona. Ancelotti sa at han ikke ønsket å bryte opp stopperduoen som vant Champions League forrige sesong, og derfor ble altså tyskeren plassert på backen. Det var mange som klødde seg i hodet over dette valget, særlig når Alaba har spilt venstreback store deler av karrieren. Rüdiger klarte seg forholdvis greit, men det er ingen tvil om at han er langt bedre som midtstopper.

Mot Club América spilte Rüdiger midtstopper, da med Mendy som venstreback. Etter kampen forklarte Ancelotti at Mendy er «starteren» på venstreback, og at Alaba skal spille der kun når det er helt nødvendig. Men hvem starter da i midtforsvaret? Så langt virker det som at Rüdiger er den av de tre midtstopperne som må stå over hvis alle er tilgjengelig, men man kan jo stusse over hvorfor Real Madrid hentet han inn for å benke han. Rüdiger var tross alt en av verdens beste midtstoppere i fjor, og om man skal være realistisk, er han nok per dags dato bedre enn både Militão og Alaba i den posisjonen.

Det er likevel ingenting galt i at den tyske stopperkjempen må kjempe seg til en plass i laget, og det virker som at det er situasjonen akkurat nå. Det er rett og slett sunt med konkurranse i laget. Ancelotti sa etter Club América-kampen at Supercup-finalen mot Frankfurt skal spilles av dem som vant Champions League, som betyr at Militão og Alaba trolig blir stopperparet. Utover det vet vi lite om hva Ancelottis foretrukne forsvarsfirer er, og vi har ikke akkurat blitt noe klokere i løpet av pre-season så langt. Tvert imot, vi er nok heller mer forvirret nå enn for noen uker siden.

Lovende av Rüdiger og Tchouaméni

Selv om Rüdigers posisjon mot Barcelona var et tema for diskusjon denne uken, er det ingen tvil om at han leverte to gode kamper for Real Madrid. Han har vist frem mange av de kvalitetene han ble hentet for; fart og fysikk, lederegenskaper og gode ferdigheter med ball i beina. Ikke det at det noen gang var noen tvil fra min side om dette, men de to første kampene har bekreftet at Rüdiger kommer til å bli en fantastisk spiller for Real Madrid.

Real Madrids virkelige store signering denne sommeren, Aurélien Tchouaméni, har også fått minutter på banen i løpet av de to første treningskampene. Mot Barcelona startet han og spilte hele første omgang, mens han spilte andre omgang mot Club América. Det kommer til å ta litt tid før franskmannen slår seg helt til rette i laget, men man kan umiddelbart se hvorfor Real Madrid betalte 80 millioner euro for ham. Han har ro med ball i beina, og han blir bare tryggere og tryggere med å spille pasninger fremover i banen.

Saken fortsetter under bildet

IMPONERER: Aurélien Tchouaméni har imponert i Real Madrids treningskamper mot Barcelona og Club América.

Tchouaméni har også vist at han er en litt annerledes type defensiv midtbanespiller enn Casemiro, som er hans fremste konkurrent for en plass i laget. Han er enda mer villig til å trekke frem i banen og bli med i angrep, og mot Club América kom han til to gode skuddmuligheter. Casemiro har ikke levert noen særlig gode treningskamper, så kanskje kampen om en startplass mellom de to er tettere enn man hadde trodd? Casemiro starter nok Supercup-finalen om et par uker, men det er ingen tvil om at Tchouaméni allerede legger inn en god søknad for mye spilletid denne sesongen.

Blir vi noe klokere på Hazard?

En av spillerne fansen var mest spent på før sommerens pre-season var Eden Hazard. Det hadde gått rykter fra den spanske hovedstad om en «ny Hazard», som virket å være i storform. Praten om «Chelsea-Hazard» oppsto selvsagt. Det har likevel vært klart at Hazards plass i dette Real Madrid-laget i utgangspunkt er en rotasjonsrolle, og Ancelotti har testet han som en back-up for Benzema på spissplass.

Etter de to første kampene har vi egentlig ikke blitt så mye klokere på Hazards form og evne til å være en solid back-up for Benzema. Belgieren var definitivt bedre mot Club América enn mot Barcelona, hvor han ble litt for lite involvert. Mot det meksikanske storlaget var han derimot ganske god, særlig da han fikk kombinere med Alaba, Camavinga og Ceballos på venstresiden i angrep. Han var mer involverte enn vi har sett ham tidligere, og det var også han som spilte pasningen til Lucas Vázquez før straffesparket. Fra 11-metersmerket var han iskald.

Selv om vi langt ifra har blitt vitne til Chelsea-nivå fra Hazard, så mener jeg at vi har sett er positivt. Det er pre-season, og også han trenger tid til å spille seg i kampform, men bare det at han er mer og mer involvert i spillet og kan bidra med avgjørende pasninger og øyeblikk i kampene er et steg i riktig retning. Om det er godt nok for å være Real Madrids faste back-up spiss, det er et annet spørsmål.

Superstjernen Camavinga

Eduardo Camavinga er spilleren som har imponert meg aller mest i løpet av disse to treningskampene i USA. Vi så tendensene allerede mot slutten av forrige sesong, og han ble bare bedre og bedre for hver kamp som gikk. Nå har franskmannen fortsatt i samme retning, og etter min mening kan han virkelig ikke være langt unna å konkurrere om en mer fast rolle i laget fremover.

Det er sjeldent man finner en midtbanespiller som er så ekstremt trygg med ball i beina, og samtidig er en av de beste taklingsspillerne i laget. Ja, han hadde et ballmist i egen boks mot Barcelona, men hvis du tar vekk den feilen var han rett og slett helt strålende i begge kampene. Jeg skulle ønske vi hadde statistikk fra treningskamper, for det hadde vært interessant å se Camavinga sine tall fra disse kampene. Av alle spillerne så er nok franskmannen den som har tatt største steg de siste månedene, og det er ingen tvil hos om at han kommer til å bli en fantastisk midtbanespiller for Real Madrid i årene fremover.

Saken fortsetter under bildet

Fremtidens midtbane

Carlo Ancelotti har brukt to forskjellige midtbaner så langt i pre-season. Kroos, Casemiro og Modric har spilt én omgang, mens den nykomponeret midtbanetrioen Valverde, Tchouaméni og Camavinga har spilt den andre. Den sistnevnte sammensetningen har fått mye fokus de siste ukene som Real Madrids midtbane for fremtiden, og allerede nå kan man forstå hvorfor.

Real Madrid har hatt en av tidenes beste midtbaner i flere år, og de er nok fortsatt den beste midtbanetrioen i verden også i dag. Men i Valverde, Tchouaméni og Camavinga har klubben sikret seg en helt annen type midtbanetrio. Det er en trio som har mer løpskraft, fysikk og energi, men samtidig har rent fotballtekniske ferdigheter som kan matche de fleste lag i Europa. Det er en midtbane som kan gjøre Real Madrid til et høytpressende og aggressivt lag uten ball, og som kan gjøre at man kan forsvare seg høyere opp i banen. Det har vært en stor glede å se midtbanetrioen i aksjon allerede i pre-season, og det blir spennende å se hvordan det fungerer utover i sesongen.

Legg inn en kommentar