Kamprapporter

Barcelona 1-3 Real Madrid

Det ble en pangstart på Camp Nou med to scoringer innen de første ti minuttene. Oppgjøret fortsatte i samme spor resten av oppgjøret med høyt tempo, sjanser, kontroverser og ikke minst en vakker scoring fra Modric som gjorde at Real Madrid vant 1-3.

Barcelona 1-3 Real Madrid
Estadio Camp Nou, Barcelona
LaLiga Santander, runde 7
Lørdag 24.oktober, kl:16.00

0-1 Federico Valverde (5′) – Assist: Karim Benzema
1-1 Ansu Fati (8′) – Assist: Jordi Alba
1-2 Sergio Ramos (62′) [Straffespark]
1-3 Luka Modric (90′) – Assist: Rodrygo Goes

Det har væt en svært tøff uke for Real Madrid, hvor det ble tap både i LaLiga Santander og i Champions League, mot henholdsvis Cádiz og Shakhtar Donetsk. Lørdag stod omsider en enda større utfordring for tur, nemlig erkerival Barcelona på Camp Nou. Sist lagene møttes så var det de helhvite som gikk seirende ut etter scoringer av Vinícius Júnior og Mariano, men mye er endret siden den gang, spesielt for motpart Barcelona. Uansett hva så var det et enormt oppgjør som stod for tur lørdag ettermiddag. To av verdens titaner skulle gjøre opp seg i mellom om poengene.

Real Madrid: Courtois – Nacho (Lucas 41′), Varane, Ramos, Mendy – Valverde (Modric 69′), Casemiro, Kroos – Asensio (Rodrygo 81′), Benzema, Vinícius Júnior 

Barcelona: Neto – Dest, Pique, Lenglet, Alba (Braithwaite 87′) – Busquets (Trincão 81′), de Jong – Pedri (Griezmann 81′), Coutinho, Fati (Dembélé 81′) – Messi

Underholdene omgang

Det ble spennende nesten umiddelbart på Camp Nou, hvor Real Madrid var laget som markerte seg først. Nacho sendte til Benzema, og franskmannen spilte Valverde på løp gjennom, hvor midtbanespilleren var iskald og scoret flott i duellen med Neto. 0-1 allerede etter fem minutter! Et par minutter senere kombinerte gjestene flott igjen, hvor Vinícius Júnior sendte til Benzema så tilbake til brassen igjen, men avslutningen endte utenfor. Ting gikk fort nå, og Barcelona satte hurtig i gang hvor Messi sendte Alba på løp med en flott pasning, og backen fant unge Fati i boksen, hvor spanjolen var iskald. 1-1 før klokka viste 10 minutter!

IS I BLODÅRENE: Federico Valverde var iskald da han ble spilt gjennom etter fem minutter og satte ballen i motsatt kryss.

Et kvarter ut i oppgjøret kom Coutinho til avslutning, men Thibaut Courtois hadde full kontroll og holdt avslutningen i fast grep. Fem minutter senere snappet Messi opp en svak pasning fra Valverde, hvor han stormet fremover og klemte til, men igjen hadde Courtois full kontroll. Ved halvspilt omgang sendte Kroos inn et hjørnespark som Ramos stanget rett i hendene til Neto. Sisteskansen satte hurtig i gang, og vertene kontret fremover. Fati var spilleren som dro seg fremover, og til slutt endte ballen hos Messi på høyre side. Argentineren fintet vekk Ramos før han sendte ballen mot mål, men belgieren leste avslutningen og reddet flott.

Ting gikk virkelig fort nå, for Real Madrid stormet i angrep på ny, hvor Toni Kroos ble spilt i bakrom, og tyskeren spilte elegant frem Benzema på et touch. Franskmannen hadde kun Neto foran seg, men avslutningen ble for dårlig, og brassen hindret scoring. Like før halvtimen fintet Messi vekk Casemiro, før brassen hentet seg inn igjen og taklet ballen, så Messi. VAR tok en titt, men valgte å ikke bryte inn – ingen straffe. Mot slutten av omgangen kom begge lag til halvsjanser, dog uten å være av det nevneverdige slaget, hvilket gjorde at de gikk inn i hvilen på 1-1.

