Kamprapporter

Sheriff Tiraspol 0-3 Real Madrid

Det var midtstopper David Alaba som åpnet ballet med scoring på frispark etter halvtimen. Like før hvilen doblet Kroos ledelsen etter et vakkert angrep av gjestene, og ti minutter ut i andre omgang fastsatt Benzema til 0-3. Dette betyr avansement til neste runde i Champions League.

Sheriff Stadium, Tiraspol
Champions League, Gruppespill (5/6)
Onsdag 24.november, kl:21.00

0-1 David Alaba (30′) – [Frispark]
0-2 Toni Kroos (45′) – Assist: Rodrygo Goes
0-3 Karim Benzema (55′) – Assist: Ferland Mendy

Helgens oppgjør mot Granada endte flott for laget fra den spanske hovedstaden da det til slutt stod 1-4 på måltavlen på Los Carmenes. Ikke bare var det tre nye poeng som ble sikret, men tabelltoppen ble inntatt, og de skaffet seg litt pusterom til Real Sociedad og Sevilla på plassene bak. Onsdag ventet omsider en ny, og ikke minst viktig utfordring da et av lagene som har slått Los Blancos denne sesongen stod for tur, nemlig Sheriff Tiraspol. Med seier i Moldova ville Real Madrid sikre avansement til sluttspills-runden, og det siste oppgjøret mot Inter vil da kun bli en formalitet om plassering en eller to for Los Blancos.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas 65′), Militão, Alaba (Nacho 65′), Mendy (Marcelo 61′) – Modric, Casemiro (Blanco 85′), Kroos – Rodrygo (Asensio 85′), Benzema, Vinícius Júnior

Sheriff Tiraspol: Athanasiadis – Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo – Traore (Cojocaru 81′), Kolovos (Yansane 60′), Bruno (Julien 60′) – Castaneda (Nikolov 60′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere stilte fra start i oppgjøret mot Sheriff Tiraspol.

Frisparkmål og krem-fotball

Det var gjestene fra Madrid som var først frempå i oppgjøret, og fikk en halv-sjanse etter åtte minutter, men skuddet til Carvajal ble blokkert. Ti minutter ut oppgjøret lå ballen i mål etter at Rodrygo sendte et skudd på mål som ble reddet av Athanasiadis før Benzema satte returen i mål, men franskmannen var i offside, og scoringen ble annullert. Like etter kvarteret kombinerte Real Madrid på den høyre flanken hvor Rodrygo igjen kom til avslutning, og nok en gang hadde Sheriff sin sisteskanse kontroll. Da klokka passerte halvtimen kom omsider første tellende scoring, og det var på dødball. David Alaba klemte til fra like utenfor 16-meteren på frispark, hvor ballen gikk via en utstrakt fot, og inn bak en utspilt Athanasiadis til 0-1.

FRISPARK: David Alaba sendte ballen i mål via foten til en motspiller til 0-1 på dødball.

Et par minutter etter målet så kom målscoreren fra forrige oppgjør til avslutning, nemlig Sebastien Thill, men Courtois hadde kontroll, og holdt kula. Snaut fem minutter før lagene gikk inn i hvilen så kombinerte Los Blancos flott på den venstre siden, hvor Vinícius Júnior fant Mendy som videre sendte til Carvajal på bakerste stolpe. Backen forsøkte en akrobatisk avslutning på volley, men forsøket sklei akkurat over tverrliggeren. I omgangens eneste tillagte minutt så skulle gjestene doble ledelsen, og det kom etter skikkelig fest-fotball. Modric sendte smart til Rodrygo som videre fant Vinícius Júnior før han fikk hurtig tilbake. Den unge brassen la videre ut til Kroos, og tyskeren sendte elegant kula via tverrliggeren, og over streken til 0-2.

DRØMMETREFF: Real Madrid rullet vakkert opp før scoring nummer to, og Toni Kroos hamret ballen i mål via tverrliggeren.

Avansement sikret

I motsetning til første omgang så var det vertene som angrep først i den andre ved Constanza etter fem minutter, men forsøket endte like utenfor. Ti minutter ut i omgangen skulle omsider Real Madrid øke ledelsen ytterligere da Ferland Mendy sendte videre til Benzema på 16-meteren, og franskmannen fikk tid til å legge ballen til rette før han elegant satte ballen i mål til 0-3. Tjue minutter før full tid fikk vertene to store sjanser på et minutt, og første frempå var Traore som la ballen opp til seg selv, og forsøkte en volley, men Courtois reddet. Deretter sendte innbytter Julien ballen inn i feltet, og den gikk forbi alle før den havnet i stolpen.

NUMMER 15: Karim Benzema satte inn kampens siste mål, og sitt femtende for sesongen.

