Casper Sivertsens spesialer Uncategorized

Siste hinderet for en finalebillett

I kveld avgjøres det hvem som sikrer seg den siste finalebilletten til finalen i Champions League på Wembley lørdag 01. Juni.

Estadio Santiago Bernabeu er nokk en gang klare for en semifinale kamp i Champions League. Og laget fra den spanske hovedstaden kan skimte en potensiell finale på Wembley i det fjerne.

I veien står Bayern Munchen og etter 2-2 i Tyskland forrige uke, så er returen helt åpen. Begge klubbene oser vinnermentalitet, og vi kommer til å se to heltente lag som er klare i det dommer Marciniak blåser kampen i gang.

Det Bayern Munchen lyktes i uavgjortkampen var å få Real Madrid ut av rytmen sin, og de fikk spilt seg inn i mellomrommet bak midtbanen. Når i tillegg en Musiala var i fyr og flamme så ble jo ikke utfordringene mindre for høyresiden til Real Madrid.

Hva blir nøkkelen i kveldens kamp?

I kveldens kamp så vil vi se vår trofaste Dani Carvajal tilbake etter å ha stått over oppgjøret i Munchen etter for mange gule kort. Selv om at Vazquez gjorde en strålende opptreden mot Barcelona, så kunne man se at det var en omskolert ving som hadde fått i oppgave å temme et av Europas største talenter.

Men nå som Carvajal er tilbake så vil vi få enn mer defensiv trygghet i bakre rekker. Samarbeidet mellom de offensive og defensive oppgavene mellom han og Valverde vil bli en del av de avgjørende duellene i kampen.

Et annet grep jeg tror Ancelotti blir å gjøre i denne kampen er at Nacho vil bli benket, og inn kommer Tchouameni i midtforsvaret. Da starter Camavinga i hans dype rolle på midten. Dette for å tilføre mer fysikk i forsvar, og for å øke pasningssikkerheten i midtforsvaret.

Ved å ha Camavinga fra start vil man i tillegg få enda større løpskraft på midten, og han vil kunne hjelpe Valverde med å dekke rom når Bayern angriper på Real Madrids høyre side.

Klarer Real Madrid å komprimere mellomrommet som er bak midt og foran forsvaret så vil det tvinge Bayern til å angripe mer fra siden. På Allianz Arena forrige så lyktes Bayern i store deler av kampen å skape overtal mot backene. Det gjorde at det tvang Mendy og Vazquez til å gjøre et valg i de situasjonene.

Vi så det veldig klart på Sane sitt utlikningsmål hvordan Mendy måtte ta hensyn til en offensiv back som kom på overlapp, og som ga Sane muligheten å angripe rommet mellom back og stopper.

Siden Bayern Munchen er på bortebane i denne kampen, så vil man jo anta at Bayern Munchen kommer til å en litt mer defensiv tilnærming til kampen. Hvis dette blir utfallet så får vi bare satse på at Kroos tar tak i taktpinnen fra første spark på ballen.

Hva skal til for å skape trøbbel i Bayerns defensive blokk?

Bayern Munchen har fått tilbake De Light som har vært ute i noen uker på grunn av skader. Etter Kim Min Jae opptreden forrige uke så trur jeg nederlenderen går rett inn i startelleveren, og danner stopperpar med Dier. Hvis du tar med Kimmich på høyrebacken så er det tre bak i forsvarsfireren til Bayern som ikke har tempo som sin store styrke.

Her må Real Madrid være smarte med å få satt opp Vinicius og Rodrygo i gunstige situasjoner der de kan utfordre å skape ubalanse med å ta seg forbi enn mann. Nøkkelsituasjoner vil jo bli hvis Los Blancos klare å gjenvinne ballen når Bayern er i ferd med å flytte laget høyere i banen.

Med spillere som Bellingham og Kroos fra dybden så kan våre to brasilianske stjerner på topp få servert flere gode pasninger mellom leddene som kan skape ubalanse hos den tyske storheten.

Kombinasjonsspillet mellom Bellingham, Rodrygo og Vinicius når Bayern ligger i etablert forsvar er vi avhengig av at også sitter i morgen. Siden tyskerne sto veldig godt opp i presset sitt på Allianz Arena, så klarte de ofte å hindre dette i 2-2 kampen.

«90 minutter på Santiago Bernabeu er lange»

Å spå et resultat i en semifinale mellom to så gode lag er vanskelig. Det er noe med rammen og det presset de 22 spillerne som er utpå gressmatten har på seg, som gjør at kveldens kamp kan avgjøres på noen små marginer.

Og selv om Real Madrid har en ørliten fordel med hjemmebane, så er de avhengig av at laget leverer en topp prestasjon igjennom hele kampen.

Så er det jo noe med Real Madrid å store kamper, og vi har sett det gang på gang at de evner å ta ut det maksimale når slike kamper dukker opp på vårparten. La oss håpe at vi ser det i kveld også!

Så vil jeg til avslutning sitere det Vinicius sa etter 2-2 kampen i Tyskland.

«90 minutter på Santiago Bernabeu er noen lange 90 minutter»

Hala Madrid!

Legg inn en kommentar