Real Madrid 3 – 0 Cádiz: Spillervurderinger

Lørdag 4. mai, 16:15

1-0: Brahim 51′
2-0: Bellingham 68′
3-0: Joselú 90+3′

Real Madrid er midt inne i de viktigste ukene av sesongen, men med et returoppgjør i Champions League-semifinalen like rundt hjørnet passet det kanskje godt med et litt «roligere» oppgjør i LaLiga.

For med seieren i El Clasico og en sterk borteseier på La Anoeta sist helg skal det mye til å rote bort seieren i ligaen i år. Det ga både mulighet for litt etterlengtet hvile for noen av våre nøkkelspillere, men også et gledelig gjensyn med Thibaut Courtois som fikk sine første minutter på banen etter korsbåndskaden han pådro seg sist sommer.

Det var et reservepreget Real Madrid-lag som entret matten på Santiago Bernabéu, og også fotballen bar litt preg av det. Cádiz er et lag kjent for å legge seg bakpå, og gripe tak i de få sjansene de får, og det var derfor Real Madrid som holdt mest i kula. Den første omgangen startet litt tamt, men vertene nærmet seg mer og mer en skåring når klokken nærmet seg pause.

Cádiz holdt dog unna, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Like etter pause gjorde en feilpasning fra Militão at Cádiz-spiss Chris Ramos fikk en mulighet mutters alene med Courtois. Den første testen han ble satt på denne sesongen mestret han ypperlig, og fikk reddet kjempesjansen.

I det påfølgende angrepet den andre veien fikk Brahim Diaz muligheten til å lade opp fra rundt 20 meter. Han klemte til og sendte ballen rett opp i det lengste hjørnet. Utagbar for keeper, og 1-0 til Real Madrid!

Arda Güler fikk sjansen fra start og gjorde en relativt god kamp. Etter 65 minutter måtte han likevel gi plass til Jude Bellingham som skulle finslipe teknikken inn mot onsdagen. Engelskmannen trengte bare to minutter på banen før Brahim Diaz fant ham på kloss hold inne i sekstenmeteren.

Han gjorde ingen feil og kunne legge på til 2-0. Det var også hans 18. mål denne sesongen, hvor han kniver med blant annet Alexander Sørloth om den gjeve toppskårertittelen.

Etter det andre målet gikk det egentlig bare én vei. Real Madrid peiset på videre, og helt på tampen satt ballen i målet igjen. Real Madrid vartet opp med klikk-klakk-spill gjennom Cádiz-presset, og til slutt fikk Joselú ballen på fem meter og foran åpen kasse. Omsider satt skåringen for Joselú, og tre mål på tavla for Real Madrid.

Dermed endte det med 3-0 og tre poeng til de hvitkledde. Et resultat som gjør det mulig å bli seriemester allerede denne helgen skulle Barcelona tape for Girona.

Courtois (6): Deilig å se keeperkjempen tilbake i målet på Bernabéu. Ble ikke satt på de største prøvene i dag, men hadde blant annet en god redning da Chris Ramos kom alene gjennom.

Carvajal (6): Mye involvert i dag. Trygg i pasningene og sterk i forsvar. I angrep manglet det litt på kvaliteten, men alt i alt en godt gjennomført kamp.

Militão (6): Fikk sin tredje kamp fra start for sesongen. Tydelig at Ancelotti vil ha ham i form inn mot de siste kampene av sesongen. Noen slurv er det selvsagt, og det må man også forvente. Likevel en god kamp.

Nacho (7): En veldig god kamp. Trygg med ballen i beina, og også en drivkraft fremover.

Fran Garcia (6/7): En svært offensiv kraft sammenlignet med alternativet i Mendy. Viste hva han er god for og kom seg nedover venstresiden flere ganger ila kampen.

Camavinga (8): En veldig god dag på jobben for Camavinga. En ordentlig maestro på midtbanen der han sprer baller til høyre og venstre i banen. Byttet ut for Valverde etter 80 min.

Ceballos (5/6): Ble kanskje litt usynlig i dag. Hadde veldig mange pasningsforsøk (111), men en stor del av dem ble veldig enkle og med liten risiko. Vi har sett bedre kamper fra spanjolen.

Modric (7): En flott kamp av kroaten. Han begynner kanksje å nærme seg slutten av karrieren, men kvalitetene er der stadig. Holder attpåtil 90 minutter i dag, også!

Arda Güler (6): En ganske god kamp av tyrkeren. Prøver seg mye fremover og er uredd, som er godt å se. Samtidig litt «rusten», og alt sitter ikke 100%. Byttet ut for Bellingham etter 65 minutter.

Brahim Diaz (8 BB): Brahim har hatt mange gode kamper i år, og personlig synes jeg han legger inn en god søknad til å starte kampen mot Bayern på onsdag. Målet hans var helt utsøkt, og jobben han gjør før assisten er også god. Banens beste i dag!

Joselu (6): Joselu sliter fortsatt med å få ballen i mål. Har nesten vært allergisk mot å skåre i det siste. I dag så ut til å bli enda en kamp der det ikke ville seg, men helt på tampen fikk han en mulighet han ikke kunne bomme på. Han har dessverre ikke vært en stor suksess i Real Madrid-drakten foreløpig.

Bellingham (6/7): Hva skal man si? Han er en ganske spesiell spiller. Trengte to minutter på å få ballen i mål i dag og noterte seg for sin attende LaLiga-skåring. Fikk ikke veldig mye tid på banen, men nok til å skåre, altså.

Vini (N/A): Spilte ikke nok for vurdering.

Valverde (N/A): Spilte ikke nok for vurdering.