Mats Hermansens spesialer

Real Madrid vs Manchester City: Spiller for spiller

For tredje året på rad skal Real Madrid på ny møte Manchester City. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på troppene.

Igjen fikk Real Madrid verst mulig trekning på veien mot nytt Europa-trofee, men som Ancelotti sa: «Skal du være best, må du slå de beste». Real Madrid kom best ut i 21/22-versjonen, men ble regelrett knust året etter. De hvitkledde bør dermed være rimelig hissige på revansje i år, men det skal selvfølgelig bli tøft. La oss først sammenligne årets tropper.

Keeper: Lunin/Courtois/Kepa mot Ederson

«Takket være» Courtois sin langvarige skade har Real Madrid blåst nytt liv i ukrainske Lunin og 25-åring har virkelig fått vist seg frem. Lunin har vært solid bak stengene og er samtidig god med ballen mellom bena. For City er fortsatt Ederson det ubestridte valget. Brasilianeren er ennå bare 30 år og er også blant verdens beste keepere. I følge Ancelotti kan Courtois være tilbake til det første møte med City, men debatten vil gå på om det er riktig å kaste belgieren rett til ulvene. Om duellen står mellom en Courtois i sin gamle form mot Ederson, trekker Courtois det absolutt lengste strået. For Lunin sin del vil City-matchen være den absolutt største testen så langt. Fordelen for Real Madrid er dybden i posisjonen(må heller ikke glemme Kepa). Real Madrid er knepent best på keeper-plass, om Courtois rekker å komme tilbake.

Forsvar: Militao/Rudiger/Nacho/Mendy/Garcia/Carvajal/Vazquez/Tchouameni mot Dias/Gvardiol/Akanji/Ake/Stones/Gomez/Lewis/Walker

Forsvarsplassen er et interessant tema. Teller ikke med Alaba her siden han mest sannsynlig ikke rekker noen kamper denne sesongen. Det eneste som er sikkert her er at Rudiger absolutt er den beste blant de alle. Tyskeren har garantert skaffet seg fast plass i elleveren etter hva han har vist og er kritisk for tryggheten bak. Ikke bare posisjonerer han seg godt og har farten til å henge med de fleste, men han vinner også de fleste hodedueller. Det mest imponerende var hvordan han nøytraliserte Haaland, verdens beste spiss i fjor, og gjorde nordmannen helt usynlig i det første oppgjøret. Men fordelene stopper der. Militao er også klar og kan være tilgjengelig allerede mot Bilbao mot slutten av mars. Brasilianeren er mest sannsynlig i god nok fysisk form, men kampformen må være elendig til oppgjøret mot City, spesielt det første. Det blir dermed interessant å se hva Ancelotti velger å gjøre her, da Nacho mest sannsynlig er uaktuell i en så viktig kamp. Sammenligner man Rudiger/Nacho/Militao mot Dias/Akanji/Stones, kommer nok City litt bedre ut per nå. Real Madrid har igjen flere valgmuligheter med Tchouameni som et fjerde valg. På back-posisjon mener jeg Real Madrid kommer best ut. Carvajal er den beste backen av de alle. Walker blir sakte men sikkert faset ut av laget, men kommer nok til å starte oppgjøret. Walker er den eneste av City-forsvarerne som kan matche Vinicius på fart, samtidig som han er blant verdens beste i sin posisjon. Nå som Vinicius ofte spiller mer sentralt og med Bellingham i bildet, skal nok Walker få mye annet å bryne seg på. Mendy er også en bedre back en Gvardiol og har bedre offensive egenskaper. Gvardiol var i utgangspunktet midtstopper før han kom til City, men har blitt konvertert. Han er derimot relativt solid defensivt og trår hardt til. Om Carvajal er i storform til oppgjøret, så vil jeg nok si at Real Madrid kommer også bedre ut her. Real Madrid har flere rutinerte rotasjonsspilleren sammenlignet med City, Garcia/Vazquez-Gomez/Lewis, og har den absolutt beste backen og midtstopperen blant de alle. Spørsmålet her blir bare om Militao i det hele tatt er klar og om Tchoumeni takler det aller høyeste nivået som midtstopper. Her må Ancelotti i tenkeboksen.

