Kamprapporter

Real Madrid 5-3 Atlético Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid tok seg videre til finale i Supercopa de España etter å ha slått byrival Atlético Madrid 5-3 i semifinalen.

Real Madrid 5-3 Atlético Madrid
Estadio Santiago Bernabeu
Supercopa de España, semifinale
Onsdag 10. januar, kl. 20:00

Al Awal Park, Riyadh

0-1 (7′) Mario Hermoso – Assist: Antoine Griezmann
1-1 (20′) Antonio Rüdiger – Assist: Luka Modric
2-1 (30′) Ferland Mendy – Assist: Dani Carvajal
2-2 (37′) Antoine Griezmann – Assist: Rodrigo De Paul
2-3 (79′) Kepa Arrizabalaga (selvmål)
3-3 (84′) Dani Carvajal
4-3 (116′) Savic (selvmål)
5-3 (120′) Brahim Díaz – Assist: Joselu

Onsdag kveld var Supercopa de España tilbake! Den første semifinalen i turneringen ble sesongens andre El Derbi Madrileño, og ble vitne et målrikt og svært spennende oppgjør. Allerede etter syv minutter tok Atlético Madrid ledelsen da Mario Hermoso kunne gå upresset opp på et hjørnespark. Men Real Madrid har sin egen lufttrussel, og bare drøye ti minutter senere stanget Antonio Rüdiger inn 1-1. Det var forsvarsspillernes kveld, for kort tid etter dukket Ferland Mendy opp og trillet inn 1-2-scoringen. Men det skulle faktisk bli 2-2 til pause. Griezmann rundlurte Modric og banket inn utligningen.

Andre omgang var langt ifra like innholdsrik som den første, og den var stort sett preget av et Real Madrid-lag som prøvde å bearbeide Atlético Madrids svært dype forsvar, og det var ikke før uret nærmet seg 80 minutter at kampen åpnet seg opp. Atlético tok ledelsen etter en kjempetabbe av Kepa, men bare fire minutter senere banket Dani Carvajal inn 3-3.

Ekstraomgangene startet ganske stille og i samme stil som store deler av kampen, med et Real Madrid-lag som forsøkte å bryte ned en dyp blokk. Til slutt løsnet det endelig da Carvajal sendte et strålende innlegg inn i boksen, som Stefan Savic satte i eget nett. På overtid av ekstraomgangene kunne Brahim Díaz legge på til hele 5-3 etter at Jan Oblak hadde forlatt buret sitt.

Dermed endte det til slutt med 5-3-seier og avansement for Real Madrid, som får vite sin motstander til søndagens finale i morgen kveld.

Spillervurderinger:

Kepa Arrizabalaga (2): På den første scoringen kan man absolutt stille spørsmålstegn ved Kepa sin posisjonering. Katastrofal involvering på 2-3. Han har mistet sin plass til Lunin den siste tiden, og man kanskje forstå hvorfor.

Dani Carvajal (9 BB): Real Madrids høyreback hadde en flott målgivende pasning i første omgang, men hadde litt problemer med Lino på kanten. Svært farlig balltap i starten av andre omgang, som nesten resulterte i baklengs, men heldigvis gikk det bra. En flott, og ekstremt viktig, scoring i sluttminuttene, og han leverte også en halvveis assist på 4-3-scoringen. Umulig å gi han banens beste-prisen i dag!

Antonio Rüdiger (6): Antonio Rüdiger er en av verdens aller beste forsvarsspillere om dagen, og i kveld viste han nok en gang det samme nivået. Han var sterk i duellene med Griezmann og scoret et fantastisk mål.

Nacho Fernández (5): Nacho fikk sin andre kamp på rad fra start i kveld, og han klarte seg helt greit. Han var god i de fysiske duellene med Morata, men var nok litt for passiv i sikringsspillet på Griezmanns 2-2-scoring.

Ferland Mendy (6): Ferland Mendy er endelig tilbake fra skade, og da går han naturlig nok rett inn i laget. Han ble knapt testet av Llorente på sin side, og hadde god kontroll der. I tillegg dukket han plutselig opp i farlig posisjon og satte inn 1-2-scoringen med et delikat touch.

Federico Valverde (7): Nok en strålende kamp av Fede Valverde, som løp utrettelig og utallige ganger vant tilbake ballen for Real Madrid, både høyt og lavt i banen.

Aurelién Tchouaméni (7): Aurelién Tchouaméni er en av Real Madrids viktigste spillere, og i kveld bevist han nok en gang hvorfor. Han vant mange dueller på midtbanen og hindret mange kontringer før de i det hele tatt oppsto. I tillegg var han solid i pasningsspillet. God kamp.

Luka Modric (6): Dette var dessverre ikke en kjempeprestasjon fra Modric. Han virket for lett i duellene med Atlético Madrids midtbanespillere, og han ga bort ballen unødvendig et par ganger. I tillegg ble han rundspilt av Griezmann på 2-2-scoringen. Assisten til Rüdiger er derimot flott!

Jude Bellingham (6): Dette var nok ikke Jude Bellinghams beste kamp denne sesongen, og han ble litt usynlig. Man ser klassen skinne frem i enkelte øyeblikk, men ikke det helt store fra Bellingham i kveld.

Vinícius Júnior (6): Det er tydelig at Vinícius ikke har funnet sin beste form etter det lange skadeoppholdet. Driblingene sitter ikke helt, pasningene er ikke presise nok og han er ikke nok involvert. Vi får håpe at han finner formen de neste ukene!

Rodrygo Goes (6): Hadde en vanvittig målsjanse i første omgang der han rundlurte både stoppere og keeper, og det er smått utrolig at han ikke sendte Real Madrid tilbake i føringen. Men det var tydelig at han var involvert i mye og skapte trøbbel for Atlético Madrid-forsvaret. Godt kamp!

Innbyttere:

Toni Kroos (7): Kroos kom innpå for Modric etter en time spilt, og tyskeren leverte et helt strålende innhopp. Han traff på omtrent alle pasningene sine og var tryggheten selv med ballen i beina.

Brahim Díaz (7): Brahim ble byttet inn like etter Atléticos 2-3-scoring, og han bidro definitivt med å snu dette trenden i dette oppgjøret. Han driblet, kombinerte godt og skapte flere store sjanser.

Eduardo Camavinga (7): Et strålende innhopp av Eduardo Camavinga! Han bidro med ballsikkerhet, og var viktig for Real Madrid i kontringsspillet.

Joselu (N/A):  For liten tid til vurdering.

Dani Ceballos (N/A): For liten tid til vurdering.

Arda Güler (N/A): For liten tid til vurdering.

Legg inn en kommentar