Kamprapporter Uncategorized

Real Madrid 5 – 1 Valencia: Spillervurderinger

Real Madrid tok seg enkelt forbi Valencia på Santiago Bernabéu lørdag kveld.

Real Madrid 3-0 Valencia
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga, runde 13
Lørdag 11. november, 21:00

Et skadeskutt Real Madrid fikk besøk av Valencia på Santiago Bernabéu, men de var fortsatt sultne på å revansjere den sure uavgjorten mot Rayo Vallecano på hjemmebane sist helg. Valencia har vært i god form i det siste, så det skulle absolutt ikke bli noen lett affære… eller?

Kampen fikk i hvert fall den best tenkelige starten. Kun to minutter hadde gått da Dani Carvajal ladet skuddbørsa like utenfor sekstenmeteren. Med venstrebenet dunket han ballen ned i hjørnet, via stolpen og inn i nettet bak Mamardashvili.

God førsteomgang

Bare noen minutter etter skåringen fikk Real Madrid frispark i farlig område. Toni Kroos siktet mot krysset, men tverrliggeren sto i veien for 2-0 til vertene.

Etter den sylskarpe åpningen av Real Madrid spilte Valencia seg mer inn i kampen, og kampen bølget mer. Men det var fortsatt Real Madrid som var hakket vassere. Like før pause fant Rodrygo en ledig Vini Jr. inne i feltet, som på underlig vis brystkasset ballen inn i mål til 2-0. En meget god førsteomgang av vertene, som var på full vei mot tre poeng.

Punkterte kampen tidlig

Andre omgang startet på samme vis som den første. Bare minutter etter at den var i gang fikk Vini ballen på midten og forserte. Han dro seg inn mot midten og denne gangen var det han som førsøkte seg fra 16 meter. Knallhardt ned i hjørnet og 3-0 til Real Madrid.

Publikum på Santiago Bernabéu hadde så vidt rukket å sette seg før ballen smadret i nettet igjen. For like etter skåringen til Vini spilte Mamardashvili en håpløs pasning som ble snappet opp av Rodrygo like utenfor sekstenmeteren, og da hadde han fri bane mot den enslige Valencia-keeperen. Den unge brassen gjorde ingen feil, og kunne langt på vei punktere kampen med 4-0 etter 50 spilte minutter.

Etter 4-0 satte kampen seg litt mer igjen, på samme vis som i den første omgangen. Men i det 83. minutt dukket Rodrygo opp igjen. Ble spilt opp av innbytter Fran Garcia på sekstenmeteren, dro av en Valencia-spiller og smalt ballen i mål ved venstre. Plutselig var det 5-0 og hockey-sifre på resultattavlen.

Smultringen røk på tampen

Men på tampen røk smultringen for Real Madrid. Markeringene glapp for enkelt, og Hugo Duro rev seg løs fra Nacho inne i feltet. Da han fikk servert ballen gjorde han som han skulle og satte inn en redusering. Den var av liten betydning, men en kjip måte å avslutte en ellers prefekt kved på for vertene.

Det var også det siste av betydning som skjedde før dommeren blåste i fløyta for siste gang. Real Madrid tar kontroll over andreplassen, og biter seg fast i Girona som stadig er høytflyvende.

Spillervurderinger:

Lunin (6): Blir ikke satt på noen voldsomme prøver, men rydder opp når det trengs. Kjipt med baklengsmål på tampen. Han var på den, men kan ikke forvente at han tar en ball som kommer såpass kjapt på.

Dani Carvajal (7): En meget god prestasjon av høyrebacken. Var både sikker bakover, og skapte alltid trusler fremover. Deilig å se ham tilbake i godformen.

Nacho (6): Hadde god kontroll bakover i store deler av kampen. Ryddet opp det meste som kom hans vei, men glapp markeringen på Hugo Duro som på mange måter førte til baklengsmålet.

Alaba (7): Solid i dag. Ble satt på større prøver enn stoppermakkeren, men fikset det utmerket. Trygg i pasningsspillet også. Kan ikke klandres for bakovermålet.

Ferland Mendy (6): En helt grei kamp fra franskmannen. Fortsatt litt for lite brukbar fremover, og gjorde av og til noen rare vurderinger i utspillsfasen bakfra. Likevel godkjent da Valencia skapte veldig lite på siden hans.

Camavinga (8): Er i ordentlig god form om dagen. Det ser så lett ut det han holder på med. Levde alltid litt på kanten, både offensivt og defensivt, men kom som oftest unna med det.

Toni Kroos (7): Var som vanlig bunnsolid i pasningsspillet. Strødde pasninger rundt seg som en bonde strør frø på åkeren. Fikk målgivende på den første skåringen.

Valverde (6): Gjorde en god kamp. Var ikke med på det mest spennende som skjedde offensivt i dag, men gjorde jevnt over det meste rett begge veier.

Diaz (5): Hadde en veldig god kamp mot Braga, men i dag var han litt mer usynlig. Skapte ikke all verden og ble byttet ut etter 70 min.

Rodrygo (8 BB): En kjempekamp av Rodrygo. Full av energi, som ledet til to mål og to målgivende. Hans første skåring i ligaen siden den første serierunden i August. Tar med seg prisen for banens beste.

Vini Jr. (8): Slo tilbake mot kritikerne med prestasjonen i kveld. Viser hvilken X-faktor som ligger i ham, og noterer seg for to flotte mål. Kun en knallsterk prestasjon av landsmannen som snyter ham for banens beste.

Innbytterne:

Luka Modrić (6): Helt OK innhopp. Kommer inn når kampen allerede er avgjort noe som påvirker kampen.

Fran García (5): Litt uoppmerksom på baklengsmålet, men ellers et godkjent innhopp. Fikk en enkel assist på andre målet til Rodrygo.

Lucas Vazquez (5): Ble litt mye slurv etter innhoppet. Har ikke mestret høyrebacken særlig bra de siste kampene han har spilt der, i dag var intet unntak.

Nico Paz (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Joselu (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

4 comments

  1. Lunin ble vel satt på en rekke prøver. Durro var nærme ved fler anledninger. Valencia hadde nesten lik XG som oss, det belyses ikke. Forsvaret var svakt idag, hvor Valencia har spillere som underpresterer og vi har rodry og Vinni som overprestere.

  2. Opta statistikken har et også et rankingsystem, og der var de 5 beste spillerne:
    1) Rodygo, 2) Vini jr, 3) Kroos, 4) Carvajal, 5) Alaba. Det stemmer nok med kampbildet. Da er nok noen av karakterene litt for optimistiske f.eks. for Camavinga som etter Opta-rankingen er ranket som nr 7. Camavinga er som vanlig entusiastisk i sin spillestil, men kan også bli vel impulsiv slik at han begår feil. Uansett så var Valencia ganske svake, mens RM var ganske gode. Ancellotti mente dette var sesongens beste kamp så langt. Har redaksjonen et spesielt rankingsystem de følger, eller settes karakterer på det inntrykket man sitter igjen med etter kampen?

    1. Helt enig angående Camavinga. Var ingen dårlig kamp av han, men er ikke alltid like god til å posisjonere seg. Både oppbygningspillet samt det defensive må han rett og slett bli trent bedre på. Men han klarer som oftest å «redde» seg selv, pga av hvor god han er til å takle.
      Blir gøy å se hvor god han blir bare Real Madrid får en trener som er flinkere til å trene spillere. Og hjelpe han og andre til å forstå hva de skal gjøre og hvor de skal være.

Legg inn en kommentar