Midtbane: Rodri/Nunes/Kovacic/Silva/De Bruyne mot Kroos/Modric/Bellingham/Camavinga/Valverde/Ceballos/Diaz/Guler/Tchouameni

Midtbanen er kritisk mot Manchester City og det er her City vant oppgjøret 17.mai i fjor. Det er liten tvil om at Real Madrid igjen vinner på dybden og kan stille med flere uthvilte spillere når kampen blåses i gang. Det viktigste kortet her kan være Modric. Kroaten har spilt lite denne sesongen og har også tidligere uttalt at han er misfornøyd med det, men det er nå magikeren skal skinne. Real Madrid har nå muligheten til å stille med kanskje den beste midtbanespilleren gjennom tidene 100% uthvilt mot et City som kjemper i alle ender. I tillegg kan vi også vise til årets beste midtbanespiller, nemlig Jude Bellingham. Med Camavinga, Valverde, en uthvilt Modric, Bellingham og enten Kroos eller Tchouameni inne i startelleveren, har man både fysikken og kreativiteten til å dominere. Men City skal absolutt ikke undervurderes her. Heldigvis for oss har De Bruyne hatt store skadeproblemer denne sesongen og sliter fortsatt litt med noen plager her og der, men en De Bruyne i god form kan skape enorme problemer. I tillegg stiller de med Rodri, den absolutt beste defensive midtbanespilleren på planeten per nå. Og så må vi heller ikke glemme Bernardo Silva, som også må regnes som en av de beste i sitt felt. Jeg velger dermed å gi City det lengste strået her, men på en betingelse. Real Madrid har flere kort å spille på og kan hvile flere nøkkelspilleren til kampen i mellom oppgjørene. City må stille sin beste tropp for å kjempe om PL-gullet. Stiller man med en frisk Valverde og Camavinga mot et slitent City, er det kanskje noe annet. Men sammenligner man midtbanene mot hverandre i sin beste form er det City som har en liten millimeter med fordel akkurat her.

Angrep: Grealish/Doku/Foden/Bobb/Alvarez/Haaland mot Vinicius/Rodrygo/Joselu/Diaz/Guler

I angrep når ikke Real Madrid helt opp. En Vinicius i god form er den beste tekniske spilleren av de alle og den som kan skape mest trøbbel, men det er absolutt Erling Haaland som er den ubestridte målkongen. I tillegg har argentineren Alvarez fått spille mye i år og han er ikke så veldig mye dårligere. Foden har også spilt mye i år og er helt på nivå med de aller beste. I tillegg kan City fylle på med spillere som Grealish, Doku og Bobb. På Real Madrid sin side har vi en Rodrygo som har mistet målteften helt og en spiss som er helt ok. Brahim Diaz har i år vært et bedre alternativ fremfor Rodrygo og klarer ikke brasilianeren å imponere inn mot oppgjøret, er det veldig merkelig om Ancelotti ikke starter Diaz 9.april. En annen vesentlig faktor er taktikken. Om Real Madrid kjører sin vante 4-1-2-1-2, så vil i tillegg Bellingham spille mer som en falsk nier og okkupere mye rom både i og rundt boks. Noe av problemet i fjor var at Benzema til tider lå altfor dypt og var samtidig helt ute av seg i begge oppgjørene. Bellingham vil være mye piggere i tillegg til at han kommer til å bidra godt på midtbanen. Det er dumt for Real Madrid at det kun er Vinicius som scorer regelmessig av de rene angrepsspillerne og det er lite sannsynlig at Rodrygo får selvtilliten tilbake innen City-kampen. City er soleklar vinner i denne posisjonen.

1 comment

  1. Ut i fra skadesituasjonen og kamptrening, tviler jeg på Courtois og Militao til kvartfinalen mot Manch city. Tipper laget blir: Lunin, Carvajal, Rudiger, Tchouameni, Mendy, Kroos, Valverde, Camavinga, Bellingham, Vinicius, Rodrygo. Og så kan man diskutere Nacho i stedet for Tchoameni som midtstopper, Modric i stedet for Camavinga, og Diaz i stedet for Rodrygo. Men Ancelotti og trenerteamet velger nok de sikreste løsningene. I fjor ble det jevnt i Madrid og braktap i Manchester etter defensive taktiske feil av trenerteamet. Rudiger spilte ikke midtstopper, Camavinga var stort sett ute av posisjon på høyre back, og midtbanen hadde bare 3 mann mot Manch city sine 5 ballsikre midtbanespillere. Vi får håpe at det ikke gjentar seg. Jeg mener at denne sesongens RM er klart bedre enn i fjor, og det skyldes bl.a. 4 mann på midtbanen som er nødvendig for å sikre spillekontroll samt at Bellingham har vært et friskt pust inn. Vi venter i spenning på kvartfinalen i CL (men synd at RM trakk MC).

Legg inn en kommentar