Nyheter

Real Madrid-spillerne står samlet i kampen mot rasisme

Både spillere fra fotball- og basketballaget har gått ut på sosiale medier og erklært støtte til BlackOutTuesday-kampanjen.
Urolighetene fortsetter i USA etter at George Floyd ble drept av en politibetjent 25. mai i Minneapolis. Bildene av politibetjenten som presser kneet mot nakken til den 46 år gamle amerikaneren har rystet mennesker over hele verden, og tirsdag startet det en bevegelse i musikkindustrien hvor man oppfordret til å bruke dagen til å avstå fra å poste innlegg på sosiale medier.
Budskapet startet under hashtaggen #TheShowMustBePaused og spredte seg raskt på Instagram, Facebook, Twitter og andre plattformer. Etter hvert begynte flere og flere å vise sin støtte til kampanjen ved å poste et svart bilde. Enkelte har advart mot å benytte seg av hashtaggen #BlackLivesMatter i frykt for at innleggene kan hindre verdifull relevant informasjon om å komme frem under den samme hashtaggen, men budskapet er uansett klart: Rasismen må stoppes.
Flere Real Madrid-spillere har meldt seg på og støttet opp under kampanjen. I skrivende stund har både Casemiro, Gareth Bale, Vinícius Júnior, Rodrygo Goes, Thibaut Courtois, Marcelo, Isco, Dani Carvajal, Zinédine Zidane, Reinier Jesús, Lucas Vázquez, Luka Modrić, og Federico Valverde, i tillegg til basketballspillerne Sergio Llull og Edy Tavares, postet innlegg på Instagram under hashtaggen #BlackOutTuesday.
Først ut var imidlertid Real Madrids leiesoldat, Achraf Hakimi. Marokkaneren, som er på utlån fra Real Madrid ut nåværende sesong, scoret for Borussia Dortmund i kampen mot SC Paderborn. Høyrebacken feiret ved å vise frem t-skjorten som han hadde under drakten, hvor han hadde skrevet «Justice for George Floyd». I innlegget tok han til orde for rettferdighet og skrev at «sammen skal vi beseire rasismen». En av Dortmunds aller største stjerner, Jadon Sancho, scoret hattrick i den samme kampen og hadde også det samme budskapet som Hakimi under drakten.
Vi i Real Madrid Norge har ikke rettigheter til å publisere bilder fra Dortmund-kampen, men klikk her for å se et eksternt bilde hvor Hakimi ber om rettferdighet for George Floyd.

Legg inn en kommentar