Mats Hermansens spesialer

Real Madrid er ikke friskmeldt ennå

(Kommentar) Real Madrid klarte å snu nedgangen med seieren over Barcelona. Selvom seier i El Clásico ofte er en god pekepinn på formen til Real Madrid, er ikke laget friskmeldt helt ennå.

Real Madrid vinner overlegent 3-1 over sin argeste konkurrent og det etter en forferdelig uke. Laget var godt defensivt, med noen inngrep fra Courtois, samt mye bra offensivt spill. Madrid slo sterkt tilbake og viste alle at de fortsatt lever. Men det blir for tidlig å friskmelde.

Vi kan først begynne med Barcelona. Selvom Barcelona har hatt en grei start på sesongen, er Barcelona midt i et generasjonsskifte. Etter 8-2 tapet mot Bayern, måtte forandringer på plass og det måtte på plass fort. Suarez, Rakitic og Vidal er alle byttet ut. Pedri, Dest, Ansu Fati og Trincão er inne. Å slå ett moderne Barcelona 3-1 bærer ikke samme kraft som å slå Guardiolas storlag. Barcelona er midt i et større skifte og kommer til å bruke mye av denne sesongen på å finne seg selv. De er ikke akkurat favoritten til å vinne ligaen denne sesongen heller.

Den andre biten er mangelen på scoringer. Madrid klarte å score 3 mål i går, samt 2 mot Shakthar. Men dette er misvisende. Madrid mangler en klar målscorer og kommer til relativt få muligheter. Selvom spillere som Valverde, Modric og ikke minst Ramos hevder seg på scoringstatistikken, er ikke dette godt nok. Vinicius scorer en gang i blant og Benzema har ikke mer enn 20 scoringer i seg per sesong. Her skulle egentlig Hazard og Jovic løfte statistikken, men det får la vente på seg.

Klarer Zidane å fortsette seiersrekken? Uten mange mål klarte Madrid å vinne ligaen, men da med solide defensive tall. Å slippe inn 3 mål mot Shakthar kan skje alle, men uten scoringer kan ikke dette gjenta seg. Vi regner uansett med at Zidane har løsningen.

1 comment

Legg inn en kommentar