Offisielt

Offisielt: Real Madrid hardt ut mot LaLigas CVC-avtale

I en pressemelding skriver Real Madrid at de er svært lite fornøyde med innholdet og fremgangsmåten i avtalen mellom LaLiga og CVC.

Nylig inngikk LaLiga en avtale med CVC Capital Partners. I korte trekk solgte LaLiga 10 prosent av selskapet sitt til CVC, mot at sistnevnte spyttet inn 2700 millioner euro. 90 prosent av denne summen skulle gå direkte til klubbene, og fra overflaten kunne dette se ut som en god avtale for de spanske klubbene.

Nå har imidlertid Real Madrid gått ut med en offisiell pressemelding, som peker på flere svakheter ved innholdet i avtalen og fremgangsmåten til LaLiga:

Etter å ha blitt klar over avtalen som ble gjort mellom LaLiga og fondet CVC, ønsker Real Madrid å uttrykke følgende:

– Denne avtalen ble gjort uten at Real Madrid å være klar over forhandlingene eller bli involvert på noen som helst måte. LaLiga har for første gang at man nå har en begrenset tilgang til ligarettighetene.

– Klubbene har lånt ut de audiovisuelle rettighetene utelukkende av kommersielle årsaker og over en en tidshorisont på tre år. Denne enigheten, som ble gjort med en villedende struktur, gir bort 10,95 prosent av klubbenes audiovisuelle rettigheter gjennom 50 år, noe som er mot loven.

– Forhandlingene har blitt gjort uten en inkluderende prosess, og de økonomiske føringene i avtalen medfører en avkastning på mer enn 20 prosent årlig for CVC Capital Partners. Dette er det samme fondet som forsøkte å oppnå lignende avtaler med den tyske og den italienske ligaen, men uten å lykkes.

– Real Madrid kan ikke støtte en avtale som gir fra seg investeringer for 42 klubber i de to øverste spanske ligaene, i tillegg til fremtiden til disse klubbene, gjennom en tidshorisont på 50 år.

– Real Madrid kommer til å innkalle til årsmøtet med klubbens medlemmer for å diskutere denne avtalen og de viktige tapene man har blitt påført, som er uten sidestykke i spansk fotballs 119 år lange historie.

1 comment

Legg inn en kommentar