Kamprapporter

Real Sociedad 0-0 Real Madrid

Los Blancos dominerte store deler av oppgjøret, men klarte ikke å få ballen i mål på Reale Arena søndag kveld. Det ble derfor ikke mer enn et poeng, men to spillere fra Castilla fikk sin debut for førstelaget, og Ødegaard spilte fra start!

Real Sociedad 0-0 Real Madrid
Reale Arena, San Sebastian
LaLiga Santander, runde 2
Søndag 20.september, kl:21.00

Det er ikke lang tid siden vi takket av med den foregående sesongen, hvor store deler ble forskjøvet grunnet situasjonen med COVID-19. Forrige helg ble omsider sesongen 2020/21 sparket i gang for de spanske lagene, men dette var uten Real Madrid som fikk forskjøvet seriestarten en uke grunnet spill i Champions League. Getafe var motstanderen de hvitkledde skulle møtt forrige helg, men de møttes heller til dyst i en treningskamp denne uken hvor Real Madrid banket lilleputten fra hovedstaden. Søndag kveld gikk turen til Baskerland, og nærmere bestemt San Sebastian hvor Real Sociedad stod for tur.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Modric (Valverde 70′), Ødegaard (Casemiro 70′), Kroos – Rodrygo (Park 70′), Benzema, Vinícius (Arribas 90′)

Real Sociedad: Remiro – Gorosabel, Artiz, Le Normand, Aihen – Guevara (Gonzalez 89′), Merino – Portu, Oyarzabal (Januzaj 75′), Barrenetxea (Bautista 75′) – Isak (Silva 63′)

Enorm redning av Courtois

Det var gjestene fra hovedstaden som tok initiativet umiddelbart, og dominerte ball-innhavet fra start. Ødegaard var involvert i den første sjansen skapt da han kombinerte med Benzema et kvarter ut i oppgjøret, men avslutningen til franskmannen ble reddet. Etter dette fulgte en periode på tjue minutter uten nevneverdige sjanser før Ramos fikk en dobbeltsjanse. Først headet han ballen mot mål, hvor den ble blokkert, før han smelte til på returen – men igjen ble skuddet blokkert.

Fem minutter før hvilen kombinerte Ødegaard, Mendy og Benzema hvor sistnevnte ble spilt frem i feltet, men dessverre sklei franskmannen og skuddet havnet utenfor. Et par minutter senere kom vertene til deres første sjanse, og den var av det store slaget. Svenske Alexander Isak ble spilt gjennom, og kom alene mot Thibaut Courtois, men belgieren gjorde seg stor og reddet mesterlig i duell med Isak. Flere sjanser ble det ikke i omgangen, og lagene gikk inn i hvilen uten noen scorede mål.

Debutanter får sjansen

Vertene avsluttet første omgang med en stor sjanse, og begynte den andre med en stor sjanse. Oyarzabal spilte gjennom Barrenetxea, og kantspilleren klemte til, men kula sklei like utenfor. Drøyt fem minutter ut i omgangen fikk Ødegaard tid og rom, hvor han spilte frem Benzema, men avslutningen til franskmannen ble blokkert – merkelig nok til utspill fra mål. Ti minutter ut i omgangen mottok Carvajal ballen på 35 meter, og backen klemte til, hvor skuddet gikk rett på Remiro. Sisteskansen holdt ikke forsøket, men plukket opp returen igjen.

BLOKKERT: Skuddet til Benzema blokkeres etter å ha blitt spilt gjennom av Ødegaard.

En time ut i oppgjøret kombinerte Mendy og Rodrygo, før brassen sendte videre til Benzema hvor franskmannen dro seg innover i feltet og klemte til. Igjen endte skuddet innenfor Remiro sin rekkevidde som reddet. Tjue minutter før full tid valgte Kroos å ta et kort hjørnespark, hvor han fikk ballen tilbake i feltet og han sendte kula mot det lengste hjørnet, men igjen reddet Remiro. Rett etter dette kom Marvin Park inn til sin debut for Rodrygo, og unggutten fikk en gavepakke fra Vinícius Júnior med ti minutter igjen å spille, men unggutten ble ubesluttsom, og rotet vekk ballen. Flere sjanser ble det ikke, og oppgjøret endte med poengdeling på Reale Arena søndag kveld.

DEBUTANT: Marvin Park debuterte søndag kveld for Real Madrid.

Spillerbørsen:

Thibaut Courtois (7): Sisteskansen fra Belgia er ikke mye involvert, men du verden for en redning han har på tampen av første omgang. Ingen hadde klandret han om skuddet til Isak endte i mål, men slike redninger som dette er grunnen til at han står for Real Madrid. Er i tillegg rolig med ballen i beina, og starter sesongen der han avsluttet den forrige.

