Intervjuer

Rivaldo: – Isco ønsker å gjøre det samme som James

Rivaldo påstår at Isco muligens ønsker seg vekk fra klubben grunnet lite spilletid. Isco har selv ikke uttalt seg om dette, men er det realistisk?

– Isco har hatt en flott tid i klubben og har vært en viktig del av gjengen lenge, men ting skjer ikke lenger for han i Madrid. Det er mulig han ser mot James Rodríguez som en måte å gå videre på.

Den brasilianske legenden påstår altså at Isco muligens vurderer en overgang vekk fra Madrid i søken etter mer spilletid. Isco har også gjort det klart at han ønsker å være en viktig del av det spanske landslaget, spesielt inn mot EM-sluttspillet neste sommer. Isco var ikke en del av den seneste spanske troppen, muligens på grunn av mindre spilletid enn spillere som Canales, Campaña og Merino.

– Isco følger James og vet at han er veldig fornøyd med overgangen til en klubb der han får rikelig med muligheter og muligheten til å komme tilbake i sin beste form. Isco vurderer nok det samme hvis han fortsetter å bli oversett av Zidane

Rivaldo sier jo noe. Isco har sjeldent vært en fast del av førsteelleveren under Zidane. Forrige sesong spilte han 23 kamper, 15 fra start og 8 fra benken. I løpet av 17/18 sesongen, siste fulle sesong under Zidane, spilte han 21 fra start. Trender peker mot at han starter omtrent halvparten av kampene denne sesongen også. Grunnen til dette er mange. Isco har mange gode kvaliteter som spiller, men er en annen type spiller en alternativene. Casemiro og Kroos er selvfølgeligheter i troppen. Casemiro er den defensive maskinen på midten, mens Kroos ligger dypt og fordeler baller. Valverde tilfører enorm fysikk og litt av alt. Modric er ofte mannen å stole på foran boks, samtidig som han bidrar med mye målpoeng. Han er også blant de beste midtbanespillerne noensinne.

DUELL: Isco i duell med Marco Veratti under Champions League-oppgjøret på Santiago Bernabéu i november 2019.

Isco mangler kanskje fysikk og løpskraft, men er nok den mest «dribblete» av de alle. Han kan også spille i andre posisjoner, blant annet som høyre eller venstre-ving. Isco er dermed ikke det beste alternativet i noen plass og klarer dessverre ikke å danke ut de andre fra startelleveren. Selv om vi gjerne skulle sett mer av Isco på banen, kan man ikke klandre Zidane for sitt valg. Men om Isco virkelig ønsker seg en overgang, er det i hvert fall ikke noe tema ennå for den spanske ballkunstneren.

Legg inn en kommentar