Redaksjonens tanker

Redaksjonens tanker: Målvaktssituasjonen

Vi har spurt tre av skribentene i teamet om hvordan Lopetegui burde håndtere situasjonen med målvaktene.

I lang tid har en ny målvakt vært på dagsordenen til Real Madrid, og en rekke spillere har blitt ryktet inn til klubben. Hugo Lloris, David De Gea, og Thibaut Courtois har i lang tid vært de heteste navnene på ryktebørsen. Florentino Pérez og Los Blancos har denne sommeren virkelig slått på stortromma, og gått til anskaffelse av to målvakter. Andriy Lunin var den første inn portene på Santiago Bernabéu, da han ankom på overgangsvinduets første dag. Drøyt en måned senere ankom nok en målvakt, nemlig Thibaut Courtois som kort tid senere hadde blitt kåret til den beste målvakten i VM. Det vil nå si at Real Madrid har fem keepere i troppen; Keylor Navas, Kiko Casilla, Luca Zidane, Andriy Lunin og Thibaut Courtois. Tre av våre skribenter har uttalt seg vedrørende situasjonen rundt målvaktene i Real Madrid.

Hvordan mener du Lopetegui burde løse målvakts-kabalen? Hvem må gå, og hvem skal bli?

Shayan Jalilian: 

Jeg mener at Kiko Casilla burde selges. Har alltid ment at han er en altfor dårlig andrekeeper i Real Madrid. I tillegg mener jeg tiden er inne for å gi slipp på Luca Zidane. Han var tredjekeeper hele forrige sesong og fikk kun en kamp for a-laget og det var i siste serierunde mot Villareal. Jeg håper også selvfølgelig at Andriy Lunin lånes ut. Det lille jeg så av han mot United var bra, men også ganske nervøst. Så jeg tror han har godt av å lånes ut og spille fast i et par sesonger. Dersom dette skjer håper jeg Belman blir flyttet opp som tredjekeeper og da har vi målvakt-teamet: Courtois, Navas og Belman.

Kristian Schoute: 

Jeg tror nok at vi i alle fall har en keeper for mye i troppen pr. dags dato. Vi har to av verdens aller beste i Navas og Courtois, samt en vanvittig talentfull keeper i Lunin. Det virker nok derfor mest naturlig å tenke seg at det er Casilla som må gå dersom en må gå. Lunin vil da bli tredjekeeper (dersom han ikke blir lånt ut), mens Courtois og Navas vil bytte på kampene, sannsynligvis med en «ligakeeper» og en «cupkeeper». Jeg er også veldig spent på å se hvem som står i mål i slutten av neste sesong og om keeperen som ikke står i de viktigste kampene er misfornøyd. Det er absolutt grunn til å tro at såpass gode keepere som Navas og Courtois ikke vil nøye seg med å ikke spille de største kampene.

Martin Hellerud: 

Ut ifra uttalelsene til Keylor Navas så går jeg ut ifra at han blir. Dette tror jeg han ønsker selv, samt at klubben vil ha en konkurransedyktig keeper for å konkurrere med Courtois.Da er jeg ganske klar på at Casilla må selges. Jeg syns rett og slett ikke han holder nivå til å vokte buret til Real Madrid, og det verser i tillegg rykter om at han ønsker å dra.Jeg syns Andriy Lunin virker lovende, og det siste jeg vil se er at han sitter på benken som tredjevalg. I den alderen han er i nå så trenger han kamptrening, noe han ikke vil få i Real Madrid – ennå. Dermed håper jeg han lånes ut til en annen LaLiga-klubb, gjerne et lån over to sesonger. Jeg syns det beste ville vært LaLiga, for da kan han tilvende seg kulturen og lære språket samtidig, men det viktigste er at det blir et utlån.Hvis Luca Zidane ønsker det så syns jeg fint han kan fortsette i rollen som tredjekeeper. Hvis ikke han vil så bør han også selges, så kan man hente opp Javier Belman som tredjevalg. Da kan også Moha Ramos bli førstevalg på Castilla.

Hvem tror du kommer til å bli førstevalg denne sesongen? Hvorfor? 

