Nyheter

Sergio Ramos fortsetter å slå rekorder

I forrige uke spilte Sergio Ramos sin 177. kamp for det spanske landslaget, og han ble dermed den europeiske spilleren med flest kamper for sitt landslag.

I forrige ukes oppgjør mellom Spania og Sveits slo Sergio Ramos nok en rekord for det spanske landslaget. For kort tid siden gikk kapteinen forbi Casillas som spilleren med flest kamper for det spanke landslaget, og han rundet også 100 mål i løpet av sin karriere. Nå sikter nok Ramos enda høyere. Kampen mot Sveits var nemlig hans kamp nummer 177 for La Roja, hvilket gjør han til spilleren i Europa med flest kamper for sitt landslag gjennom tidene. Denne rekorden hadde tidligere tilhørt keeperlegenden Gianluigi Buffon, som foreløpig står med 176 kamper for Italia. Rekordene har altså kommet på rekke og rad for den spanske kapteinen de siste årene.

Det er nok heller ingen grunn til å tro at Ramos kommer til å gi seg med det første. Selv om han nå har flest landskamper gjennom tidene for sitt landslag, er det ikke mange kamper til han må spille før han tar rekorden for hele verden.  Den rekorden er nemlig på 184 kamper, så det burde være innen rekkevidde for Real Madrid-kapteinen. Selv om kampen mot Sveits nok kommer til å bli husket aller mest for de to straffene Ramos bommet på, så er det også en kamp som kommer til å gå ned i historiebøkene hos det spanske landslaget.

Iker Casillas & Sergio Ramos & VM 2010
VERDENSMESTERE: Sergio Ramos og Iker Casillas ble verdensmestere med Spania i 2010, etter å ha slått Nederland 1-0 i finalen.

Selv om vi Real Madrid-supportere først og fremst følger Ramos som kaptein for laget vårt, er det ingen tvil om at han har blitt en av de mest dekorerte landslagsspillerne noensinne. Ikke bare har han nå rekorden for flest kamper på landslaget i Europa, han var også del av det spanske landslaget som fullstendig dominerte verdensfotballen mellom 2008 og 2012. Ramos står med to EM-titler og en VM-triumf, og han har vært Spanias kaptein siden 2016. Han har også scoret 23 mål for det spanske landslaget, hvilket gir han en åttendeplass på toppscorerlisten gjennom tidene for La Roja. Dette er selvfølgelig helt enormt for en forsvarsspiller.

Legg inn en kommentar