Intervjuer

Ødegaard: – Det var flott å spille for Real Madrid

Martin Ødegaard fikk sin første LaLiga-kamp fra start for Real Madrid da han startet i borteoppgjøret mot Real Sociedad i går kveld. Både Ødegaard og Courtois snakket med pressen etter kampen.

Søndag kveld var det endelig duket for Real Madrid sin serieåpning i LaLiga, men det gikk nok ikke helt som forventet for de regjerende mesterne. Kampen endte 0-0 etter det som stort sett var en ganske kjedelig affære. Karim Benzema hadde et par gode muligheter for Real Madrid, mens også Thibaut Courtois måtte i aksjon ved en anledning i første omgang. Utenom det var det sjansefattig, og det var tydelig at maskineriet fortsatt var litt rustent for Zidane sitt mannskap.

Les også: Real Sociedad 0-0 Real Madrid

Selv om ikke resultatet ble slik Real Madrid-fansen hadde håpet, var det allikevel andre ting som var på alles lepper etter kampslutt. Martin Ødegaard fikk nemlig sin LaLiga-debut fra start for Real Madrid, over fem år etter at han fikk sin første og til nå eneste opptreden i den hvite drakten. Selv om nordmannen ikke var særlig utslagsgivende viste han til tider sine kvaliteter, og det virket heller ikke som at han var plaget av kneskaden sin. Zidane bekreftet også på pressekonferansen etter kampen at Ødegaard hadde hatt lite problemer med smerter i kneet. Hovedpersonen selv hadde følgende å si om kampen:

– Det føles bra, men jeg er skuffet fordi vi ikke vant kampen. Det var flott å spille for Real Madrid. Jeg er på samme bølgelengde som mine lagkamerater, men det er alltid litt vanskelig i begynnelsen. De er alle fantastiske spiller som gjør det lettere for meg.

(Saken fortsetter under bildet)

Ødegaard vs Real Sociedad (2)
STARTER: Martin Ødegaard fikk muligheten fra start i Real Madrids serieåpning på Anoeta.

Gårsdagens kamp var ekstra spesiell for 21-åringen, ettersom den ble spilt mot gamle lagkamerat på hans tidligere hjemmebane. Ødegaard tilbragte forrige sesong på utlån i Real Sociedad, og han ble på kort tid en svært populær spiller i San Sebastián. Nordmannen innrømet selv at det var en spesiell anledning:

– Det var en spesiell kamp mot venner og gode mennesker.

Ødegaard pratet også litt om hva rollen han sin er i Real Madrid, og hvilke forventinger hans trener Zinédine Zidane har til han:

– Zidane vil at jeg bidra med å skape sjanser, score mål og å spille mellom linjene når vi angriper.

Thibaut Courtois leverte en strålende sesong i fjor, og han fortsatte i samme spor i serieåpningen. I slutten av første omgang måtte den langstrakte belgieren i aksjon da Isak ble sendt gjennom alene med keeper. Keeperen kom seirende ut av duellen etter en flott benparade, som i etterkant kan sies å være helt kampavgjørende. Dermed startet forrige sesong beste LaLiga-keeper på samme måte som han avsluttet den forrige – med et rent bur. Courtois hadde følgende å si etter kampen:

– De skapte egentlig ikke så mange sjanser utenom den gode redningen min og et skudd som gikk utenfor. Vi skapte heller ikke så mange sjanser, og det var fordi den siste pasningen ikke var god nok. Vi skapte problemer for dem, men vi klarte ikke å omsette dem i sekstenmeteren.

Courtois
SMULTRING: Courtois hadde en god redning og holdt nullen mot Real Sociedad.

– Vi føler at vi er i god fysisk form, men Real Sociedad har trent lenger enn oss. Vi spilte med godt tempo og produserte flere gode ting, spesielt i første omgang. I andre omgang slet vi derimot med å beholde ballen. Vi presterte godt, med unntak av de siste 25 minuttene.

Courtois fikk også spørsmål om hvor viktig det er at Real Madrid holder nullen når målene ikke renner inn fremover på banen:

– Hvis vi ikke scorer så mange mål er vi nødt til å være organisert og ikke slippe inn mål. Vi har noen kvalitetsspillere der framme, som Karim, som er en avslutter. Vi kommer alltid til å ha en mulighet til å score, og derfor er det viktig å holde nullen. Etter fotballpausen vant vi flere av kampene våre med 1-0, og vi må prøve å holde det oppe. Jeg er ikke i tvil om at vi har mål i oss og at de kommer.

Legg inn en kommentar