Nyheter

Arbeloa på vei mot trenerrolle i klubben

Álvaro Arbeloa følger i fotsporene til tidligere Real Madrid-spillere som Raúl, Guti og Zidane og er på vei mot en trenerrolle i akademiet til Real Madrid.

Det er Marca som formidler at den tidligere høyrebacken vil bli gitt en trenerrolle i akademiet til Los Blancos fra neste sesong. Arbeloa har selv spilt i akademiet til Real Madrid og kommer til å få ansvaret for ett av de elleve ungdomslagene i akademiet som er tilgjengelig. Totalt er det 13 lag tilhørende Real Madrid sitt akademi, men Raúl  og Dani Poyatos sine jobber som trenere for Castilla og U19-laget virker å være ganske sikre til neste sesong. Det betyr at U18-laget er det høyeste Arbeloa kan få som trener i klubben.

Les også: Marcelo: – Du mister litt ballfølelsen

Álvaro Arbeloa  studerer for tiden sin Pro Licence med det spanske fotballforbundet (RFEF) og vil fullføre den første fasen av kurset de kommende ukene. Den andre fasen av Pro Licence-kurset går ut på at Arbeloa skal trene et akademi-lag – i dette tilfellet et lag i Real Madrid sitt akademi – enten som hovedtrener eller assistent for å mer erfaring. Tidligere Real Madrid-spiller Miguel Torres er også med på trenerkurset hos det spanske fotballforbundet. Arbeloa jobber for tiden som ambassadør for Real Madrid.

Legende-inntog i akademiet

Når Arbeloa får trenerjobben i akademiet til Real Madrid, kommer han til å bli den andre tidligere Real Madrid-spilleren som jobber som trener der i lag med Castilla-trener Raúl. De siste årene har flere tidligere Real Madrid-spillere fått sjansen i akademiet til Los Blancos. Zinedine Zidane som er hovedtrener for klubben i dag, kom til den jobben som trener for Castilla.

Guti er i dag trener for Almeria, men tilbragte seks år som trener i akademiet til Real Madrid. Han ble av mange sett på som den største favoritten til å bli Castilla-trener foran denne sesongen, men den jobben fikk Raúl. Xabi Alonso var forrige sesong trener for Real Madrid sitt U14-lag, før han denne sesongen fikk jobben som trener for Real Sociedad B. Santiago Solari har også tilbragt flere år som trener i akademiet til Real Madrid.

Legg inn en kommentar