Real Madrid 2-1 Bayern München (4-3 Sammenlagt) : Spillervurderinger

Real Madrid har sikret seg finale etter en ny snuoperasjon!

I kveld skal den siste finaleplassen avgjøres. Dortmund tok seg videre mot giganten PSG, 2-0 sammenlagt, og venter enten Real Madrid eller Bayern Munchen på Wembley 1.juni. Vinneren av dette oppgjøret vil dermed være storfavoritt i finalen, men de «gule» tyskerne skal aldri undervurderes.

For Bayern sin del så har ikke oppkjøringen vært perfekt. Tyskerne tapte 1-3 mot Stuttgart på søndag, men fikk hvilt mange av de faste (bortsett fra Harry Kane). Kveldens kamp er siste mulighet for å redde sesongen og muligens siste mulighet for Tuchel å redde sin egen jobb. Real Madrid har hatt en langt bedre oppkjøring. Los Blancos sikret seg seriegullet hjemme mot Cadiz og fikk samtidig hvilt de viktigste spillerne.

Heller ingen overraskelser i Ancelottis tropp. Troppen er fullverdig med Carvajal tilbake etter suspensjon og Nacho sammen med Rudiger.

Hjemmelaget åpner kampen bra og skaper den første sjansen etter 5 minutter. Centimeter fra scoring! Like etter skjer det nesten igjen! Carvajal slår inn til Vinicius som skyter ballen i stanga. Rodrygo slår returen rett på Neuer. Vertene åpner kampen fantastisk og presser tyskerne dypt de første 20 minuttene. Hjemmelaget skaper også kampens neste store sjanse. Pent innlegg/skudd fra Vinicius som Neuer må dytte unna. Omgangen ender målløs, men det er Real Madrid som styrer showet. Bayern blir spilt dype og gjør mye småfeil i offensive posisjoner.

2.omgang åpner med et brak! Og det er igjen Vinicius som er arkitekt. Vingen slår inn mot Valverde, men uruguyaneren får akkurat ikke foten på ballen. Vinicius er på igjen like etter, men det ender med corner. En ny sjanse skapes like etter ,igjen Vinicius, og denne gangen er det Rodrygo som er millimeter ifra scoring. Rodrygo er nære igjen like etter, denne gangen fra frispark, men Neuer når frem i tide. Deretter er det Vinicius som finter seg igjennom Bayern forsvaret og tvinger frem en ny monster redning fra Neuer. Enorm kamp av brasilianeren i dag! Bayern fortsetter i samme stil som 1.omgang og virker helt lamme. Men det er allikevel gjestene som scorer først. Mot spillets gang og etter enorme muligheter for vertene, får Davies ballen høyt på venstrekanten. Han finter seg inn i boks og setter et fantastisk skudd forbi Lunin. Her må Los Blancos slå raskt tilbake! Ancelotti setter inn Camavinga og Modric. Fin corner variant fra Modric som ender med annullert scoring. Hjemmelaget fortsetter å presse på for scoring og den kommer til slutt! Vinicius skyter mot Neuer som fomler vekk ballen og Joselu er på returen! 1-1 og kampen lever! Og like etter er spanjolen på igjen. Rudiger slår inn i boks og Joselu står perfekt plassert! For en snuoperasjon! Kampen ender 2-1 etter nesten 15 minutter med overtid! Real Madrid kjører over Bayern på hjemmebane og sikrer seg fortjent finalebillett mot Dortmund 1.juni.

Lunin (7): Får starte kveldens kamp, selvom om Courtois er tilbake. Ikke mye han må gjøre i 1.omgang, men rydder unna en god Bayern mulighet helt på tampen. God redning fra Musiala sitt forsøk i 2.omgang. Ikke sjans på Davies scoringen. God kamp av Lunin og riktig valg av Ancelotti å starte ukraineren i dag!

Carvajal(7): Godt med spanjolen tilbake. Skaper en enorm mulighet etter 5 minutter. Ny flott pasning inn i boks like etter. Har veldig god kontroll på sin kant, men får ikke altfor mye å gjøre i 2.omgang. Trår derimot til med enorm intensitet mot slutten av kampen og sikrer resultatet.

Nacho(7): God første omgang. Gjør viktige returløp og spiller seg fint ut. Nacho er definitivt tilbake på sitt beste. Sørger for at utligningen blir annullert med en litt unødvendig dytt. Er tredje sist på ballen før 2-1 scoringen. Er ikke altfor travel i forsvaret i dag, men gjør en kjempejobb.

Rudiger(7): Håndterer Kane godt i 1.omgang. Blir lurt av Davies på 0-1 scoringen. Slår en nydelig ball opp mot Vinicius etter 81 minutter. Sikrer målgivende på 2-1 scoringen! Får heller ikke mye å gjøre defensivt i dag, men gjør absolutt nok.

Mendy(7): Får mye angrep på sin side tidlig i 1.omgang, men håndterer Sane godt. Like stille i 2.omgang, men står høyt og gjør seg spillbar. God kamp!

Valverde(6): Jobber bra i 1.omgang og spiller godt på høyrekanten. Bortsett fra noen sleivskudd fra 20-30 meter får han ikke til noe særlig offensivt. Ut etter 80 minutter.

Tchouameni(7): God kontroll i midten. Man ser godt hvor stor forskjell det gjør når franskmannen spiller på midten, fremfor i midtforsvaret. Ofres for Camavinga etter 68 minutter.

Kroos(7): Ligger dypt i banen og rydder opp der det trengs. Livsviktig involvering tidlig i kampen. Treffer også på omtrent alt av crossere og pasninger. Byttes ut for Modric etter 68 minutter.

Bellingham(7): Virker å være litt tilbake til seg selv. Mye gode sekvenser med ball og leker seg godt med Bayern forsvaret. Har også flere gode defensive involveringer. Spiller med enorm intensitet i dag. Byttes ut helt på slutten og la igjen alt på banen!

Vinicius(8BB): Setter nesten kampens første med stolpeskudd etter 12 minutter. Fantastisk 1.omgang av brasilianeren. Skaper enormt med trøbbel fra venstresiden og skaper flere gode sjanser. 2.omgangen starter han like bra. Vinicius leker seg med Bayern forsvaret og skaper sjanse på sjanse utover kampen. Får hockeyassist på 1-1 scoringen til Joselu. En helt enorm kamp av brassen!

Rodrygo(6): Burde satt returen fra stolpeskuddet til Vini. Ellers ikke så veldig synlig i 1.omgang. Godt forsøk på frispark i 2.omgang. Ut for Joselu etter 80 minutter.

Innbyttere:

Modric(6): Inn for Kroos etter 68 minutter. Kommer inn med god ro og jobber godt defensivt.

Camavinga(6): Inn for Tchouameni etter 68 minutter. Rydder opp godt på midten. Kontrollerer godt på midten og forsvarer 2-1 resultatet bra.

Joselu(7): Inn for Rodrygo etter 80 minutter. Plukker opp returen og setter sin viktigste scoring i Real Madrid drakt! Og det samme gjør han like etter! Joselu skrur virkelig på helt på tampen av sesongen!

Brahim Diaz(5): Inn for Valverde etter 80 minutter. Ikke mye som skjer, men bidrar med å øke intensiteten.

Militao: For liten tid til vurdering