Retroartikler

Real Madrid fyller 110 år!

Klubben vi elsker er 110 år i dag!

Klubben Real Madrid feirer i dag 110 år, samtidig som de topper La Liga og deltar i sluttspillet i Champions League.

Kort oppsummert har klubben siden oppstarten i 1902 utviklet seg til å bli ledende i internasjonal fotball og har blitt kåret til FIFAs beste fotballklubb i det 20. århundret.

Har alltid vært hvitt

Innovasjon, kvalitet, god sportsånd og suksess er noen ord som kan brukes for å beskrive Real Madrids historie, som startet 6. mars 1902. Det første styret ble offisielt navngitt på denne datoen, da klubben ble kjent som Madrid Foot Ball Club og Juan Padros ble valgt som den første offisielle presidenten.

Likevel er Juan Palacios regnet for å være klubbens første president før de ble «legalisert». Lagets drakter og shortser ble allerede på denne tiden bestemt til å være hvite, noe som også ble skrevet ned i flere dokumenter.

Trofeer og legender

Real Madrid har spilt en vital rolle i fotballhistorien. Allerede i 1904 ble klubben «en del av» FIFA, noe som førte til at de i senere tid var med på å innføre europacupen. Real Madrid har vunnet denne cupen, nå kjent som Champions League, hele ni ganger – flest av alle lag.

De er i tillegg det mest meritterte laget i Spania med sine 31 ligatitler og flere titler i Intercontinental cup, UEFA cup, Internasjonal Super cup, Copa del Rey, Spansk Super cup og spansk ligacup.

Alle titlene laget har vunnet gjennom dens lange historie, de verdiene som klubben har bygget og levd etter og den effekten laget har hatt på fotballverdenen gjorde at klubben i 2000 ble kåret til FIFAs beste klubb i det 20. århundre. Klubben har også hatt sine legender, som for eksempel Di Stéfano, Puskás, Gento, Amancio, Juanito, Butragueño, Raúl, Zidane, Casillas og Cristiano Ronaldo.

Akademiet

Treningsanlegget på Valdebebas er en av tingene som klubben og fansen er mest stolte av. Klubben hadde tidligere et anlegg på Paseo de la Castellana, men viste verden ved å ta i bruk Valdebebas hva et ekte treningsanlegg er.

Siden åpningen i 2005 har treningsanlegget blitt omtalt som et av verdens beste, og er nå hjemmebanen til 13 lag i akademiet. Alt fra Under 9 års-laget til Castilla bruker anlegget, i tillegg til at det er a-lagets treningsfelt.

Valdebebas inkluderer også Alfredo di Stefano Stadium, som er oppkalt etter en stor Real Madrid-legende. Det er på denne stadion Castilla spiller sine hjemmekamper. Akademiet har alltid vært et nøkkelelement i klubben og har oppfostret mange gode fotballspillere, som for eksempel Quinta del Buitre (Fem Butragueño’er), Raúl og Casillas. Spillerne i akademiet får klubbens stil og menneskelige verdier inn gjennom morsmelka.

Skrevet av Erik Børresen. 

Legg inn en kommentar