Spesialer

Real Sociedad-Real Madrid: krevende LaLiga-duell i San Sebastián

Fra taktikken på banen til utvikling av unge spillere i La Real Cantera, ungdomsakademiet, er La Real Filosofia en konstant rettesnor. 

Real Sociedad, nærmere kjent som La Real, ble grunnlagt i 1903 i San Sebastián av rekke studenter og fotballentusiaster. Årsaken til grunnleggelse er litt uklart, men det er allment akseptert at klubben ble skapt for å fremme baskisk identitet og kultur gjennom fotball.

Fokuset på talentutvikling har siden etablering vært en viktig del av klubbens identitet. Gjennom sitt ungdomsakademi, Cantera, har La Real produsert noen store fotballspillere, som har spilt øverste nivå. Xabi Alonso, David Silva, Antoine Griezmann og Aitor Zubieta, for å nevne noen. 

Real Sociedad, er som kjent ikke en stor økonomisk organisasjon i verden. De hadde likevel en gullalderperiode på 1970- og 80-tallet under ledelsen av treneren Alberto Ormaerxea og John Toshack som vant to LaLiga-titler og en Copa del Rey. Laget på den tiden ble beundret for sin underholdende angrepsfotball med mye fokus på kreativitet. Spillere som Jesús Mari Zamora, Satrústegui og López Ufarte ble legender i klubben og inspirerte den neste generasjon av unge baskiske fotballspillere. Denne perioden demonstrerte La Real Filosofia på sitt beste og gjorde at klubben ble en av de mer spennende lagene å følge med på. 

Dagens Real Sociedad

Real Sociedad ligger som forventet på en 6-plass i LaLiga. De viser seg likevel å være en vanskelig motstander å spille mot. La Real har i løpet av de 5 siste kampene, vunnet en kamp og holdt Real Madrid til en uavgjort.

I årets sesong ligger laget på topp når det gjelder defensive headinger i de topp 5 ligaene i Europa. Og en av de bedre lagene i LaLiga når det gjelder gjenvinning av ball etter tap. Tross dette, sliter laget fra basker å etablere gode og offensive spill som gir utbytte i form av mål. Laget har over sesongen mistet kreativitet i angrepsspillet som gjør det statisk og forutsigbart for motstanderne å forsvare seg imot.

Deres beste spiller har så langt vært Mikel Oyarzabal med 9 mål og 3 assist. Etterfulgt av tidligere Real Madrid-spilleren Takefuso Kubo med 7 mål og 4 assist.

Hvem tror du blir avgjørende i kveldens kamp?

Legg inn en kommentar