Nyheter

Renoveringen fortsetter på Santiago Bernabéu

Renoveringen av Santiago Bernabéu er allerede svært godt i gang og nylig har man begynt å installere det nye taket på arenaen.

Da Coronaviruset spredde seg i Spania i midten av mars, og landet ble stengt ned satt det en herremann i Madrid som tenkte raskt. Florentino Pérez skjønte at det var svært lite sannsynlig at tilskuere ville være tillatt på Santiago Bernabéu i nærmeste fremtid, og i ettertid har vi sett at dette etter all sannsynlighet gjelder ut 2020.

Da bestemte Florentino Pérez seg for å fremskynde renoveringen av Santiago Bernabéu, og arbeidet ble intensivert mens resten av landet stengte ned. Dette har blant annet gjort slik at Real Madrid har fått gjort dobbelt så mye i forhold til det de hadde forventet å ha unnagjort i det som skulle vært sommerpausen i LaLiga.

Santiago Bernabéu renovering
TAK: Arbeiderne jobber med nedmonteringen av taket på Santiago Bernabéu, før det skal erstattes.

På et tidspunkt ble hele gressmatta gravd opp, og man vurderte å starte arbeidet på å legge den nye gressmatta. På nye Santiago Bernabéu skal gressmatta kunne fjernes med et enkelt tastetrykk, og får å legge til rette for dette arbeidet måtte man visstnok blant annet grave 60 meter ned i bakken.

Allikevel ble det besluttet at dette arbeides skulle ventes med, og i skrivende stund er man i gang med å endte gressmatta på Estadio Santiago Bernabéu fra en arbeidsplass full av jord, grus og sand, til et gressteppe man kan spille fotball på når LaLiga etter sigende skal starte i september hvor planen er å spille på Santiago Bernabéu – med eller uten publikum.

Santiago Bernabéu renovering
ARBEID: Det jobbes mye på Santiago Bernabéu om dagen og på utsiden av stadion kan man skimte flere kraner i forbindelse med arbeidet med det nye taket på stadion.

Det som er hovedoppgaven i skrivende stund er å legge til rette for det nye taket på Santiago Bernabéu. Nye Estadio Santiago Bernabéu skal ha et heldekkende tak, med mulighet til å åpne opp hvis dette er ønskelig. Dette er et omfattende arbeid, og de første grunnsteinene har blitt lagt i disse dager.

Real Madrid har på sine nettsider lagt ut oppdateringer vedrørende arbeidet på Santiago Bernabéu, der klubben på følgende vis har beskrevet arbeidet med det nye taket på Estadio Santiago Bernabéu:

Det nye avtagbare taket er et av hovedaspektene ved fremtiden til Santiago Bernabéu, som vil dekke over stadion med sin struktur og over banen med den avtagbare delen.

For konstruksjonen så har man konstruert en metall-struktur basert på to stenger som strekker seg fra øst til vest, det vil si fra Paseo de la Castellana-gaten til Padre Damián-gaten. Alle disse har en lengde på 176 meter, og de blir støttet av begge tårnene mot Paseo de la Castellana, og det er to der man tidligere hadde tårnene ved Padre Damián-gaten. Fra hvert av disse punktene transporterer man ti deler som skaper utgangspunktet av det nye taket. 

Delene til taket blir montert på bakken, og blir heist opp via disse konstruksjonene. Seksjonen til disse delene har dimensjon på 6×6 meter, og lengden varierer fra 6 til 18 meter. Vekten varierer fra 33 tonn på den minste og 213 tonn som den første delen i hvert hjørne veier.

Santiago Bernabéu renovering
TAK-MONTERING: En av de mange delene som etterhvert skal utforme taket på det nye taket på Santiago Bernabéu blir montert.

Til tross for at det arbeides iherdig på Santiago Bernabéu om dagen så skal Real Madrid visstnok ha en plan om å returnere til Santiago Bernabéu når LaLiga sparkes i gang igjen. Selv om dette muligens blir uten tilskuere så er dette planen i skrivende stund, selv om Florentino Pérez nok fort kan finne på å fortsette å la laget spille kamper på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Før Coronaviruset satte verden på vent så hadde fortsatt Los Blancos en plan angående renoveringen av Santiago Bernabéu, og planen var at lagets kamper ikke skulle påvirkes av arbeidet, og at det mest krevende ved arbeidet skulle utføres på sommeren. Nå blir ting annerledes, når tilskuere ikke skal inn på stadion og det kan være at dette vil bidra til å sørge for at arbeidet går raskere enn først planlagt.

Nye Santiago Bernabéu
FREMTIDEN: Slik skal nye Santiago Bernabéu se ut når den er ferdig, blant annet med et heldekkende tak som kan fjernes ved behov.

Legg inn en kommentar