Real Sociedad 0-1 Real Madrid: Spillervurderinger

Reale Arena
, San Sebastian
LaLiga EA Sports, runde 33
Fredag 26. april, kl. 21:00

Etter søndags viktige 3-2 seier mot Barcelona, skulle Los Blancos til dyst igjen. Med 6 kamper igjen av ligaen, inkludert denne, og 11 poeng ned til Barcelona, vil seier i kveld og de to neste rundene sikre tittelen med 3 kamper til gode. Real Sociedad er dog ingen enkel motstander. Klubben fra San Sebastian har ikke tapt en kamp siden 2-1 tapet mot PSG 5.mars. Siden har de 3 seire og 2 uavgjort på de siste 5. I tillegg kjemper de for å beholde 6.plassen, som sikrer plass i ECL neste sesong.

For Real Madrid blir det spennende. Ancelott satser alle kort på semifinalen tirsdag neste uke og hviler samtlige spillere. Kepa starter i mål, Nacho og Militao starter i midtforsvaret og Garcia og Carvajal starter på back-plass. Modric, Tchouameni, Ceballos og Guler (første start i ligaen) starter på midten. Diaz og Joselu starter på topp. De fleste forventet store roteringer til dagens kamp, spesielt for Valverde og Rudiger, men ikke på dette nivået. Med 11 poeng ned til nummer 2 er det uansett lov å eksperimentere litt.

Gjestene starter kampen litt slurvete og litt mismatch mellom Garcia og Kepa de første 5. Sociedad presser godt på og kommer til gode innleggsmuligheter. Største sjansen kommer etter 14 minutter. Sociedad spiller seg igjennom og Kepa redder godt. Sociedad kontrollerer kampen og presser Madrid dype. Men Real Madrid skal aldri avskrives. Tchouameni slår en flott ball over til Carvajal og spanjolen slår inn i boks mot ingen ringere enn den tyrkiske debutanten, som sikkert klinker til i mål. 0-1. Men Real Sociedad fortsetter å presse på og bortelaget gjør stadig mye feil. Utrolig mange unødvendige balltap. Omgangen avsluttes heldigvis i Real Madrids favør, men nivået må kraftig opp i 2.omgang. Noe av det svakeste denne sesongen.

2.omgangen åpner med en ny god Kepa redning, men Real Madrid ser ut til å ha kviknet litt. Skjer lite de første minuttene, men det er nå gjestene som styrer ballbesittelsen. Usedvanlig lite som skjer underveis i omgangen og Ancelotti gjør også flere defensive bytter. Real Sociedad presser på mot slutten av kampen, men gjestene står godt i mot. Tydelig at planen var å spille på resultat i kveld. Bortsett fra en stor sjanse til Camavinga helt på slutten, ebber kampen sakte men sikkert ut. 0-1 til Real Madrid og 3 viktige poeng sikret.

Kepa(6): God redning fra Kubo sitt forsøk i det 14 minuttet. Ny god redning på 30 minutter! Må igjen til pers tidlig i 2.omgang. Gjør flere viktig redninger i dag og gjør en god figur. Kanskje hans siste i Real Madrid-drakt.

Fran Garcia(5): Roter litt de 5 første minuttene og forårsaker nesten straffe i det 20 minutt. Virker fortsatt litt anspent når han først får muligheten. Gjør uansett en god jobb mot en in-form Kubo. Ut for Camavinga i det 75 minutt.

Nacho(6): Gjør en ok 1.omgang, men får også mye press på seg. Har spilt seg godt opp mot slutten av sesongen og gjør minimalt med feil. Sikker utover 2.omgangen og trygg på venstre

Militao(6): Første start siden skaden. Gjør en god kamp med flere gode inngrep og mye bra distribusjon. Mulig han starter på tirsdag

Carvajal(8)BB: Herlig assist på 0-1 scoringen! Ganske sikker på sin kant i kampen og den beste i svart i dag. God kamp!

Modric(5): Blir godt presset tidlig i kampen og klarer ikke å spille det av seg. Kommer seg litt mer i 2.omgang, men blir mye defensiv jobb. Ut for Vazquez etter 84 minutter.

Tchouameni(6): Arkitekten bak 0-1 scoringen. Jobber godt på midten, der han trives best. Tung kamp med mye løping, men gjør jobben.

Ceballos(5): Får ikke til så alt for mye, men jobber godt på midten. Helt ok match! Ut for Valverde etter 67 minutter.

Guler(6): Første start i La Liga for unggutten. Scorer sikkert fra boks på 0-1. Hans andre La Liga scoringen denne sesongen. Spennende å se hvor uredd han er. Byttes ut for Vinicius etter 67 minutter. Fin start på Real Madrid-karrieren.

Brahim Diaz(5): Ikke mye involvert i denne kampen og får lite å jobbe med. Ut for Rudiger i det 75 minutt.

Joselu(5): Lite å jobbe med i 1.omgang. Heller ikke mye synlig i 2. Ikke en kamp som passer spanjolen godt.

Innbyttere:

Vinicius Jr(5): Inn etter 67 minutter for å ta kontringsløp. Skapper litt trøbbel for Sociedad forsvaret helt på tampen av kampen, men ingen kamp der brasilianeren skal skinne.

Valverde(5): Inn for Ceballos etter 67 minutter. Skal inn å sikre resultatet og gjør jobben sin.

Rudiger(5): Inn for Brahim etter 75 minutter. Skal også inn for å sikre resultatet. Gjør jobben godt og fin oppvarming til tirsdagen.

Camavinga(5): Inn for Fran Garcia etter 75 minutter. God jobb mot slutten og får sjansen til å sette 2-0, men slår rett på Remiro.

Lucas Vazquez: Inn for Modric etter 84 minutter. For liten tid til vurdering.