Retroartikler

Gåten Di María

Trener for fullt, men får ikke spille.

Ángel di María startet sesongen med et brak for Real Madrid. 4 mål og 13 assists på bare 12 ligakamper fra start sier sitt. Så ble han skadet, og da sa det stopp. Siden den gang har veldig mye, samtidig som veldig lite, nytt skjedd rundt 24-åringen. Mye i form av rykter og sladder – lite i form av spilletid. La oss se nærmere på det som i spanske aviser i øyeblikket omtales som «gåten di María».

Bare ett innhopp i år

17. desember 2011 var forrige gang Di María spilte en kamp fra start. Da hadde Real Madrid en formodentlig tøff bortekamp mot Sevilla, men endte opp med å gruse motstanderen 6-2, til tross for at Pepe pådro seg to gule kort før pause, mye takket være Di María. Argentineren assisterte to mål, og scoret ett selv, før han uheldigvis pådro seg en skade i låret og måtte byttes ut.

Skaden skal ikke ha vært så ille og, i følge rapportene, var Di María raskt tilbake på bedringens vei. Det var til og med ventet at han skulle bli klar til kampen mot Mallorca, 14. januar 2012. Det skjedde ikke. Og han ble heller ikke klar til de to El Clasico-oppgjørene i Copa del Rey eller til ligaoppgjørene mot Getafe og Levante – kamper det var forventet at han skulle bli spilleklar til. Men så, etter å ha gått glipp av hele ti kamper på rad, var 24-åringen omsider å finne i troppen mot Racing Santander, 18.februar 2012. Innhoppet kom i det 63. minutt, og bare 9 minutter senere gjorde Di María sitt 5. ligamål for sesongen. Dessverre pådro han seg nok en smell i låret under kampen, men klubbens medisinske hevdet at han ville være tilbake i spill etter tre uker.

Kontraktsstrid og overgangsrykter

Men skadene er ikke det som har gitt Di María oppmerksomhet i media de siste månedene. Den tidligere Benfica-spilleren gikk for flere måneder ut og sa at han ønsket en forbedret kontrakt. Til tross for en så viktig rolle i klubben tjente Di María bare € 1,8 millioner i måneden – nesten minst av alle spillerne – og gjør det fortsatt. Ledelsen har nemlig ikke villet bøye seg for spillerens krav, og kontrakt-striden pågår fortsatt. Da argentineren ankom klubben for mer enn et og et halvt år siden signerte han en seks år lang kontrakt som han nå må forholde seg til. Med kontrakten fulgte også tomme løfter.

– De sa til meg da jeg kom at om jeg gjorde tingene mine godt første sesongen ville den forbedres. Jeg venter fremdeles spent, uttalte Di María til AS allerede i fjor sommer.

Dermed startet ryktene å florere. Rykter som nærmest så ut som de skulle slå ut i full blomst i løpet av januarvinduet. Både Chelsea og Manchester City skal ha stått klare til å betale, inntil sportsdirektøren satt ned foten og avviste alle ryktene rundt Di María. Og siden da har det igjen vært stille rundt spilleren. Altfor stille…

Frisk, men får ikke spille

I dag, over enn en måned etter innhoppet mot Racing, har spilleren enda ikke fått spille kamp igjen. Og til tross for å ha trent sammen med resten av laget i over en uke ble ikke argentineren tatt ut i troppen som reiste til Kypros. Det ble altså den niende kampen på rad (den 20. om vi ikke teller innhoppet mot Racing) at Di María ikke fikk spille. På lørdag kan han være tilbake igjen, selv om ingenting er blitt bekreftet eller i det hele tatt sagt hittil. Like fullt kan det hende Di María blir utelatt igjen.Vi håper selvsagt at vår kjære Ángelito snart blir klar igjen og fortsetter der han slapp mot Racing.

Skrevet av Emil Bremnes. 

Legg inn en kommentar