Nyheter

Real Madrid er fotballens mest verdifulle merkevare

I følge den nyeste rapporten fra Brand Finance, forsvarer Real Madrid tittelen som fotballens mest verdifulle merkevare.

Hvert år leverer Brand Finance en rapport over de mest verdifulle merkevarene innenfor fotballen, og for andre år på rad er det Real Madrid som topper listen. I følge årets rapport har Real Madrid en samlet verdi på 1419 millioner euro, men selskapet peker også på seriegullet som en grunn til at dette kan øke i perioden framover. Neste lag på listen er Barcelona med sine 1413 millioner euro, mens Manchester United kommer nærmest de spanske lagene med sine 1315 millioner euro. Selv om Koronakrisen har senket klubbens verdi med 13,8 prosent, topper de altså fortsatt listen over de mest verdifulle klubbene i fotballverden.

SUKSESS: Sergio Ramos og Florentino Pérez har opplevd mye suksess sammen i Real Madrid.

I sin begrunnelse for at Real Madrid er den mest verdifulle merkevaren skriver Brand Finance blant annet Real Madrid fortsetter å være det sterkeste selskapet på grunn av nye innovative løsninger med teknologiselskap, større fokus på sosiale medier og å involvere sine supportere. Samtidig legger de altså også vekst på resultatene til laget, hvilket trolig gjør at trenden vil fortsette i tiden framover.

Selv om vi har sett en trend de siste sesongene som viser en større engelsk dominans rent sportslig i de internasjonale turneringene, virker det motsatte å være tilfellet i størrelse på merkevarene. I 2018 var det nemlig Manchester United som var fotballens mest verdifulle merkevare, men nå har både Real Madrid og Barcelona gått forbi den engelske storklubben. I tillegg skriver den spanske storavisen MARCA at samtlige spanske klubber har forbedret plasseringen sin på topp 50-listen.

Det er ingen tvil om at Real Madrid har blitt rammet hardt økonomisk av krisen de siste månedene, hvilket også ble uttrykt av president Florentino Pérez etter at ligagullet blir sikret tidligere denne måneden. Det betyr at det trolig ikke blir noen nysigneringer denne sommeren, og i følge rapportene skal fokus være på å selge unna spillere for å generere inntekt.

 

 

Legg inn en kommentar