Shayan Jalilian: 

Jeg tror Thibaut Courtois blir førstevalg denne sesongen, men det er ikke dermed sagt at Navas blir helt faset vekk. Jeg tror han kommer til å få rimelig med spilletid i Copa del Rey. Også er jeg meget spent på hvordan Lopetegui løser dette. Skal andrekeeperen stå i Champions League eller blir det kun Copa del Rey på Costa-Ricaneren. Grunnen til at jeg tror Courtois blir fast er at man har neppe hentet en 26 år gammel målvakt som er en av verdens beste, og hadde et glitrende Verdensmesterskap for så å la han sitte på benken. De høye herrene har i tillegg skreket lenge etter en ny målvakt nå, så godeste Navas må nok forberede seg på tilværelsen som andrekeeper.

Kristian Schoute: 

Jeg tror at Courtois vil bli førstevalget denne sesongen og at Navas antakeligvis blir mer en andrekeeper. Om det betyr at han kun spiller Copa del Rey vet jeg ikke helt sikkert, ettersom jeg godt kan se for meg at Navas også kan få spille  i Champions League. Samtidig har Courtois gjorde det klart at han ønsker å vinne Champions League i Real Madrid, så det blir svært spennende å se hvordan klubben og Lopetegui løser den situasjonen. Samtidig er Courtois fem år yngre enn Navas og jeg tror at det ligger for mye prestisje i den signeringen for Real Madrid til at Courtois ikke blir førstevalget. Jeg har likevel en følelse av at vi får se Navas i buret mot Getafe på søndag.

Martin Hellerud: 

Jeg føler meg veldig sikker på at Courtois blir førstevalg denne sesongen. Real Madrid har ikke hentet han som ble kåret til VMs beste keeper for å plassere han på benken.Jeg kan se for meg et scenario der Courtois står i LaLiga og Champions League, mens Navas står i Copa del Rey og FIFA Club World Cup. Men jeg syns det hadde vært gøy om Navas klarte å kjempe seg tilbake som førstevalg!

Hvem håper du vokter buret denne sesongen? Hvorfor? 

Shayan Jalilian: 

Jeg håper personlig at Courtois vokter buret denne sesongen. Jeg elsker personen Keylor Navas. Jeg elsker ydmykheten hans, arbeidsinnsatsen hans og evnen han har til å alltid jobbe hardt uansett hva som skjer. Jeg vet også at han har en høy standing blant mange av supporterne, men jeg synes tiden er inne for at han må fases litt vekk. Han er altfor ustabil i prestasjonene. Går fra noen pinlige blemmer til helteopptredener som 2.leg mot Bayern i semifinalen. Courtois er en helt sinnsyk bra skuddstopper og enormt bra i feltet slik at vi får mer trygghet når ballen pumpes inn i boksen. Han har riktignok virket umotivert i Chelsea forrige sesong, men etter et godt Verdensmesterskap der han ble kåret til den beste målvakten, og nå som han er nær familien sin igjen, er jeg klokkeklar på at han blir en fenomenal målvakt. Den reisen starter mot Getafe på søndag.

Kristian Schoute: 

Jeg håper at det hovedsakelig er Courtois som står i mål i neste sesong. Jeg har latt meg imponere av hans vanvittige evne til å stoppe skudd, samt hans enorme reaksjonsstyrke. Jeg tror også at Real Madrid kommer til å tjene på å ha en keeper som er dominerende og sterk i feltarbeidet. Dette er en egenskap jeg føler Navas mangler og det oppstår ofte farlige situasjoner når Navas skal ut å plukke ballen i boksen. Jeg har alltid likt Navas og det harde arbeidet han legger ned for klubben, men jeg synes det er rart å ikke satse på en keeper som er betraktelig yngre og som jeg mener at allerede er minst like god. Jeg håper samtidig at det blir sunn konkurranse om plassen og at den keeperen som spiller best og jobber hardest får belønning for det og får starte. Dette tror jeg at begge keeperne vil bli motivert av og at begge vil forbedre seg som et resultat av konkurransen.

Martin Hellerud: 

Jeg har alltid vært svak for Navas, og det faktum at han vil bli for å kjempe om plassen styrker dette. Allikevel så må jeg si at jeg håper Courtois vokter buret på fast basis. Keylor Navas er en fantastisk keeper, men jeg syns han er alt for varierende. Derfor håper jeg Courtois blir førstevalget, men da må han levere fra første stund.

Hvordan syns du at Lopetegui burde løse situasjonen med målvaktene? 

Legg inn en kommentar