Mats Hermansens spesialer

Real Madrid i 2025?

Real Madrid har gjort mye riktig på markedet det siste året, men nå som vi står ovenfor et generasjonsskifte, hvor støtt står Los Blancos om 2 år?

Real Madrid er kanskje klubben som har gjort mest riktig i forhold til fremoverrettet tenkning de siste årene. Mange har kanskje latt seg frustrere av mangelen på «Galactico»-signeringer, men resultatene har ikke akkurat uteblitt. Perez tar også denne sesongen en sjanse uten å hente inn en storscorer, om du ikke teller Joselu, samme som han gjorde etter at Ronaldo forlot klubben i 2018. Med eller uten Mbappe, vil klubben etter all sannsynlighet stå uten både Modric og Kroos innen 2 år. Alaba og Rudiger vil også være litt oppe i årene. Spørsmålet blir da: hvor sterkt står Real Madrid i 25/26-sesongen med nåværende tropp?

Keeper

Keeper posisjonen er relativt trygg. Courtois vil være 33 år og vil nærme seg siste fase av karrieren, men en keeper på hans nivå vil kunne holde på mye lenger. Lunin vil bare være 26 og fikk prøvd seg godt sist sesong, så han vil eventuelt være klar til å dekke opp, om han fortsatt er i klubben.

Forsvar

Forsvaret er kanskje mest utsatt. Fran Garcia vil være 25 og bør være inne i sin beste form. Mendy, om han fortsatt er i klubben, vil være 30. Høyre-back posisjonen er derimot mest utsatt her. Carvajal vil være 33, Vazquez vil være 34. Odriozola burde vært vekk allerede. Dette er en posisjon som burde vært fortsterket for lengst, men her må det gjøres en stor endring innen kort tid. Midtforsvaret vil også være utsatt. Nacho vil være 35, Rudiger 32 og Alaba 33. Både Rudiger og Alaba vil være relativt unge ennå, men Nacho vil mest sannsynlig være ferdig. Militao vil bare være 27. Her må det også inn et alternativ etterhvert. Forsvaret må dermed forsterkes med minst en høyre-back og en midtstopper innen 2 år. Det er snakk om retur for Hakimi, men ingenting er satt i stein ennå. En ny midtstopper har det ikke versert noen rykter om, men det vil ikke brenne skikkelig før om et par år.

Midtbane

Midtbanen er meget godt sikret, også for det neste tiåret. Camavinga og Bellingham er ennå bare 20 år. Tchoumeni vil være 25. Arda Guler vil bare være 20 og fortsetter han i samme stil som han har vist på treningsfeltet til nå, bør han være en superstjerne innen et par år. Brahim Diaz kan også brukes som en joker her, selvom han mest sannsynlig vil spille venstre-ving. Ceballos vil være den eldste på midten, 29 år, og kan fungere som en slags joker. Reinier kan også få muligheten her etterhvert, om han tar store steg fremover. Midtbanen er dermed veldig godt sikret og det behøves ikke fortsterkninger før om lang tid.

Angrep

Både Vinicius og Rodrygo bør være ledende her. Med Mbappe inn i tillegg, som om 2 år vil være 26 år, vil angrepstrioen muligens være den beste i verden. Brahim Diaz vil være en god joker i en alder av 26 år, eventuelt sammen med Valverde. Det som haster absolutt mest i angrepet er definitivt en spiss, men dette løses enkelt med Mbappe. Om Mbappe ikke skulle komme, er nok klubben mer enn villig til å åpne lommeboka for en annen. Vil også være viktig med et godt alternativ til Vinicius på venstre-siden.

Real Madrid vil altså ha behov for en ny midtstopper og høyre-back, samt en spiss og venstre-ving for tiden fremover. Real Madrid hadde i fjor en snittalder på 27,4, som vil justeres betydelig ned for 24/25-sesongen. Barcelona hadde en snittalder på 25,4 i fjor, mens City kunne skimte 26,7. Real Madrid vil dermed ha kvittet seg med både Modric, Kroos og Benzema ved inngangen til 24/25-sesongen, som vil redusere snittalderen betydelig. Real Madrid vil etter all sannsynlig ligge litt under Europa-eliten. Det skal dermed bare noen få strategiske signeringer til for at Real Madrid skal være godt sikret om 2 år, men alt i alt er klubben godt sikret.

Hva mener du skal til?

1 comment

Legg inn en kommentar