Kamprapporter

Athletic Club 0-2 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid startet sesongen på best mulig måte da de slo Athletic Club i en tøff bortekamp. Her er våre spillervurderinger fra kampen!

Athletic Club 0 – 2 Real Madrid
San Mamés, Bilbao
LaLiga, Runde 1
Lørdag 13. august, 21:30

Endelig er LaLiga-fotballen tilbake! Real Madrid har gjennomgått store endringer i sommer, og spenningen har vært enorm før starten på ny sesong. Det store spørsmålet er så klart hvordan laget skal klare seg uten en verdensklassespiss foran mål og hvem som skal erstatte Courtois resten av sesongen. Og med alt dette som utgangspunkt kunne Real Madrid knapt fått en tøffere start på den nye sesongen. Bortekamper mot Athletic Club på San Mamés er alltid vanskelige oppgjør, og alt lå til rette for nok en tøff batalje lørdag kveld.

Det ble en jevnspilt kamp på San Mamés, men det var Real Madrid som tok det første stikket. Like før halvtimen spilte kombinerte Carvajal og Rodrygo godt på høyresiden, før sistnevnte banken ballen i lavt i nærmeste hjørne. Scoringen var bare starten på en god Real Madrid-periode.

Like etter stanget Alaba ballen i treverket fra et hjørnespark, før Vinícius rundlurte halve Athletic-laget uten å treffe med avslutningen. Men en mann som traff bedre var Real Madrids nye stjernespiller, Jude Bellingham. Engelskmannen ble stående helt alene på et hjørnespark, og volleyavslutningen gikk via bakken, over Unai Simón og i mål.

Real Madrid sikret inn seieren i andre omgang, til tross for enkelte gode Athletic-sjanser. Dermed tok Ancelottis mannskap sesongens første trepoenger på en svært tøff bortearena.

Spillervurderinger:


Andriy Lunin (6): Etter den sjokkerende skaden til Courtois for noen dager siden har keepersituasjon i Real Madrid vært usikker. Lunin blir neppe førstekeeper denne sesongen, men han fikk ansvaret i åpningskampen. Det var ikke mye ukraineren måtte gjøre, men han holdt nullen!

Dani Carvajal (8): Carvajal har fått mye kritikk de siste sesongene, men mot Athletic i går var han rett og slett strålende! Han ble med i angrep og bidro med målgivende på scoringen til Rodrygo, men han var også solid defensivt. Han hadde flest pasningsbrudd og nest fleste taklinger i løpet av kamp. Strålende prestasjon!

Éder Militão (6): Det ble dessverre en trist kveld for Militão, som måtte gå av banen med en alvorlig kneskade like etter pause. I dag ble det klart at brasilianeren røk korsbåndet og dermed mister store deler av den kommende sesongen.

David Alaba (8): Flott kamp av David Alaba! Han hadde et stolpetreff med hodet, målgivende pasning på scoringen til Bellingham og viste flere ganger frem sin enorme pasningsfot. I tillegg har lederegenskapene hans blitt tydeligere og tydeligere, noe som vil være viktig for et Real Madrid-lag som mistet sin kaptein i juni.

Fran García (5): Det ble nok ikke drømmedebuten Fran García hadde sett for seg i går kveld. Han hadde noen farlige balltap, svake pasninger og dårlige touch, men det er nok bare et tegn på litt nerver hos spanjolen. Eller viste han frem sin enorme fart og driv fremover i banen. Blir spennende å følge Real Madrids nye venstreback!

Eduardo Camavinga (7): Camavinga er endelig tilbake i sin beste posisjon, som indreløper på midtbanen. Han viste frem sin taklingsstyrke, ballkontroll og løpskraft, og overbeviste nok en gang om at han må være en fast starter i Real Madrid.

Aurelién Tchouaméni (7): Tchouaméni har fortsatt den gode fra pre-season inn i den nye sesongen. Det er rett og slett vanskelig å se for seg hvor ustrukturert Real Madrids bakre rekker hadde vært hvis ikke det var for franskmannens tilstedeværelse som skjold foran stopperparet. Ingen spiller med mer enn 50 minutter på banen hadde høyere pasningstreffsikkerhet. Strålende match av Tchouaméni!

Fede Valverde (6): Er det ett ord som oppsummerer Valverde denne kampen så er det skuddvillig! Han prøvde seg fra langt hold et par ganger og var ikke langt unna nok en drømmescoring. God kamp av Fede.

Jude Bellingham (8 BB): Kan du huske en bedre Real Madrid-debut? Jude Bellingham strålte på San Mamés med flotte driblinger, gode løp og strålende pasninger. På toppen av det hele scoret han et flott mål. Real Madrids beste!

Rodrygo Goes (7): Selv om Rodrygo skal fungere som spiss i Ancelottis nye 4-4-2 hadde han ofte utgangsposisjon fra høyre i går kveld. Han kombinerte veldig godt med Carvajal til tider og skapte mye, særlig i første omgang. Scoringen er rett og slett verdensklasse.

Vinícius Jr. (6): Vinícius Jr. jobber fortsatt med å tilpasse seg sin nye rolle i laget, men han ser mer og mer komfortabel ut for hver kamp. I går prøvde han seg på dobbelt så mange driblinger som noen annen på banen, og han hadde et par av sine karakteristiske dribleraid. En OK kamp av Vini!

Innbytterne:

Antonio Rüdiger (6): Rüdiger kom innpå for en skadet Militão tidlig i andre omgang. Tyskeren var solid og hadde et par viktigere defensive involveringer.

Toni Kroos (6): Kroos fikk ca. 20 minutter på San Mamés i går, og da bidro han med å gi litt ro til Real Madrid-laget. Godt innhopp!

Luka Modric (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Joselu (N/A): Spiller for kort for vurdering.

Legg inn en kommentar