Real Madrid 0-0 Real Sociedad: Spillervurderinger

Et skaderammet Real Madrid må fortsette jakten på Barcelona og hadde i dag et tøft oppgjør mot Sørloths Real Sociedad.

Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga, runde 19
Søndag 29. januar, kl: 21.00

Det var duket for et tøft oppgjør denne søndagen. Real Madrid sliter med skader på flere sentrale spillere,  spesielt Carvajal og Tchoumeni som de mest kritiske. Ancelotti måtte derfor stokke godt om på troppen og stilte opp blant annet opp med Camavinga som venstre-back. Barcelona har ennå ikke rotet bort viktige poeng og det var derfor kritisk å levere godt i kveld.

Real Sociedad har hatt en god sesong så langt og ligger godt innenfor topp 4. Med seier over Real Madrid i dag ville de ha ligget likt på poeng med hovedstadslaget og gjort forsvaret av ligagullet enda tøffere. Dagens kamp var derfor en tøff test for de hvite.

Kampen åpner relativt likt, men med en nesten-sjanse tidlig for Sociedad. Benzema kommer også til en ok mulighet. Ingen av lagene dominerer de første 20 minuttene, utenom et par rykk fra begge lag. Sociedad viser godt hvorfor de har nådd langt denne sesongen. De spiller seg ut bakfra og er komfortable med ballen på Real Madrids halvdel. Real Madrid tar over mer og mer nærmere halvtimen, men sliter med å komme til de helt store sjansene. Real Madrid scorer nesten det første målet helt på tampen av første omgangen, men Vinicius bommer alene mot keeper. Det er uansett hjemmelaget som gjør den beste første omgangen.

Saken fortsetter under bildet

FARLIG: Vinicius er definitivt best for Real Madrid offensivt og kommer til flere gode muligheter i første omgang

Real Madrid starter også 2.omgangen best. Benzema og Vinicius har en god kombinasjon til å begynne med og kommer veldig nær. Sociedad legger seg lavt og satser for det meste på kontringer. Real Madrid kommer til flere skuddforsøk, men Sociedad holder unna. Har på et tidspunkt 7-8 spillere i boks når Madrid angriper. Sociedad keeper Remiro gjør også en strålende jobb og gjør enda en god redning i det syttiende minutt etter skuddforsøk fra Vinicius. Real Madrid øker presset etter 70 minutter, og Ancelotti bytter inn både Modric og Asensio. Det skorter litt på mulighetene på tampen av kampen, selvom Real Madrid spiller bedre fotball enn de har gjort på lenge. Sociedad åpner mere opp mot slutten av kontrollerer kampen helt inn. Real Madrid hadde absolutt fortjent tre poeng her, men Remiro ville det annerledes. Ender 0-0.

Courtois (5): Får en komfortabel første omgang. Må til pers i 2.omgang etter skudd fra eks-Madrid spiller Kubo. Ellers lite å gjøre.

Nacho (6): Har flere gode løp fremover og viser enorm rutine. Har bra kontroll på sin kant i dag og gjorde få feil. God innsats fra Real Madrid-legenden.

Militao (6): Blir ikke særlig utfordret til å begynne med og har grei kontroll. Har også god kontroll på Sørloth underveis i matchen. Markerer seg godt defensivt i dag og er nådeløs i duellene. Ligger også høyt oppe mot slutten av kampen.

Rudiger (5):  Dekker godt inn for Camavinga og har i likhet med Militao god kontroll sentralt. Ikke noe særlig markant i dag, men gjør jobben sin.

Camavinga (6): Tilfører mye offensivt i starten av kampen. Vandrer ofte inn sentralt, mens Rudiger dekker bak. Sliter dog litt i 1-1 situasjonene og Sociedad angriper mye på hans kant. Har et veldig pent løp i 2.omgang da han kommer seg helt inn i boksen. Sliter stort mot Kubo i 2.omgang, men gjør opp med offensiv teft. Med litt mer defensiv trening kunne Camavinga vært en god back, men det er på midtbanen han hører hjemme.

Valverde (5): Trives bedre som indreløper i denne matchen. Åpner opp mye rom og ligger høyt på banen, samtidig som han orker å løpe hjem igjen. Har også flere skuddforsøkt utenfor boks, de fleste blåser han langt over. Byttes ut etter 77 minutter. Gjør en grei jobb i dag, men får ikke satt noe veldig preg på matchen.

Kroos (7):  Fungerer som ankeret i dag og hjelper godt til med utspillet bakfra. Har også et godt skudd mot mål i første omgang. Fortsetter 2.omgangen som relativt treffsikker og opererer godt dypt på midtbanen. Bortsett fra noen gode skudd er ikke Kroos så veldig involvert offensivt, men har kjempekontroll på midten.

Ceballos (6): Viser igjen hvorfor han hører hjemme i Madrid-drakt. Løper uhemmet på midtbanen og hjelper samtidig til offensivt. Har også noen pene dribblesekvenser. Byttes ut etter 77 minutter, men burde nesten få fullføre. God dag på jobb.

Rodrygo (6): Relativt usynlig i den første halvtimen, selvom  han kommer litt mere til etterhvert. Får en fin mulighet i 2.omgang, men skuddet blokkeres. Er litt mer involvert i 2.omgang og er vanskelig for Sociedad å holde styr på, men får det ikke til å klaffe helt. Blir kåret til banens beste av Budweiser, men ikke her.

Benzema (5): Bortsett fra en nesten-sjanse i starten av matchen, tar det tid før franskmannen får kampformen. Er mest fra kantene Real Madrid angriper i første omgang. Kombinerer godt med Vinicius i 2.omgang, men har en del sleivete skuddforsøk. Er ikke veldig synlig i dag.

Vincius (8):  Er livsfarlig til å begynne med og scorer nesten kampens første mål. Dribler seg pent igjennom flere ganger og skaper flere muligheter i første omgang. Er noe stillere fra brasilianeren i begynnelsen av 2.omgangen. Remiro holder unna enda en alene mot keeper situasjon. Vinicius gjør derfor alt annet enn å score i dag, men får dagens beste her.

Innbyttere:

Modric: Byttes inn etter 77 minutter. Involverer seg raskt, men får ikke tid til å så mye annet.

Asensio: Kommer inn sammen med Modric. Gjør en god figur til å begynne med og kombinerer godt med Modric. Blir heller ikke tid til noe særlig mer.