Ti minutter før full tid forsøkte Thill seg på ny, og selv om midtbanespilleren fra Luxembourg fikk godt treff så hadde Courtois kontroll. Snaut fem minutter før slutt så kombinerte Lucas og Asensio på den høyre siden, hvor sistnevnte dro med seg ballen innover i banen, og sendte kula like utenfor lengste stolpe. Et par minutter senere fikk samme mann en kjempestor sjanse, hvor han burde scoret da ballen ble sendt inn i feltet mot han uten press, men avslutningen på halv volley endte rett på Athanasiadis. På overtid forsøkte en annen innbytter Yansane seg med en avslutning, men igjen reddet Courtois, og det endte dermed 0-3.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Har full kontroll på alle avslutninger som kommer hans vei, uansett om det er høyt eller lavt, og fra kloss eller langt hold. Litt utilpass på et par hjørnespark hvor han bommer litt, men blir ikke straffet for det. Trygg med ballen, uansett om han er presset eller ikke.

Dani Carvajal (7): Er virkelig frisk ved enkelte anledninger offensivt, og kommer til et par gode sjanser. Burde skutt selv tidlig i første omgang, og var nære å få en scoring litt senere i kampen på halv volley, men forsøket lurte seg rett over. Defensivt har han full kontroll hvor Sheriff ikke skaper noe som helst på hans side.

Eder Militão (7): Har full kontroll defensivt gjennom store deler av oppgjøret, og er blitt ganske god i fasen hvor han har ballen i beina. Fører med seg fremover, fordeler langt, og fordeler kort, uten at han ser utilpass ut. Trykker virkelig til i enkelte dueller, og gjenvinner ballen flott ved flere anledninger. Sliter dog med å styre headingene sine i offensiv boks, og må bli bedre på dette.

David Alaba (8): Den anvendelige spilleren fra Østerrike forsetter å vise hvorfor han var en god signering som bosman-spiller. Har god kontroll defensivt, er god i pasningsspillet, og får med seg et mål. Skyter et frispark akkurat der muren sprekker opp, hvilket fører til styring og scoring. Spiller egentlig en ganske god kamp fra a til å, også får vi krysse fingrene for at skaden ikke er alvorlig.

Ferland Mendy (6): Spiller en kamp mer eller mindre på det jevne, hvor han gjør sakene sine godt defensivt, og ikke involverer seg veldig mye offensivt. Har et par gode innlegg, og et par gode driv fremover, men kan til fordel slippe seg senda mer fri offensivt.

Luka Modric (6): Blir en kamp på det jevne for kroaten hvor han løper masse, og tidvis involverer seg masse. Har noen flotte pasninger med utsiden, og noen gode kombinasjoner han er involvert i, men også han kan slippe seg enda mer løs offensivt.

Carlos Casemiro (6): Bryter baller, takler og gir generelt mye juling. Får også en del juling dette oppgjøret, men slik er jobben hans. Rydder opp for resten av laget ved flere anledninger, og får litt ettertraktet hvile mot slutten av kampen.

Toni Kroos (8 BB): Tyskeren er virkelig inne i en god periode nå, og får banens beste av redaksjonen – igjen. Styrer spillet, styrer tempoet, og involverer seg masse. Har også et returløp det luktet svidd av. Er hjernen i laget, og det ut som om midtbanespilleren har stort overskudd for tiden. Slår noen enorme pasninger, og har et særdeles godt skudd som resulterer i 0-2.

Rodrygo Goes (7): Den mest aktive i de i front-trioen til å begynne med hvor han kommer til et par sjanser. Ikke bare kommer hans til sjanser, men han skaper også noen flotte kombinasjoner samtidig som han får med seg en målgivende pasning.

Karim Benzema (7): Litt anonym i en periode etter den annullert scoringen, og plasserer seg ofte litt for mye på siden av angrepet. Vil gjerne han Benzema enten i boksen eller for langt nede om han har begynt med bryggingen.

Vinícius Júnior (6): Kanskje den mest anonyme av de offensive spillerne, og tross dette så gjør han ingen svak kamp. Smiler, ler og trekker på seg en rekke spillere, samtidig som han skaper enkelte kombinasjoner. Blir passet godt på, og det gjør at han ikke får det rommet han er vandt til å boltre seg i.

Innbytterne:

Marcelo Vieira (5): Tilfører ikke spesielt mye den tiden han er på banen. Løper opp og ned langs siden, men klarer ikke helt å involvere seg offensivt. Ser for treg, og umotivert ut, rett og slett.

Lucas Vázquez (5): Kommer inn som back, og skaper noen kombinasjoner på den høyre siden, både med Rodrygo, og Asensio, men spesielt sistnevnte. Defensivt har han god kontroll.

Nacho Fernández (5): Kommer inn for en skadet Alaba, og tar tak i kampen på strak arm. Gjør få om noen feil, og viser at han fortsatt er til å stole på, om behovet skulle være der.

Antonio Blanco (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker om at Real Madrid er videre til sluttspills-runden?