Real Madrid 2-1 Villarreal

Karim Benzema scoret sitt mål nummer 20 og 21 i LaLiga Santander denne sesongen da Villarreal ble senket. Dermed er det et faktum at mot alle odds så har Zidane og hans Real Madrid vunnet LaLiga for 34. gang.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 37
Torsdag 16.juli, kl:21.00

1-0 Karim Benzema (28′) – Assist: Luka Modric
2-0 Karim Benzema (77′) – [Straffespark]
2-1 Vicente Iborra (83′) – Assist: Mario Gaspar

Torsdag kveld var det duket for nest siste serierunde av LaLiga Santander sesong 2019/20, hvor Real Madrid med seier kunne sikret deres 34. trofé. Villarreal var laget som gjestet Estadio Alfredo Di Stéfano, og den gule ubåt hadde også noe å spille for, nemlig plass i Europa League. Laget fra Valencia-regionen ville med seier sikre seg direkte plass i den nest gjeveste turneringen i Europa kommende sesong. Det var derfor ventet at det ville bli et spennende oppgjør på Real Madrid Castilla sin arena torsdag kveld.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Vázquez 85′), Varane, Ramos, Mendy – Modric (Isco 85′), Casemiro, Kroos (Valverde 85′) – Rodrygo (Asensio 83′), Benzema, Hazard (Vinícius Júnior 83′)

Villarreal: Asenjo – Peña (Ontiveros 46′), Gaspar, Chakla, Torres, Quintilla – Chukwueze (Bruno 46′), Morlanes (Iborra 64′), Anguissa (Trigueros 82′), Gómez (Cazorla 64′) – Moreno

Den tjuende scoringen i LaLiga

Det var vertene fra hovedstaden som begynte oppgjøret best, og Carvajal forsøkte seg tidlig med en frekk lobb fra siden av 16-meteren, men Asenjo hadde kontroll og reddet. Noen minutter senere kom Modric frem på siden, og kroaten fant Benzema i feltet som satte foten til ballen, men forsøket gikk via en forsvarer og rett på Asenjo. Et kvarter ut i oppgjøret sendte Casemiro en flott ball inn i feltet mot Benzema, hvor franskmannen klemte til på volley, men forsøket endte til side for mål.

Snaut to minutter etter dette forsøkte Modric lykken fra langt hold, hvor kroaten ladet venstrefoten, men forsøket ble reddet av Asenjo. Like før halvtimen snappet Casemiro en svak pasning av Chakla, hvor han fikk dyttet den videre til Modric som stormet fremover. Kroaten dro seg mellom midtstopperne før han slapp til Benzema og franskmannen gjorde ingen feil da han satte ballen i mål mellom beina på Asenjo. Flere sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk dermed inn i hvilen på stillingen 1-0.

Trofé nummer 34

Vertene skapte den første sjansen også i den andre omgangen, hvor Modric spilte en fantastisk pasning gjennom til Carvajal. Backen fintet vekk to forsvarere i feltet, før han sendte kula mot mål, men sisteskansen til Villarreal reddet nok en gang. Burde muligens sluppet til Hazard før han sendte kula mot mål, men uansett så var det flotte prestasjoner av både Modric og Carvajal. Med et kvarter igjen å spille brøt Sergio Ramos en ball på midten før han stormet fremover, og han dro seg hele veien inn i feltet før han gikk ned i bakken. Dommeren pekte på krittmerket, og selv om det så ut til å være lite kontakt så stod avgjørelsen fast. Kapteinen gjorde seg klar, og valgte en hel-frekk variant hvor han dyttet ballen så vidt fremover før Benzema klemte kula i mål. Dog så var franskmannen for tidlig ute og straffen måtte tas på nytt. Da valgte like så godt Ramos å la franskmannen ta straffen, hvor han iskaldt satte den i mål til 2-0.

Snaut fem minutter senere så mottok Benzema ballen i feltet, men franskmannen snublet. Ballen endte deretter hos Toni Kroos, og tyskeren klemte til venstre fot fra langt holdt, hvor kula steg rolig til den traff tverrliggeren. Returen endte hos Marco Asensio som satte hodet til ballen, men forsøket endte rett på Asenjo. Et par minutter etter dette kom gjestene fremover på en sjelden visitt, og Gaspar fant Iborra i feltet, hvor den høyreiste midtbanespilleren skapte liv i oppgjøret med en flott heading som endte i mål bak en sjanseløs Courtois. To minutter på overtid testet Trigueros lykken med et knallhardt skudd på frispark, forsøket endte rett på Courtois som unna. Gjestene snappet opp ballen igjen, og ballen ble lagt inn i feltet til Moreno som satte foten til ballen, men Courtois reddet mesterlig. Returen endte opp hos Bruno som sendte ballen mot mål igjen, men utrolig nok reddet Courtois nok en gang mesterlig.