Billig straffespark

Det var vertene som kom til den første sjansen i andre omgang, hvor målscorer Fati kom fremover på ny. Unggutten gjorde en finte som ga han rom til å skyte, men forsøket endte like utenfor lengste stolpe. Noen minutter senere var kantspilleren frempå igjen, og denne gang fant han Coutinho på bakerste stolpe, men brassen headet like utenfor fra kloss hold. Deretter var det Real Madrid sin tur til å angripe igjen, hvor Valverde kom fremover på siden, før han fant Vinícius Júnior sentralt. Brassen slapp videre til Benzema, og franskmannen ladet skuddfoten, men forsøket endte himmelhøyt over.

En time ut i oppgjøret hadde Real Madrid hjørnespark, hvor Ramos gikk ned i en duell med Lenglet. Franskmannen holdt Ramos i trøyen, og hindret han noe. VAR brøt inn, og dommeren tok en titt på skjermen, hvilket resulterte i straffespark. El Capitan gjorde seg klar, og var som vanlig iskald fra krittmerket, selv om Neto gikk riktig vei så stod det nå 1-2 til Real Madrid. Avgjørelsen kommer nok til å bli diskutert i ettertid, og var av det billigste slaget.

FEIRER: Sergio Ramos både fremprovoserte og scoret på straffespark, hvor han feiret som en kaptein verdig etterpå.

Modric med lekker scoring

Med Real Madrid opp i ledelsen økte Barcelona presset igjen. Med tjue minutter igjen å spille kom Coutinho seg inn i boksen, hvor avslutningen ble blokkert av Varane. Deretter ble Messi spilt gjennom på motsatt side, men Casemiro gjorde en god jobb og hindret argentineren. Et kvarter før full tid hadde vertene frispark på siden, og det ble sendt inn med en stuss like foran Courtois som stupte frem for å avverge. Ballen fikk en merkelig bane, men Varane kom mellom og ryddet opp.

Fem minutter før slutt fikk Toni Kroos en dobbeltsjanse. Den første kom etter Lucas Vázquez spilte han frem med et lavt innlegg, hvor avslutningen endte rett på Neto som måtte gi retur. Tyskeren fanget opp ballen igjen, og klemte til på ny, men igjen reddet Neto. Et lite minutt senere snappet Lucas Vázquez en svak pasning fra Dembélé, og chippet videre til Ramos som klemte til på halv volley, men en flott redning av Neto hindret scoring. Returen headet Varane utenfor.

I kampens siste ordinære spilleminutt ble Vinícius Júnior spilt gjennom, hvor Neto kom ut og gjorde seg stor. Sisteskansen fikk ikke kontroll på kula, og Rodrygo snappet opp. Unggutten slapp videre til Modric som fintet vekk Neto på mesterlig vis før han iskaldt og lekkert sendte ballen i mål med utsiden av foten. Dermed stod det 1-3, hvilket også ble sluttresultatet på Camp Nou. Real Madrid vinner på stadionet for første gang siden 2016, og inntok tabelltopp med seks poengs luke til rivalen, med en kamp mer spilt.

MED UTSIDEN: Luka Modric fastsatte resultatet til 1-3 med en vakker scoring med utsiden av foten.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Spiller igjen meget solid, hvor han oser selvtillit fra bakerste ledd. Er trygg og god de gangene han blir brukt som støttespiller, hvor fordeler ballen videre uten feil. I tillegg til dette så er han offensiv ved baller som spilles i bakrom, hvor han bryter tidlig og hindrer farlige sjanser. Har også noen flotte redninger, spesielt en hvor Messi er alene gjennom. Solid kamp nok en gang.

Nacho Fernández (4): Gjør en godkjent kamp den tiden han er på banen, med unntak av ved scoringen til Fati. Er feilplassert når pasningen til Messi kommer hvilket gir Alba all tid i verden til å slå pasningen. Offensivt tilfører han ikke stort, annet enn at han er et ekstra oppspills-punkt. Byttes ut med en skade like før pause.

Raphaël Varane (7): Spiller en solid kamp fra start til slutt, hvor han står imot det meste Barcelona kommer med. Klarer nesten å løpe opp Alba i forkant av scoringen, men blir akkurat litt for sen. Står ellers imot angrepene til Barcelona ypperlig, spesielt med godt timede blokkeringer. Kunne kanskje fått den ene headingen på mål, ellers meget solid.

Sergio Ramos (9 BB): El Capitan kom tilbake fra skade akkurat i tide og leverer en glitrende opptreden. Bunnsolid defensivt, med unntak av på scoringen hvor han havner bak Fati. Styrer forsvaret briljant, og er roen selv med ballen i beina. Fremprovoserer et straffespark, dog av den billige type og er iskald når han får sjansen fra krittmerket. Burde scoret et mål til når han får sjansen på volley. Banens beste i kveld!

