William Gromstads spesialer

Ildprøven for Éder Militão

På fredag spiller Real Madrid mot Manchester City med et vanskelig utgangspunkt. De må snu 1-2 tapet på hjemmebane uten Sergio Ramos. Éder Militão forventes å få sin første virkelig store test i Real-drakt, men hele laget må prestere hvis det skal bli suksess i Manchester.

Når Real Madrid entrer Etihad Stadium på fredag blir det uten deres viktigste spiller, kaptein Sergio Ramos. Etter rødt kort i det første oppgjøret i Madrid, er det den potensielle arvtageren Éder Militão som forventes å starte i hans plass. Den unge brasilianeren ble hentet fra Porto i fjor sommer, og må forberede seg på sin hittil viktigste kamp. Det er ingen tvil om at Real Madrid blir svekket uten Sergio Ramos, og det gjenstår å se om Militão er moden nok til å opp kampen mot Kevin De Bruyne og co.

I AKSJON: Éder Militão i aksjon mot Getafe i juli.

Militãos debutsesong har absolutt vært godkjent, og som tredjevalg på midtstopperplass har han fått 15 kamper i La Liga, men disse kampene har for det meste kommet når Ramos eller Varane har vært utilgjengelige eller har fått hvile. Dermed kan ikke lagene Militão har møtt regnes som de sterkeste i La Liga, og kun fire av kampene kom mot lag som endte sesongen på øvre halvdel. Disse var Sevilla, Real Sociedad, og to kamper mot Getafe. Ser man enda nærmere på disse lagene og hvordan deres spillestil ligner på Manchester Citys, kan man stryke laget med den mest fysiske spillestilen i ligaen (Getafe) fra listen over velspillende motstandere Militão har møtt. Kampen mot Real Sociedad kom i baskernes grusomme avslutning på sesongen, og var attpåtil bare et innhopp på 30 minutter, så den kampen kan også strykes fra listen. Den skremmende fasiten blir da at Militão har én kamp mot et spansk lag som kan ligne på Manchester City, selv om Sevilla fortsatt er langt unna det nivået.

Heldigvis har Éder Militão også erfaring fra Champions League med både Porto og Real Madrid. I fjor sa det stopp mot Liverpool i 8-delsfinalen etter 6-1 sammenlagt, men den erfaringen kan likevel vise seg å bli viktig mot City. For Real Madrid i årets turnering spilte han 90 minutter i 3-0 tapet mot PSG og i 3-1 seieren mot Club Brugge. Dermed har han erfaring fra tre kamper mot lag av topp europeisk klasse, og det ser plutselig en smule lysere ut med tanke på fredagens storkamp. Spilleren selv sa nylig i et intervju med AS at «selv om laget er uten kapteinen, kommer jeg til å ha en god kamp. Vi kommer til å vinne.»

Uavhengig av hvordan Éder Militão presterer mot Manchester City, er det fortsatt et problem til som må løses; hvem tar lederrollen i Sergio Ramos´ fravær? Ingen andre i laget har per dags dato lederevnene til kapteinen, og tapet av lederen Sergio Ramos kan være vel så stort som tapet av spilleren Sergio Ramos. Spesielt de andre i kapteinteamet må ta på seg ekstra ansvar. Benzema, Varane, og Marcelo er alle litt andre kapteinstyper enn Ramos, og lar spillet deres, fremfor stemmebruk og «corazon», vise vei for de andre.

ramos
SCORING: Sergio Ramos feirer Real Madrids første scoring mot Real Sociedad.

Storsigneringen Eden Hazard vil også få en sjanse til å vise hva han er god for, og etter det han selv kaller sin dårligste sesong, kan City-kampen bli et vendepunkt for Real Madrid-karrieren til den skadeutsatte belgieren. Uansett hvordan Zidanes menn erstatter tapet av Ramos, trengs det en prestasjon fra øverste hylle dersom Real skal ta seg videre for Manchester City har sett meget solide ut i det siste, med unntak av tapet mot Arsenal. Samtidig er det ingen som er bedre på Champions League enn Real Madrid, så ingenting er avgjort enda.

¡Hala Madrid!

Legg inn en kommentar