Kamprapporter

Real Madrid 4-1 Barcelona: Spillervurderinger

Real Madrid sikret sesongens første trofé etter å ha ydmyket Barcelona med hele 4-1 i finalen av Supercopa de España.

Real Madrid 4-1 Barcelona
Al Awal Park, Riyadh
Supercopa de España, finale
Søndag 14. januar, kl. 20:00

1-0 Vinícius Júnior (8′) – Assist: Jude Bellingham
2-0 Vinícius Júnior (10′) – Assist: Rodrygo Goes

2-1 Robert Lewandowski (32′)
3-1 Vinícius Júnior (39′) – Straffespark
4-1 Rodrygo Goes (64′)

Søndag kveld skulle det gjøres opp om sesongens første trofé da Real Madrid og Barcelona møttes til El Clásico i finalen av Supercopa de España. Real Madrid tok seg til finalen etter å ha slått Atlético Madrid i et fyrverkeri av en fotballkamp onsdag kveld, mens Barcelona komfortabelt tok seg forbi Osasuna på torsdag.

Real Madrid tok kontroll over kampen fra start og tok føringen før det var spilt minutter etter en flott scoring av Vinícius Júnior. Samme mannen la på til 2-0 bare minutter senere, og Real Madrid hadde virkelig fått en drømmestart på finalen. Lewandowski reduserte med et rakett av en volley, men gleden skulle bli kortvarig for katalanerne. Vinícius ble felt av Araújo og satte selv straffen iskaldt i mål.

I andre omgang fortsatte utklassingen. Real Madrid la på til 4-1 ved Rodrygo, og minutter senere påført Vinícius sin rival Araújo et soleklart rødt kort. Barcelona hadde ingenting å komme med etter dette, og Real Madrid kontrollerte inn en enkel 4-1-seier mot sin fremste rival. Dermed sikret Real Madrid sitt første trofé for sesongen!

Spillervurderinger:

Andriy Lunin (6): Andriy Lunin var tilbake mellom stengene i kveld, og nå kan vi vel med trygghet si at ukraineren er Real Madrids førstekeeper. I første omgang ble han testet et par ganger av Ferran Torres og hadde grei kontroll, men scoringen til Lewandowski kunne han gjøre lite med. Et par fine redninger også i andre omgang.

Dani Carvajal (8): For en sesong Carvajal er i ferd med å levere! I semifinalen var han banens beste, og i kveld leverte han er fantastisk kamp. Der han i fjor ble løpt i fillebiter av Baldé, var han i kveld enestående. I tillegg hadde han en strålende pasning til Rodrygo på 2-0-scoringen.

Antonio Rüdiger (7): Rüdiger fortsatte sin enorme form også i kveld. Han var råsterk i duellene med Lewandowski, god til å løpe opp Barcelonas raske angrepsspillere og spilte flere strålende pasninger i bakrom mot Vinícius og Rodrygo.

Nacho Fernández (6): En god kamp av Real Madrids kaptein i kveld! Han hadde full kontroll på Robert Lewandowski og virket å komme skikkelig under huden på Barcelona-spissen

Ferland Mendy (6): Ferland Mendy fikk nok en kamp fra start. Backen slet til tider med Ferran Torres i første omgang, men klarte seg totalt sett greit. Litt svak fremover, men man vet hva man får med den franske backen.

Federico Valverde (8): Fede Valverde var helt strålende i semifinalen, og også i finalen var han en av de aller beste på banen. Han løp utrettelig, hadde fullstendig kontroll på Frenkie de Jong og Baldé. En av verdens aller beste denne sesongen!

Aurelién Tchouaméni (8): I kveld beviste Tchouaméni nok en gang at han er en av verdens beste midtbanespillere. Han var sterk i duellene med Barcelonas midtbanespillere, solid pasningsspillet og god i luften. Han var også delaktig i Real Madrids 3-1-scoring ved å slå innlegget som førte til straffesparket.

Toni Kroos (7): En god kamp av Toni Kroos! Han var solid i pasningsspillet som alltid, men spesielt god var han defensivt i kveld.

Jude Bellingham (7): Dette var nok ikke Jude Bellinghams mest fremtredende kamp denne sesongen, men han leverte fortsatt en strålende prestasjon. Touchene, løpene, driblingene og det defensive arbeidet var av ypperste klasse. Den målgivende pasningen til Vinícius på 1-0-scoringer var intet mindre enn spektakulær.

Vinícius Júnior (10 BB): Hva skal man si? Der det var små hvisk om at Vini Jr. kanskje burde benkes til denne kampen, viste han nok en gang at han er av verdens aller beste spillere. Hat-trick til pause, og påførte sin rival Araújo to gule kort. Ingen tvil om hvem som dominerte den duellen i kveld! En av hans beste kamper i Real Madrid-drakta.

Rodrygo Goes (9): Rodrygo fortsetter å levere som Real Madrids fremste spiss. I kveld avsluttet han kampen med både en scoring og en målgivende pasning, og særlig løpet og pasningen til Vinícius på 2-0-scoringen var ypperste verdensklasse.

Innbyttere:

Brahim Díaz (N/A): Spiller for kort for vurdering. Kom innpå med mye energi og kunne fort fått en scoring.

Luka Modric (N/A): Spiller for kort for vurdering

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort for vurdering

Joselu (N/A):  Spiller for kort for vurdering

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering

1 comment

  1. For en kamp. Enig i karakterene, bortsett fra Kroos som var blant banens beste (8-9). Har Mbappe egentlig noe å gjøre i laget vårt? Jeg frykter at han vil bidra til mer kaos og potensielt intriger (især hvis han forventer å spille venstreving). Og hvor mye bedre spiss er han egentlig enn Rodrygo?

    Man må både berømme oppvisningen til Real Madrid og samtidig stille spørsmål ved om dette er den dårligste utgaven man har sett av Barcelona i nyere tid? Jeg undres over hvordan de fortsatt henger (nogen lunde) med i La liga?
    Dette kunne – og burde – endt med enda større sifre, dersom Real Madrid virkelig hadde trykket på gassen.

Legg inn en kommentar