Kristian Schoutes spesialer

Real Madrid – Liverpool: Kombinert ellever

Lørdag kveld er det endelig duket for den store finalen i Paris mellom Real Madrid og Liverpool. Her kommer vår kombinerte ellever!

Den store finalen i Paris nærmer seg med stormskritt, og i den anledning har vi forsøkt å sette sammen en kombinert ellever som setter Liverpool og Real Madrid-spillerne i samme lag. Stade de France kommer til å være scenen for mange av de beste spillerne i verden på lørdag, så en kombinert ellever bærer selvsagt preg av dette. Alt fra en fremadstormende Vinícius Jr til bunnsolide Virgil Van Dijk og Ballon d’Or-favoritt Karim Benzema. Rammene for denne finalen kunne knapt vært bedre!

Spillerutvalget er først og fremst basert på dem som er tilgjengelige til kamp, og vi har sett bort ifra spillere som er tvilsomme. Derfor har vi blant annet sett bort ifra Thiago og Fabinho, som begge er usikre til oppgjøret. Vi har fokusert mest på prestasjoner og statistikk fra Champions League, men tall fra andre turneringer trekkes også frem der det passer. Til slutt har vi kommet frem til en spektakulær ellever med en relativt jevn fordeling fra begge lag. Laget er satt opp i en litt ubalansert 442, men her er det såpass mange gode offensive spillere at det bare skulle mangle!

Kombinert ellever (442):

 

Målvakt: Thibaut Courtois

I mål har vi valgt Real Madrids langstrakte belgier. Selv om vi får se det mange anser som de to beste keeperne i verden i aksjon på lørdag, er det ingen tvil om at Courtois er det soleklare valget i denne elleveren. Han har flest redninger av samtlige målvakter i Champions League denne sesongen med sine 49. Alisson står med 14. Av Courtois’ 49 redninger har 28 av dem vært på avslutninger fra innenfor sekstenmeteren. Alisson har på sin side reddet ni skudd fra innenfor sekstenmeteren. Ingen annen keeper i Champions League kan altså nærme seg tallene til Courtois denne sesongen. I tillegg har han levert store redninger i viktige øyeblikk. Strafferedningen mot Messi i Paris står nok frem som det største av disse. Verdens beste keeper står i mål for vår kombinerte startellever!

Høyreback: Trent Alexander-Arnold

Høyrebacken er soleklar i elleveren vår, og den går selvsagt til Trent Alexander-Arnold. Engelskmannen har vært strålende i flere sesonger nå, men årets sesong har vært hans beste så langt. Han har 19 assist fra høyreback i alle turneringer, og han har vært en av Liverpools aller viktigste offensive spillere. Selv om han har åpenbare svakheter i den defensive delen av spillet så er det han bidrar med offensivt så verdifullt at det er få Liverpool-supportere som klager. Alexander-Arnold har også en av de beste dødballføttene i verden, og det er nok ikke noen andre enn Kroos utpå den banen i finalen som kan matche backens strålende høyreben. Soleklart valg på høyreback!

Midtstopper: Virgil Van Dijk

Verdens soleklart beste midtstopper denne sesongen er selvskrevet i alle lag av denne typen. Van Dijk var ute stort sett hele forrige sesong med skade, men i år har han vært tilbake på nivået han hadde tidligere, om ikke bedre! Farta, luftstyrken, smartheten i forsvar og evnene med ball i beina gjør Van Dijk til en av de meste komplette midtstopperne vi har sett. I tillegg er han ekstremt farlig på dødballer, og han står registrert med 3 mål og 5 assist denne sesongen.

Midtstopper: David Alaba

På den andre stopperplassen var det ganske jevnt mellom flere spillere. Konaté og Matip har begge levert gode prestasjoner denne sesongen, mens Militão var helt fantastisk på høsten. Det er likevel Alaba som stikker av med den siste stopperplassen. Østerrikeren har passet som hånd i hanske i Real Madrids midtforsvar, og det er ikke lenger mange som prater om tapet av Sergio Ramos. Det er ganske utrolig å si! Fantastisk med ball i beina og en av de tøffeste én-mot-én forsvarerne i verden. Han sliter ofte en del på innlegg, så det er noe å følge med på i finalen.

Venstreback: Andrew Robertson

Selv om Mendy har en rekke ting som få andre backer har, fremstår nok Robertson som en langt mer komplett venstreback. Mendy er trolig verdens beste defensive venstreback, men Robertson sin løpsevne, offensive kvaliteter i tillegg til svært habile defensive egenskaper gjør han til en av verdens aller beste venstrebacker. Skotten står med hele 15 assist denne sesongen, så innlegg fra venstresiden er definitivt noe Real Madrid må være oppmerksomme på.

Høyrekant: Mohamed Salah

Selv om en høyrekantrolle i 442 neppe er Salah sin beste posisjon er det ingen tvil om at han må med i laget. Champions League-sesongen hans har ikke vært like god som Premier League-sesongen, men han har likevel vært svært viktig for Liverpool denne sesongen. I høst var han kanskje verdens beste spiller, og til tross for en dupp i form etter jul er han helt i toppen av kandidater til å vinne gullballen. 31 mål og 16 assist på 50 kamper i alle turneringer er strålende tall, og han kommer garantert til å være et faremoment i finalen. Mendy får en jobb å gjøre på sin venstreback i finalen!

