Retroartikler Ruben Skjerpings spesialer

Real Madrid – United: Spiller for spiller

Ruben Skjerping har rangert 22 Real Madrid- og Manchester United-spillere fra 1 til 10.

Hentet fra Al Fondo Sur (publisert 2. februar).

Les også: Nytt nummer av medlemsbladet

Det er aldri noen enkel jobb å sette karakterer på fotballspillere. Mye må tas hensyn til: form, tidligere prestasjoner, skader og mye mer. Dette er på ingen måte noen fasit, spesielt ettersom flere spillere lå og vippet mellom to karakterer, men slike vurderinger vil alltid ha et subjektivt preg. Skriv gjerne i kommentarfeltet nederst om du har noe på hjertet!

MANCHESTER UNITED

David De Gea (7): De Gea har fått en del tyn siden overgangen fra Atlético, men spanjolen lar seg ikke påvirke og blir bare bedre og bedre. En av verdens mest lovende skuddstoppere.

Rafael (7): Etter kontraktfornyelsen i sommer har Rafael vært en av Uniteds beste spillere. 22-åringen er garantert ivrig på å vise seg frem i duellen mot Cristiano Ronaldo.

Nemanja Vidic (9): Det er vanskelig å sette karakter på en spiller som har vært så skadeplaget de siste sesongene. På sitt beste kan det imidlertid ikke være tvil om at Vidic er en strålende forsvarsspiller.

Rio Ferdinand (6): Ferdinand er fortsatt en god spiller, men har nok sett sine beste dager. Det er usikkert om 34-åringen starter til fordel for Jonny Evans.

Patrice Evra (7): Overraskende nok har Evra allerede rukket å score fire seriemål. Også denne sesongen har franskmannen har vært en av Premier Leagues beste venstrebacker.

Michael Carrick (8): Carrick er sjef på midtbanen til de røde djevlene og er en ekspert til å lese spillet, selv om han sjelden tar opp mye spalteplass. Muligens Uniteds beste spiller i 2012.

Tom Cleverley (6): Kommer sannsynligvis til å starte på Santiago Bernabéu. Cleverley er en ung og lovende midtbanespiller, men har fortsatt mye igjen å bevise.

Antonio Valencia (8): Lynrask høyreving som kan gi Real Madrids svært offensive venstreside problemer. 27-åringen har muligens Premier Leagues beste innleggsfot.

Ashley Young (6): Den driblesterke landslagsvingen har ikke fått det like bra til på Old Trafford som han kanskje hadde håpet på, men 27-åringen er i stand til å skape problemer for ethvert forsvar.

Wayne Rooney (9): Allerede en United-legende. Til tross for at han har havnet i skyggen av van Persie denne sesongen, er alle klar over hvilken fantastisk fotballspiller Rooney er.

Robin van Persie (10): Den nederlandske superspissen er ikke helt oppe på Cristiano Ronaldos nivå, men gjør seg likevel fortjent til toppkarakteren. Van Persie er en av verdens aller beste angrepsspillere.

Sum: 83

Styrker: Få lag er bedre enn de røde djevlene på å skape sjanser fra innlegg.

Svakheter: United har slitt defensivt og sluppet inn veldig mange mål denne sesongen.

REAL MADRID

Diego López (6): Kommer inn for Iker Casillas (ville fått en 9-er), som dessverre må stå over grunnet skade. López’ luftstyrke kan bli viktig i forsøket på å stoppe Uniteds innlegg.

Álvaro Arbeloa (6): Startelleverens svakeste spiller. Arbeloa er svært stabil og solid defensivt, men er begrenset i den offensive delen av spillet.

Pepe (9): Den tidligere Porto-spilleren har vært en av verdens beste stoppere de siste sesongene. Når Pepe holder hodet kaldt, er det ikke mange som er bedre.

Sergio Ramos (9): Med sin hurtighet, enorme hodestyrke og evne til å snappe ballen fra motstanderen, representerer Ramos på mange måter den komplette midtstopperen.

Marcelo (8): Et av Real Madrids viktigste angrepsvåpen. Marcelo har aldri vært noen forsvarsbauta, men til gjengjeld er han fenomenal offensivt.

Sami Khedira (7): Det er ikke uten grunn at Khedira er en av José Mourinhos mest betrodde menn. Tyskeren gjør en utrolig viktig jobb på midtbanen og sprer trygghet i laget. En sterk 7er.

Xabi Alonso (9): Xabis overblikk og pasningsfot er gull verdt for Real Madrid. United vil ha en mye større sjanse for avansement om de knebler spanjolen.

Ángel Di María (8): Får en 8er under tvil. Argentineren har åpnet sesongen svakt, men mye skyldes at laget ikke har vært i nærheten av fjorårsnivået. I 2012 var Di María fremragende.

Mesut Özil (8): En av verdens beste offensive midtbanespillere. Özil er en ekspert på å sette opp målsjanser for lagkameratene sine.

Cristiano Ronaldo (10): Det er vanskelig å beskrive Cristiano med få ord, men portugiseren er virkelig en komplett fotballspiller. Mannen som allerede er blant tidenes toppscorere i Real Madrid vil være toppmotivert før møtet med gamle lagkamerater.

Karim Benzema (8): Få er bedre enn Benzema i den oppbyggende delen av spillet. Det har alltid vært en fryd å se franskmannen i aksjon. I fjor viste han seg også som en dødelig avslutter.

Sum: 87

Styrker: José Mourinho har formet et ekstremt kontringssterkt lag.

Svakheter: Laget lekker som en sil på defensive dødballer. Over halvparten av baklengsmålene kommer på frispark eller hjørnespark.

Så hvem vinner?

Det blir ekstremt vanskelig å forutse hvem som avanserer til kvartfinalen. For et halvt år siden ville jeg ikke vært i tvil, ettersom Real Madrid akkurat hadde satt spansk poengrekord og av mange ble hyllet som Europas beste fotballag, men nå er jeg veldig usikker. José Mourinhos menn har åpnet den nye sesongen katastrofalt, og spillerne ser allerede ut til å ha gitt opp kampen om ligagullet.

Samtidig virker Manchester United sterkere enn på lenge. Rødtrøyene har overbevist stort i alle turneringer, og etter at nysigneringen Robin van Persie hamret ballen i nettet på sitt første skudd i United-drakten, har nederlenderen nærmest gjort det til en vane å avgjøre fotballkamper. Det er ingen tvil om at Sir Alex Ferguson har større muligheter til å vinne sin tredje Champions League-tittel dersom 29-åringen holder seg skadefri fremover.

Real Madrid er imidlertid ikke noe dårlig lag. Ting tyder på at stjernegalleriet på Santiago Bernabéu har tapt mange poeng grunnet manglende motivasjon denne sesongen, og dette vil ikke bli noe problem ute i Europa, snarere tvert imot. Mens United må fokusere på ligaen i tillegg til Champions League, vet Real Madrid at sesongen deres alene kan avgjøres i åttendedelsfinalene. Dersom hovedstadslaget drar fordel av dette og spiller opp mot sitt beste, tror jeg at Real Madrid slår ut Manchester United.

Er du enig? Har noen blitt over- eller undervurdert?

Legg inn en kommentar