Intervjuer

Ancelotti: – Laget var helt annerledes enn det vi så i den første kampen

Carlo Ancelotti møtte pressen etter 0-3-seieren mot Sheriff Tiraspol i Moldova.

Real Madrid er i storform om dagen, og leverte en overbevisende prestasjon i Moldova u gårsdagens Champions League-møte med Sheriff Tiraspol. På pressekonferansen etter kampen snakket Carlo Ancelotti om spillerprestasjonene, og om gleden med å være videre til utslagsrundene i turneringen:

– Det var en god, disiplinert prestasjon.  Vi spilte bra og viste kvaliteten vår. Vi så sterke ut defensivt, og vi tok ingen risiko, spesielt tidlig i kampen. Jeg er fornøyd, vi har kvalifisert oss fra gruppen. Det er én kamp igjen, og vi ønsker å vinne den for å komme på topp. Alaba fikk en lett forstuing i kneet, men det er ikke noe å bekymre seg for fordi han ikke har mye vondt. Han ser ok ut, og vi håper han kan spille på søndag, sa Ancelotti.

Synes laget gjorde en mye bedre kamp enn sist

Italieneren snakket om episoden på sidelinjen under kampen der Casemiro var borte og snakket med treneren. Noen har spekulert i om Casemiro spurte om han skulle pådra seg et gult kort for å få karantene mot Inter og med det være sikker inn i utslagsrundene. Det avviste Ancelotti på det sterkeste:

– Casemiro og jeg snakket fordi han fortalte meg at han var på en advarsel og ikke ønsket å plukke opp et kort. Jeg ventet litt og tok ham deretter av for å unngå at han fikk en suspensjon for Inter-kampen.

Don Carlo var fornøyd med at laget spilte en klart bedre kamp mot Sheriff enn under den motsatte kampen på Bernabeú, som endte 1-2 i favør Sheriff:

– Jeg har sagt siden starten av sesongen at dette laget kan konkurrere. Nå går det bra, vi er på en god rekke med resultater, og viser kvaliteten vår på alle områder av banen. Vi har gjort en god jobb i gruppen, vi har bare tapt én kamp. Laget var helt annerledes enn det vi så i den første kampen. I kveld var vi et disiplinert lag som spilte god fotball.

Om byttene

Ancelotti svarte også på bakgrunnen for byttene han gjorde under kampen:

– Jeg tok av Mendy fordi han hadde fått et kort, Carvajal fordi han har vært ute, og Alaba fordi han kjente på litt problemer. Jeg hadde to bytter til, og Casemiro hadde fått gult, så jeg tok ham av. Til slutt kom Rodrygo nettopp tilbake fra skade, og det kunne ha vært en risiko å fortsette med ham der ute. Resten av gutta har det bra og vi spiller først søndag kveld, vi har god tid til å restituere oss.

Om diverse spillere

Ancelotti brukte muligheten til å hedre Toni Kroos, som er i knallform om dagen:

– Hvis Kroos er i form kan manageren slappe av. Når han er på banen bruker han ballen som ingen andre, og som jeg sa tidligere, så kombinerer de tre spillerne (Modrić, Casemiro og Kroos) utrolig bra. Han har også scoret mål i de siste kampene, og han spiller veldig bra.

Ancelotti fikk også spørsmål om domfellelsen av Benzema, og om han hadde snakket om det med den franske stjernespissen:

– Vi har ikke snakket sammen om det, men han er avslappet. Det er noe som ble snakket om for en stund siden. Spilleren er helt fokusert på jobben sin. Han virker rolig og han spilte veldig bra i dag.

Også Rodrygo høstet ros av treneren i sin første kamp tilbake fra skade:

– Han spilte bra, han var veldig skarp i angrep og hadde sjanser. Han var farlig på høyrekanten og koblet seg veldig godt opp til Modrić. For meg er han like viktig som de andre spillerne. Han er veldig ung og har, som de andre, mye kvalitet.

Til slutt var manageren hakket mer analytisk, og tok media gjennom det taktiske aspektet ved formasjonen han brukte i kampen:

– Vi har vanligvis tre spillere på kantene. Hvis Rodrygo trekker seg ut, så spiller Modrić seg gjennom rommet, og backspilleren presser seg frem. I denne typen kamper må vi kontrollere midten mer, og noen ganger vingene. Det avhenger også av motstanderens egenskaper. Det er litt annerledes til venstre fordi Kroos ikke går for langt fremover, så Vini holder seg mer ute, Mendy går ut i rommet som oppstår.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.