Retroartikler

Realmadrid.no vs United.no

Vi har intervjuet sjefene fra de to lagenes norske supporterklubber.

Hvorfor blir ditt lag å se i årets Champions League-kvartfinale?

Magnus Kragtorp (president i Peña Madridista Noruega):

– Dessverre så har vi rotet det til for oss selv i La Liga, dog tror jeg dette slår positivt ut i Champions League. Av den enkle grunn at man retter fokuset 100% mot den turneringen. Ryker man ut nå vil denne sesongen være totalt fiasko – det vil verken spillerne eller José Mourinho akseptere og jeg tror derfor vi kommer til å se en tropp som vil løpe drakten av seg i de resterende Champions League-kampene. Ender vi opp som vinnere vil sesongen derimot være en gedigen suksess – er det noe vi har ventet på i over ti år nå så er det å løfte dette troféet igjen.

I utgangspunktet ville jeg også sagt at bredden i vår tropp ville kommet til vår fordel i turneringen. Dessverre har Valdebebas fungert like mye som et sykehus som treningsfelt denne sesongen. Allikevel ser det ut til at de fleste er på vei tilbake og med en skadefri tropp har vi i det minste, på papiret, verdens beste lag. Det er selvsagt ikke noe annet enn en fordel – så får vi bare håpe at samtlige har prikket inn formen når kalenderen viser 13 februar.

Bård Skaar Viken (leder i United.no): – United kommer til kvartfinalen i Champions League av tre grunner:

  1. Kollektivet til United er sterkere enn Real Madrid. Troppen fremstår svært harmonisk, og det er åpenbart en United-årgang som er villig til å strekke seg ekstra langt for hverandre – og fansen. Antallet kamper som er avgjort mot slutten er svært høyt.
  2. Sir Alex Ferguson. Skotten er begeistret for Jose Mourinho, men å komme seirende ut av duellen med verdens nest beste manager betyr enormt mye for Ferguson.
  3. Uniteds mål-garanti. Årets lag har målscorere i alle ledd, og kommer til å score både på Santiago Bernabeu og Old Trafford. Real Madrid må forsvare seg like mye mot Rafael og Patrice Evra som Robin van Persie og Wayne Rooney.

Hvorfor blir ditt lag IKKE å se i årets Champions League-kvartfinale?

Magnus: 

– Faren med at alt fokuset blir rettet inn mot to kamper er at det kan bli i overkant mye – overtente spillere er sjelden noen vinneroppskrift.Det at spillerne selv også vet at de MÅ vinne for at ikke klubben og deres prestasjoner nærmest blir en skytterblink i verdens media kan bidra til negativ nervøsitet. Den største faktoren som skal tilsi at vi ikke går videre er dagens prestasjoner. Sjeldent har vi sett et så tamt Madrid lag. Jeg håper at dette kommer av skuffelsen iht at man har innsett at La Liga gullet er tapt og vi får se en helt annen glød når det er Champions League-avansement som står på plakaten.

Bård: 

– Rufsete forsvarsspill. Real Madrid kommer til å score mål, og det kan fort bli avgjørende hvem som scorer først både i Madrid og Manchester. Begge kamper har potensial for mange scoringer, selv om Ferguson utvilsomt kommer til å drille forsvar den neste måneden. Cristiano Ronaldo. United-legenden er kapabel til å avgjøre alt på egenhånd. Det er ingen som blir overrasket om Ronaldo scorer både en, to og tre ganger over to kamper. Mannen er genial. I enhver annen fotball-generasjon ville Ronaldo vært verdens suverent beste spiller.

Hva er ditt lags største svakhet?

Magnus:

– Hadde jeg fått samme spørsmål under fjorårets sesong hadde jeg slått meg på brystet og sagt at vi ikke har noen svakheter.Det klinger dessverre ikke like godt i ørene denne sesongen. Motstanderne har blitt langt mer tilpasningsdyktige ift vår spillestil som er avhengig av fart og rom.Lag med en sterk forsvarslinje og en kompakt midtbane har vist seg å være vår akilleshæl denne sesongen – og vår svakhet er at vi blir for stasjonære mot slik motstand. Det er som at det ikke finnes noen plan b og vi blir stående å slå meningsløse kortpasninger på tvers.

Bård:

– Forsvarsspillet. United er sårbare mot raske angrepsspillere, og sliter også med at tekniske og raske kantspillere får mye rom på grunn av Rafael og Patrice Evras offensive backstil. Tidvis har konsentrasjonen i midtforsvaret også vært altfor svak. Marerittet er mange løpedueller hvor henholdsvis Vidic eller Ferdinand er involvert. Begge har mistet en del tempo med alderen. David de Gea, som per dags dato er førstevalg i mål, har også en lei tendens til å gi målgivende returer til motstanderne. Real vil derfor ha en rekke ulike angrepsalternativer, og det bekymrer. United vil heller aldri «gjøre en Chelsea mot Barcelona» og legge seg bakpå i to ganger nitti minutter.

Hva er motstanderlagets største svakhet?

Magnus:

– Forsvaret.United har i lang tid vært meget solide bakover og som regel vært det gjerrigste laget i Premier League hva angår innslupne mål.Dog er det noe helt annet i år og hadde det ikke vært for Robin van Persie ville det væt nabolaget City som hadde hatt en luke ned til rivalen.De er avhengig i at Vidic finner tilbake til den formen han var i før han ble skadet – ender det opp med en halvgod Vidic og en Ferdinand som har gått ut på dato kommer angrepsrekken vår til å male dem i senk. Videre er dem i liket med oss avhengig i at målmaskinen deres fungerer, dog har ikke United like mange strenger å spille på som oss.Selv om Chicharito er en måltyv og Welbeck en god backup kan de ikke måle seg med Benzema og Higuain.