Sentral midtbanespiller: Luka Modric

En spiller som få trodde kom til å levere på dette nivået i denne alderen er Luka Modric, og av alle midtbanespillere som kan spille denne finalen er han den aller beste. Han har, sammen med Benzema og Courtois, vært den mest avgjørende spilleren for Real Madrid i sluttspillet av turneringen. Han snudde kampen med et magisk øyeblikk mot Chelsea og fant et helt nytt nivå i snuoperasjonen mot PSG. 12 assist i alle turneringer er utrolige tall for en spiller som blir 37 år i september. Modric er soleklar i vår kombinerte ellever, og det kommer til å bli veldig gøy å se magikeren spille nok en finale for Real Madrid.

Sentral midtbanespiller: Casemiro

Casemiro har kanskje ikke vært like god og stabil denne sesongen som tidligere år, men han er likevel med på laget vårt. Hadde Fabinho vært helt frisk og i kampform kunne man definitivt ha diskutert denne posisjonen, men til og med da dominerer Casemiro på alle defensive parameter. 2,6 taklinger, 1,3 ballgjenvinninger og 0,4 blokkeringer per kamp ser ikke ekstremt imponerende ut, men det er høyere eller like høyt som Fabinho i alle kategorier. I tillegg gjør Casemiro enormt mye av grovarbeidet man ikke ser, og det er egenskapen til å oppfatte situasjoner før de blir farlige og hindre kontringer imot som har gjort ham til en av de aller beste defensive midtbanespillerne i verden i en lang periode.

Venstrekant: Vinícius Jr.

Sesongens store åpenbaring for Real Madrid har vært Vinícius Jr. Vi har lenge sett potensiale i den unge brasilianeren, men i år har han virkelig levert prestasjoner som plasserer ham i det øverste sjiktet av angrepsspillere i verden. 21 mål og 20 assist i alle turneringer er spinnville tall for en 21-åring, og det er faktisk bare Salah og Benzema som har leverte flere målpoeng enn ham denne sesongen av spillerne som skal spille finale. Verken Mané, Jota eller Díaz er i nærheten av Vini Jr. Farten, dribleferdighetene, pasningene; alt er egenskaper som skremmer enhver motstander, og man skal ikke se lenger tilbake enn 2-3-scoringen mot City for å se hva han kan gjøre mot de aller beste lagene i verden. I fjorårets kvartfinale mellom Real Madrid og Liverpool scoret brasilianeren også to mål, så han har gode minner fra å møte de røde fra Merseyside. En fantastisk spiller som garantert kommer til å være med på å prege finalen!

Spiss: Karim Benzema

Verdens beste fotballspiller for øyeblikket. Overlegen toppscorer i både Champions League og LaLiga, og storfavoritt til å stikke av med Ballon d’or! Benzema står med hele ti mål på de siste fem kampene i sluttspillet av denne turneringen, og dersom Real Madrid skulle ende opp med å vinne finalen i Paris vil det være takket være en av de aller største Champions League-prestasjonene vi noen gang har sett. Hvis vi skulle satt en kaptein på dette laget så hadde det vært Karim Benzema. Det skal nok godt gjøres, men dersom franskmannen scorer to mål i finalen på lørdag vil han tangere rekorden til Cristiano Ronaldo for flest mål i løpet av én enkelt Champions League-sesong. Dette sier noe om hvor spinnville Benzema sine prestasjoner har vært i år. Duellen mellom Benzema og Van Dijk er det bare å glede seg til!

Spiss: Sadio Mané

Selv om årets sesong langt ifra har vært Sadio Mané sin beste i Liverpool-trøya har han levert stabilt over hele sesongen. Liverpool-fansen er ofte frustrert over avslutningsferdighetene hans, men spesielt på våren har han vist at han kan score viktige mål. Det har vært viktig for et Liverpool-lag som mistet mye mål da Salah fikk formduppen etter jul. Mané har bare tre mål i sluttspillet av turneringen i år, men to av de kom i semifinaleoppgjøret med Villarreal. Farten, dribleferdighetene og evnen til å komme i gode scoringsposisjoner er definitivt noe som kommer til å skape problemer for Real Madrid. Mané scoret også Liverpools mål i finalen i 2018, så han er nok full av selvtillit inn mot den nye finalen på lørdag.

4 comments

    1. Casemiro og Fabhino kjemper om samme plass på Brasil. Gjett hvem som spiller der fast.

  1. Hvordan Alaba kommer foran Militao er et under for meg. Han har hatt en grei sesong i et LaLiga som sjeldent har vært svakere, spesielt når det kommer til topplagene. Alaba har vært ute av posisjon utallige ganger som har skapt fare i forsvaret, tapt utrolig mange dueller, feilberegnet viktige inngrep som feks mot City. Han alt i alt ofte vært heldig at det ikke har blitt straffet hardere hvor man kanskje har tatt lettere på totalprestasjonen. Han er tross alt en back, så at Rudiger kommer inn er midt i blinken da vi kan ha to kraftstoppere, mens Alaba kan rotere på begge backplassene, samt backup for Casemiro ved karantene og hvile. Ingen kan ta fra han fightingspirriten hvor han viser enormt engasjement og dedikasjon.

    Militao derimot, for en luftstyrke gutten har. Taper ekstremt sjeldent dueller, er tidlig oppe i tett press samtidig med nøyaktige og taklinger med kraft. Fått en god ro over tid som gjør at han spiller fra seg ballen til nærmeste ledig mann som oppgaven til en sånn type stopper går ut på. Bra fart og generelt en ekstrem fysikk som han bruker til sin fordel. Han er grunnen til at savnet av El capitan ikke er like stort, ikke Alaba.

Legg inn en kommentar