Fire minutter på overtid viste Vinícius Júnior frem sin klasse da han første kom seg forbi to forsvarere og inn i feltet, før han fintet vekk nok en motspiller og slapp tversover til Asensio som scoret. Dommeren godkjente først målet, men etter at VAR fikk ta en titt på scoringen så ble den annullert for at ballen hadde vært nær armen til Benzema i forkant. Flere sjanser ble det ikke i oppgjøret, og kampen endte dermed med 2-1-seier til Real Madrid. Dette betyr at trofé nummer 34 i LaLiga er et faktum, en runde før ligaen er over. Zidane sikret seg også sitt ellevte trofé som hovedtrener for Real Madrid, på litt over 200 kamper. Nå er det bare å håpe at spillerne som har slitt benken denne sesongen får prøve seg i siste runde mot Leganés. HALA MADRID Y NADA MAS!

Spillerbørsen:

Thibaut Courtois (8 BB): Hva skal man si om belgieren? Fikk tyn i sin første sesong i klubben for at han ikke presterte noe spesielt, men det har han virkelig gjort denne sesongen. Står nok en utrolig god kamp. Har flere gode redninger, og sikrer nesten på egenhånd tre poeng for Los Blancos. Har en helt enorm dobbelt-redning på overtid, og er ellers bunnsolid, tross en smell i hodet.

Dani Carvajal (6): Backen er aktiv i den første omgangen hvor han stormer opp langs siden ved flere anledninger, og har et par gode innlegg uten at det ender i stort. Har også et frekt lobb-forsøk tidlig i oppgjøret, uten at han helt klarer å overliste målvakten. Har full kontroll defensivt.

Raphaël Varane (6): Spiller en solid kamp bakover sammen med sin makker Ramos. Har stort sett kontroll på det meste som kommer hans vei, og settes ikke på mange prøvelser. Kunne muligens vært bedre posisjonert mot slutten da Villarreal fikk en stor dobbeltsjanse.

Sergio Ramos (7): Kapteinen spiller en solid kamp sammen med makker Varane. Har kontroll mesteparten av tiden, med unntak av på scoringen til Iborra hvor han er for passiv, og på dobbeltsjansen mot slutten. Har et flott brudd, og et saftig løp som til slutt leder til straffespark. Forsøker seg på en frekk variant, men etter at det ikke lykkes, så gir han straffen til Benzema.

Ferland Mendy (5): Tja hva skal man si om franskmannen denne kampen? Spiller nesten mer ving enn back, og det blir nesten en stor sjanse ut av dette når Rodrygo mister ballen bak Mendy ved en anledning. Offensivt bidrar han ikke med veldig mye, men skaper noen kombinasjoner og spiller helt ok.

Luka Modric (8): Kroaten spiller en meget god kamp torsdag kveld. Styrer tempoet, strør pasninger, skaper kombinasjoner og får med seg en målgivende pasning. Slipper i perfekt tid til Benzema. Burde muligens fått med seg en assist til eller en «hockey-assist» da han på mesterlig vis spiller frem Carvajal. Viser at det bor mer i han enn de fleste hadde trodd.

Carlos Casemiro (6): Spiller en kamp på det jevne. Bryter baller som alltid, takler smart, og hardt. Skaper bruddet i forkant av den første scoringen, og har et par avslutninger selv uten at det blir noe ut av de. Sterk i luftrommet.

Toni Kroos (6): Tyskeren er veldig usynlig i tider av oppgjøret, men er som vanlig trygg som banken i pasningsspillet. Treffer stort sett uansett vanskelighetsgrad. Har et helt enormt skudd med venstre fot like før slutt som ender i tverrliggeren. Hadde vært en fantastisk flott scoring om den var noen centimeter lavere.

Rodrygo Goes (5): Den brasilianske unggutten får ikke vist seg fra sin beste side torsdag kveld, og blir tidvis litt for passiv. Kommer seg rundt på siden og slår et innlegg Benzema burde vært på, men utenom dette viser han ikke spesielt mye. Må opp noen hakk for å fortjene en plass i startelleveren.

Karim Benzema (7): Franskmannen er mye involvert torsdag kveld, ikke bare foran mål, men også nede på midtbanen for å hente ball. Har et par bom tidlig i oppgjøret, og burde muligens gjort mer ut av de sjansene. Er iskald da han blir spilt frem i første omgang, hvor han setter ballen mellom beina på Asenjo. Scorer også på straffesparket i andre omgang, og er nå oppe i 21 mål.

Eden Hazard (4): Belgieren får det virkelig ikke til å flyte i kveld. Blir ofte taklet, og får ingen flyt, men det ingen unnskyldning for svake pasninger og lite oppfinnsomhet. Har omtrent ingen gode involveringer på offensiv banehalvdel, i alle fall veldig få som leder til noe som helst.

Marco Asensio (5): Scorer et mål på overtid, men det blir dessverre annullert for hands på Benzema. Ikke veldig mye involvert, men er der når han skal. Håper han spiller fra start i sesongens siste kamp.

Vinícius Júnior (7): Viser virkelig frem hvor god han er når han kommer fri mot slutten. Finter seg først forbi to forsvarere før han rundlurer en til i boksen og spiller opp Asensio. Får tidvis tyn for at driblingene ikke leder til noe, men du verden hvor flott det er når det går som i kveld. Dessverre blir scoringen annullert. Er langt mer aktiv enn Hazard, og er for øyeblikket i bedre form.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.