Bård: 

– Real Madrid er et lag med få åpenbare svakheter. Det mentale kan derfor gjerne bli en nøkkelfaktor for Uniteds del. Scorer United tidlig er det mulighet for at flere Real-spillere blir sure eller mister fokus på kollektivet. Resultatene i La Liga denne sesongen gir også inntrykk av et kollektiv i periodevis oppløsning.

La Liga eller Premier League?

Magnus:

– Personlig foretrekker jeg selvsagt La Liga, men dette er en smakssak. Begge ligaene oser av kvalitet og en diskusjon om hvilken liga som er best i verden holder jeg meg langt unna.

Bård: 

– Premier League! La Liga har to fantastiske lag, og noen virkelige talenter i andre klubber, men for meg er det mer interessant med en liga hvor alle kan slå alle, og enkeltspillere umulig kan score 50 eller 60 mål på en sesong. Men rammen rundt oppgjørene mellom Real og Barcelona er jeg misunnelig på. Det er for tiden det største nasjonale oppgjøret i verden. Det er verken urimelig eller tilfeldig at Real Madrid og Barcelona slår knock-out på resten av verden når FIFA kårer årets lag.

Hvordan ville Real Madrid/United klart seg i Premier League/La Liga?

Magnus:

– Ut i fra fjorårets europacupspill kan man jo innbille seg at United ville fått det tøft i Spania – og det ville dem helt klart fått i enkelte kamper også.Men en stall av Uniteds kaliber ville selvsagt kjempet i toppen, dog neppe om de to øverste plassene. Engelske lag har større problemer med spansk motstand kontra spanske lag mot engelsk motstand, dette grunnet spillestilen i Spania som i stor grad er gjennomsyret med teknikk og pasningskvalitet – noe man ikke er vandt til hver uke på balløya.

Bård:

– Begge ville vært topp tre. Engelsk fotball har utviklet seg mye teknisk de siste 10-15 årene, og spansk fotball har ditto blitt mer fysisk. Forsvaret til Real Madrid inngir til nesten like mye frykt som hva Stoke (PLs nye Wimbledon) gjør i England.

Hvilke spillere fra motstanderlaget ville du plassert i ditt lags ellever?

Magnus: 

– Rafael og Robin van Persie. Brasilianeren ettersom jeg ønsker en mer hurtig og kreativ høyreback enn hva vi har i dag. Nederlenderen fordi han er en 20+ mål garantist.

Bård: 

– Real Madrid har tre, kanskje fire, spillere jeg personlig jeg gjerne skulle sett i rødt. Cristiano Ronaldo er åpenbar, men spillere som Xabi Alonso, Mesut Özil og Iker Casillas kan gjerne ta turen til Manchester. Hva om vi bytter Casillas og David de Gea?

Dette er en spesiell kamp for Cristiano Ronaldo. Tror du det vil slå positivt eller negativt ut på prestasjonene hans?

Magnus:

– Få er nok så tente som Cristiano til denne kampen.Om fokuset hans slår positivt eller negativt ut tror jeg vi allerede får se før det er spilt 10 minutter, om fintene og bevegelsene sitter allerede da tror jeg vi kan vente oss en brennhet Cristiano Ronaldo.Jeg håper for hans del at han presterer slik som bare han kan i disse to kampene – spesielt på Old Trafford.Sist gang det var en Ronaldo ikledd Real Madrid drakt på Old Trafford gikk han av banen til stående applaus fra hjemmefansen, etter å ha laget hat-trick. Jeg håper historien gjentar seg.

Bård: 

– Uttalelsene til Ronaldo etter trekningen forteller vel det meste om hvor mye dette betyr. Personlig tror jeg han er for profesjonell til at det vil påvirke veldig mye. Samtidig blir det spennende å se hvordan Ronaldo håndterer et vennlig motstanderpublikum, særlig på Old Trafford. Det kan psyke ut noen og enhver «å komme hjem» og samtidig skulle prestere.

José Mourinho eller Alex Ferguson?

Magnus:

– José så klart. Sir Alex er helt sikkert en bra mann men Mourinho er noe for seg selv, enten hater man han eller så elsker man han – jeg faller inn på sistnevnte.

Bård: 

– Sir Alex Ferguson. Jose Mourinho er en fantastisk manager, og minner mye om Ferguson når det kommer til «mind games» og taktikeri, men for en United-supporter vil det aldri komme en manager som kan måle seg med Ferguson. Når det er sagt; det er mange, meg selv inkludert, som gjerne ser at Mourinho blir den neste sjefen på Old Trafford. I moderne fotball er de to managerne i en egen liga. Kjære Rafael Benitez, that’s a fact!

Hvem vinner Champions League?

Magnus:

– Jeg tror og håper at vårt lag løfter sitt tiende Champions League troféet i mai – La Decima. Grunnen er mye av det samme som nevnt i hvorfor vi går til kvartfinale. Dette er lagets sjanse til å skrive historie og ikke minst sørge for at millioner av madridistas sitter igjen med et smil om munnen når man ser tilbake på 2012/2013 sesongen.

Bård:

– Champions League har tre favoritter: Manchester United, Real Madrid og Barcelona. Sistnevnte er vel (dessverre) favoritter. De fremstår fryktinngytende gode denne sesongen. Samtidig viser fjoråret at Champions League avgjøres av ytterst små marginer, så dette er helt åpent. Alle de tre nevnte lagene vil være verdige vinnere. Jeg setter, objektiv som jeg er, pengene mine på United.

Skrevet av Arilas Ould-Saada

Legg inn en kommentar