Dani Carvajal (5): Har relativt grei kontroll defensivt, med unntak av de to sjansene som skapes. Ute av posisjon både ved sjansen til Isak og sjansen til Barrenetxea, men ingen av de ender med mål imot. Involverer seg tidvis offensivt med noen kombinasjoner, og har et skudd på mål fra langt hold. Helt ok kamp.

Raphaël Varane (7 BB): Den franske midtstopperen reiser seg etter en meget svak opptreden mot Manchester City i Champions League, og stopper stort sett alt som kommer hans vei søndag kveld. Sikrer Ramos og de andre i forsvaret når de forsvinner fremover, hvor han blant annet løper opp flere baller, og stopper enkelte potensielle sjanser. Banens beste i kveldens kamp.

Sergio Ramos (5): Ingen stor opptreden fra kapteinen, men heller ingen svak opptreden. Tidvis litt ute av posisjon når Real Madrid mister ballen, men har en god makker som er plassert korrekt. Får en dobbeltsjanse i første omgang, men klarer ikke å få noen av de forbi motspillerne. En kamp midt på treet fra kapteinen.

Ferland Mendy (5): Slipper lite om noe forbi seg defensivt. Offensivt så varier det noe mer, og touchet sitter ikke helt i kveld. Har noen godkjente kombinasjoner, og pasninger, men enkelte ender også med balltap. Bidrar ikke med veldig mye offensivt, men løper som vanlig ekstremt mye og har god kontroll bakover.

Luka Modric (5): Spiller en kamp helt på det jevne. Ser ut til å trives i posisjonen med to på midten bak Ødegaard i begynnelsen av kampen, men utover i oppgjøret går han seg noe mer fast og blir tatt av til fordel for Valverde. Skaper noen kombinasjoner med Rodrygo og Ødegaard, men det ender ikke med stort.

Martin Ødegaard (5): Spiller fra start i sin første kamp tilbake i Real Madrid, og det blir en opptreden midt på treet. Kombinerer greit med Benzema, og spiller opp franskmannen ved et par anledninger. Delaktig fremover i banen, men det blir også litt vell mange støtte-pasninger og kan til fordel være enda mer aggressiv.

Toni Kroos (4): Ingen stor kamp av tyskeren som til han å være virket litt rusten. Bommer med enkelte enkle og enkelte lange pasninger. Får heller ingen spesiell flyt i spillet, og spiller veldig ofte sidelengs eller litt for langt i lengderetning. Har heller ikke veldig mye å stå imot med defensivt, hvor han litt for lett blir spilt av eller forbi.

Rodrygo Goes (5): Forsøker å involvere seg offensivt, og har noen gode løp, men det blir litt for lite sluttprodukt. Er del av enkelte kombinasjoner, men som nevnt så blir det ikke til spesielt mye. Blir byttet ut til fordel for debutant Marvin Park med tjue minutter igjen å spille. Må heve spillet om han skal foretrekkes fremfor Asensio.

Karim Benzema (4): Kommer til noen avslutninger, men klarer ikke å overliste sisteskanse Remiro. Første ender rett på, andre sklir han utenfor, den tredje blir blokkert og den fjerde reddes av Remiro. Kommer til sjanser, men klarer ikke å sette de i mål. I tillegg til dette så faller han ved flere anledninger litt for dypt i banen, hvilket gjør at han ikke er til stede ved innlegg.

Vinícius Júnior (5): Sliter litt med involveringene offensivt, hvor han roter vekk ballen eller går seg fast og må spille bakover. Ti minutter før slutt spiller han dog frem Park i god posisjon, men debutanten klarer ikke å omsette til mål. Har et veldig godt returløp hvor han hindrer sjanse til vertene. Helt ok kamp, men må prestere bedre for å holde Hazard på benken.

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (5): Solid når han kommer inn i jobben med å bryte opp og fordele ball. Ikke ekstremt mye involvert, men er der han skal være, og gjør et helt ok innhopp. Sjelden vraking fra start i kveld, men når Ødegaard er den som kommer inn får man ta det med et smil.

Federico Valverde (4): Kommer inn med energi og jobber som vanlig knallhardt, men slurver alt for mye. Virker ikke til å være «venn med ballen», og mister den litt for ofte. Kombinasjonene stopper også opp ved flere anledninger når unggutten er involvert. Ikke noe stort innhopp.

Marvin Park (5): Stortalentet fikk sin debut tjue minutter før full tid, og er involvert ved flere anledninger. Kommer til et par innlegg, og burde muligens fått et skudd på mål etter å ha blitt spilt opp av Vinícius Júnior, men ble for ubesluttsom. Spennende spiller i årene fremover.

Sergio Arribas (N/A): Unggutten storspilte i UEFA Youth League og fikk fortjent debutere mot Real Sociedad, men spilte for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Real Sociedad? 

2 comments

Legg inn en kommentar