Ferland Mendy (7): Spiller bunnsolid defensivt gjennom hele kampen, og har full kontroll på Pedri fra start til slutt. Setter ikke seg selv i dårlige posisjoner, er trygg med ballen og tar flere viktige løp fremover i banen. Bidrar ikke veldig mye offensivt i form av ting som leder til noe, men gjør det såpass bra defensivt at det får være greit i kveld.

Federico Valverde (8): For en spiller han er! Stormer inn i boksen til Barcelona og kommanderer Benzema til å gi han ballen. Er iskald når han får den og scorer på vakkert vis. Jobber knallhardt gjennom hele oppgjøret, og gjør nesten ingen feil, med unntak av den ene pasningen bakover som Messi snapper. Stabiliserer midtbanen på en god måte, og binder den sammen med angrepet med sine solide løp.

Carlos Casemiro (8): Er en bauta i dypet på midtbanen, hvor han bryter baller og takler knallhardt. Spiller 70 minutter med gult kort, og lever på kanten hele tiden, men gjør det på en fabelaktig måte. Hindrer Messi på flott måte ved et par anledninger, og er en aktiv grunn til at Real Madrid kun slipper inn et mål. Er bindeleddet mellom midtbanen og forsvaret, hvor han gjør alt det man ikke legger merke til og spiller bunnsolid.

Toni Kroos (6): Ikke den beste kampen han har spilt, men gjør som vanlig en solid jobb med å bygge opp spillet, vende spillet, og sette medspillere opp i gode posisjoner. Burde stått med en målgivende pasning da han spilte frem Benzema. Ingen dårlig kamp, heller ikke hans beste, blir godkjent +.

Marco Asensio (5): Bemerker seg ikke nevneverdig fremover i banen, hvor han ikke er alt for mye involvert. Trekker seg litt for ofte ut av posisjoner hvor han bli brukt. Har heller ikke hurtigheten til å løpe opp noen av ballene som spilles i bakrom mot han. Defensivt derimot bidrar han gjennom hele kampen, og spesielt etter Lucas byttes inn på back. Der er han bunnsolid, og gjør en godkjent prestasjon totalt sett.

Karim Benzema (4): Klarer faktisk ikke å få ballen i mål for tiden, koste hva det koste vil. Skuddene går enten rett på målvakt, utenfor eller over mål. Skaper noen kombinasjoner og kan prises for det, men det blir alt for få bidrag i målprotokollen for tiden. Må dog berømmes for pasningen han spiller til Valverde i forkant av scoringen.

Vinícius Júnior (6): Er konstant aktiv fremover i banen, og skaper en del gode kombinasjoner. Dog så sliter han litt med pasningsspillet, hvor spesielt den siste og avgjørende pasningen er den som svikter. Den blir enten for lang eller for kort. Samtidig skal han ha kreditt for alle løpene han går på, og all uroen han skaper rundt forsvaret til Barcelona.

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (7): Kommer inn for en skadet Nacho like før pause etter en kort oppvarming. Gjør dog ingen feil, og spiller en fremragende kamp. God både bakover og fremover i banen. Defensivt har han enkelte gode involveringer, f.eks mot Dembélé på slutten. Offensivt bidrar han flere ganger, og burde stått med to målgivende pasninger, en til Kroos og en til Ramos. Totalt sett en meget god kamp.

Luka Modric (7): Kommer inn for Valverde som storspilte, og gjør ingen dårlig jobb han heller. Tar flere viktige løp fremover i banen, spesielt de siste minuttene hvor han til slutt belønnes med scoring. Er iskald da han fintet vekk Neto og satte ballen elegant i mål med utsiden av foten til 1-3. Viser at han fortsatt kan, og det han gjør på scoringen er det få som gjør bedre enn han.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Er god den tiden han spiller, og får en målgivende pasning på scoringen til Modric.

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Barcelona? 

3 comments

  1. Usikker på om jeg er enig i Kroos sin rating. Han kontrolerte, skapte klart mest på banen. Samtidig var han utrolig pliktoppfyllende defansivt

  2. Godt referat! Må få skyte inn hvor imponert jeg er (og var) over Valverde. I mine øyne kanskje det største talentet vi har hatt siden Varane (11/12).

Legg inn en kommentar