Real Madrid 3 – 2 Barcelona: Spillervurderinger

Real Madrid tok en knepen seier mot erkerival Barcelona på Santiago Bernabéu, og er på god vei mot LaLiga-tittelen.

3-2 Bellingham 90+1′

Real Madrid tok imot erkerival Barcelona til dyst på Santiago Bernabéu. Med seier eller uavgjort ville ligatittelen være så godt som sikret, men Barcelona var også interessert i å revansjere både forrige møte i ligaen, og også tapet for PSG i midtuken.

Og det tok ikke lang tid før de straffet Real Madrid for en feil. En corner ble slått inn, og Lunin bommet på ballen inne i feltet. Der dukket Andreas Christiansen opp, og headet inn ledelsen til gjestene fra Barcelona.

Drøye ti minutter senere var derimot Real Madrid i angrep. Lucas Vazquez dro seg forbi Cancelo, før han forsøkte å ta seg forbi Cubarsi. Den unge stopperen ble lurt av Vazquez, og felte Real Madrids høyreback. Dermed ble det straffe, som Vini Jr. satte kontantk forbi Ter Stegen. 1-1 i Madrid!

Kampen bølget frem og tilbake etter utligningen, og begge lagene hadde noen halvgode sjanser. På tampen av omgangen var det Real Madrid som virkelig presset på, men lagene gikk inn til pause på uavgjort.

Den andre omgangen starte likt som den første sluttet. Real Madrid tok mer kontroll over kampen og kom seg til gode sjanser. Bellingham lempet blant annet Vini igjennom på ypperlig vis, men skuddforsøket fulgte ikke opp pasningen.

Men så gikk det galt. Lamine Yamal kliner til fra distanse, og Lunin tvinges til å gjøre en retur. Den havner rett i beina på Fermín Lopez som setter inn det andre målet for gjestene. Relativt mot spillets gang i den andre omgangen.

Men bortepublikumet hadde så vidt rukket å sette seg før det var mål igjen. Vini lempet en ball med venstre på tvers inn i seksten. Der dukket plutselig Vazquez opp som på nydelig vis satt ballen i mål. 2-2 og full kamp om de tre poengene igjen med 15 minutter å spille!

Og Real Madrid hadde blod på tann nå! Lunin plukket en ball i feltet og sendte en helt vanvittig kule opp mot Vini som fikk en sjanse alene med Ter Stegen. Dessverre satt ikke skuddet, men et varselskudd i retning Barcelona-leiren!

Det så lenge ut til at det skulle ebbe ut med uavgjort, men tradisjonen tro var det en ung engelskmann som ville det annerledes. Brahim dro seg oppover i banen, spilte ut til Vazquez som smalt ballen inn i feltet. Denne gangen var det Bellingham som dukket opp, og på vakkert vis sendte ballen opp i nettaket, og sikret seieren ett minutt på overtid.

En nydelig skåring, og tre poeng som sender Real Madrid et stort skritt mot ligatittelen. Dessuten er det alltid deilig å slå Barcelona! Hala Madrid!

Lunin (5/6): Ukraineren fulgte ikke helt opp stjernekampen mot City fra midtuken. Bommer på ballen på det første målet imot, og gir også en småsvak retur på nummer to. Glimter samtidig til med noen gode redninger og flotte pasninger, så en helt OK kamp.

Vázquez (9 BB): En kjempekamp. Først skaffet han straffesparket, og målet hans er også av ypperste klasse. Så runder han av med en fantastisk assist på tampen også. Takk for i dag!

Tchouaméni (7): Gjør en god kamp i midtforsvaret. Er et veldig godt alternativ der når det er skader på stopperplass.

Rüdiger (6): Som sin stoppermakker hadde han også en god kamp. Gode pasninger og mange viktige klareringer.

Camavinga (5/6): Gjør en helt grei kamp, men har hatt bedre kamper på venstrebacken enn i dag. Blir hengende litt i tauene mot Lamine Yamal.

Kroos (6): Synes kanskje tyskeren var litt usynlig i dag, og var faktisk ikke så veldig mye involvert. Treffer dog på 40/41 pasninger, så gjør få feil.

Valverde (7): Løper utrettelig, og er også farlig fremover, både på egenhånd og med pasninger. En veldig god kamp.

Modric (7): Startet kampen, som ikke har blitt for vane denne sesongen. En fin kamp der han som vanlig skapte mye fremover. Vartet opp med noen helt nydelige detaljer, også.

Bellingham (7): Tilbake på høyt nivå. Gjør nesten ikke en eneste feil, og skårinen på slutten er det høy klasse over. Er visst tradisjon å å vinne El Clasico på overtid for den unge engelskmannen!

Rodrygo (6): Ikke den beste kampen han har hatt. Skaper ikke det helt store og er litt unøyaktig med sjansen har får. Ble byttet ut etter 75 min.

Vini Jr. (8): Som vanlig i lekent humør, og han klarte å skape mange farlige sjanser. Straffen er ikke fryktelig god, men det blir mål, mens assisten til Vazquez er i ypperste verdensklasse. En veldig god kamp.

Fran Garcia (5): Får ikke veldig god tid til å involvere seg, og klarer det heller ikke. Et småsvakt innhopp.

Brahim (6): Godt innhopp av Brahim. Er involvert i 3-2-skåringen.

Militão (6): Fint å se ham tilbake i aksjon. I dag var det ikke mange minuttene, men han ryddet unna det meste som kom hans vei.

Joselu (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.