Kristian Schoutes spesialer

Real Madrid – Bayern München: Kombinert ellever

På tirsdag møtes Bayern München og Real Madrid til en europeisk klassiker i semifinalen av Champions League. Men hvem hadde fått plass i en kombinert ellever?

Tirsdag kveld møtes Real Madrid og Bayern München til en europeisk klassiker på Allianz Arena. Det hele skal til slutt avgjøres på Santiago Bernabéu i neste uke. I potten ligger en finaleplass i Champions League på Wembley 1. juni. Det er to av de aller beste fotballagene i verden som skal gjøre opp om en plass i finalen. Men hvem hadde fått plass i en kombinert ellever?

For å sette sammen en kombinert ellever mellom to lagene har vi spurt redaksjonen i Real Madrid Norge om å velge sine lag. Derfor må det understrekes fra start at det ikke er en helt objektiv ellever. Elleveren er hentet fra totalt 13 svar i redaksjonen. Utvalget av spillere inkluderer spillere som er usikre til det første oppgjøret (slik som Sané og Musiala), men utelukker langtidsskader og spillere som er uaktuelle til det første oppgjøret (som Coman og Courtois).

Er du enig eller uenig i vår kombinerte ellever? Skriv det gjerne i kommentarfeltet!

Saken fortsetter under bildet

Keeper: Manuel Neuer

Til tross for at Lunin ble den store helten på straffesparkkonkurransen mot Manchester City var det nok liten tvil om keeperplassen i dette laget. Manuel Neuer er en av tidenes beste målvakter, og denne sesongen har han vært tilbake på sitt aller beste etter å slitt med skadeproblemer de siste sesongene. Han blir avgjørende for Bayern dersom de skal ta seg videre!

Forsvaret: Dani Carvajal, Antonio Rüdiger, Éder Militão, Alphonso Davies

På høyreback var det svært jevnt mellom Joshua Kimmich og Dani Carvajal, men det var til slutt den spanske ringreven som stakk av med seieren. Kimmich har vært midtbanespiller i mange år nå, så det er kanskje ikke så unaturlig at en mer rutinert back tar seieren. I tillegg er Carvajal i ferd med å levere en av sine aller beste sesonger i Real Madrid-drakta. Han har vært bunnsolid defensivt og står i tillegg med ti målpoeng i alle turneringer.

Den første av to midtstoppere er selvsagt Antonio Rüdiger. Tyskeren har vært en av Real Madrid beste spillere denne sesongen og utvilsomt en av verdens beste midtstoppere. I kampene mot Manchester City var han helt enorm, og han bidro til og med med den avgjørende straffescoringen. Selvsagt i dette laget!

Den siste stoppere spiller også for Real Madrid, og tar en knapp seier over Bayerns Matthijs De Ligt. Éder Militão var ikke med i avstemningen til Manchester City-elleveren, men etter å ha spilt 90 minutter mot Real Sociedad på fredag er det rett og rimelig at han er med denne gangen. Han har vært skadet siden august, så sjansen for at han starter er ekstremt lav. Vi vet hva Militão kan levere i disse store kampene, og det er nok årsaken til at han får plassen i laget.

Venstrebacken sto i bunn og grunn mellom to spillere; Ferland Mendy og Alphonso Davies. Denne gangen var den mer offensivt orienterte Davies som stakk av med plassen. Kanadieren har langt i fra levert sin beste sesong i Bayern-drakten, men toppnivået hans er det få backer i verden som kan matche. Han er enormt rask, en av de raskeste spillerne i verden, og han er svært god til å ta med seg ball fremover i banen. Spennende å se om han starter eller ikke!

Midtbanen: Fede Valverde, Toni Kroos og Jamal Musiala

På midtbanen var det flust av gode alternativ å velge mellom, og det å velge tre var nærmest umulig. Utrolig nok fikk spillere som Camavinga, Tchouaméni og Goretzka ikke plass. Men midtbanen man står igjen med fremstår helt klart som ypperste verdensklasse.

Den første midtbaneplassen går til Fede Valverde. Uruguayaneren har spilt en mer en defensiv rolle i denne sesongens utgave av Real Madrid, noe som har gjort han nærmest uvurderlig i laget. Han har spilt samtlige kamper i alle turneringer denne sesongen, og han står med to mål og syv målgivende pasninger. Men det som gjør han uerstattelig for Ancelotti er arbeidsmengden og evnen til å gjøre forsvar om til angrep på kort tid. Der er han rett og slett verdens beste.

Saken fortsetter under bildet

Toni Kroos var soleklar i laget før kampene mot Manchester City, og han er selvfølgelig med denne gangen også. Han er nærmest umulig å presse og gir omtrent aldri fra seg ballen. Den tryggheten er enormt viktig å ha i det største kampene, og det viste han mot City i semifinalen. I tillegg kan han skape målsjanser ut av ingenting med sin fantastiske pasningsfot.

Den siste i midtbantreeren er Jamal Musiala, som nok like gjerne kunne blitt regnet som angrepsspiller. Tyskeren har blitt en av verdens beste offensive midtbanespillere i en alder av 21 år. Ballkontrollen, temposkiftene og fintene er det få i verden som gjør bedre, og i tillegg har han ofte et svært godt sluttprodukt. I tillegg er han svært fleksibel i Bayerns angrep, og han spille både sentralt som tier eller på kantene. Denne sesongen står han med tolv mål og syv assist. Fortjent plass i den kombinerte elleveren.

Angrepet: Jude Bellingham, Harry Kane og Vinícius Júnior.

Den første av tre angrepsspillere kunne like godt fått plass på midtbanen, men for å få best mulig lag ut av dette regnes Jude Bellingham som angrepsspiller i denne elleveren. Han har spilt store deler av sesongen som en offensiv midtbanespiller/falsk nier, så det kan absolutt forsvares. Engelskmannen står med 21 mål i alle turneringer i det som har vært en fantastisk debutsesong. For en drøy uke side avgjorde han også LaLiga med en overtidsscoring i El Clásico. Soleklar i dette laget!

På spissplass var det vel aldri noen tvil. Harry Kane var linket til Real Madrid før han endte opp i Bayern München forrige sommer, og man kan ikke annet enn å si at overgangen har vært en kjempesuksess. Engelskmannen har scoret 42 mål på 42 kamper i alle turneringer denne sesongen. Kane er en spiller som fort kan bli avgjørende i disse to kampene, og som Real Madrid må passe ekstra godt på!

Den siste angrepssplassen går selvsagt til Vinícius Júnior. Ved starten av sesongen ble Real Madrids nye nummer syv flyttet inn i banen til en mer sentral posisjon, og det tok litt tid før han fant seg til rette. Nå høster Ancelotti fruktene av denne taktiske endringen. Vini Jr. står før kampene mot Bayern med 19 mål og 11 assist i alle turneringer, til tross for å ha tilbragt to måneder på sidelinjen med skade. Han har rett og slett blitt en en av verdens beste og mest avgjørende spillere!

1 comment

Legg inn en kommentar