Real Madrid 3-0 SC Braga: Spillervurderinger

Real Madrid 3-0 SC Braga
Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League runde 4, gruppe C
Onsdag 08.11, 21:00

Igjen var det tid for Champions League og med seier hadde Real Madrid muligheten til å sikre avansementet allerede i kveld. Ancelotti tok også noen sjanser i dag uten Bellingham fra start, men gir også velfortjente minutter til flere spillere. Det ble ingen enkel match for hjemmelaget sist gang, men Ancelotti stilte allikevel opp laget med god selvtillit. Brahim Diaz fikk teste seg fra start, Vazquez ga Carvajal en velfortjent hvil, Nacho gikk inn sammen med Rudiger og Lunin fikk seg fortjente minutter. Ville vi også få se Arda Guler debutere i dag?

Kampen åpner nesten på verst mulig vis. Dommeren er nok litt «streng» og dømmer straffe på skjorteholdinga til Vazquez. Lunin viser derimot hvorfor han har på seg Madrid-drakta og redder på fabelaktig vis. Det er dermed Braga som styrer kampen de første 10 minuttene og mange av angrepene rettes mot Vazquez sin kant. Real Madrid setter nesten det første målet like etter, men scoringen blir annullert. Igjen er dommeren noe streng her, men er i hvert fall konsekvent. Braga styrer spillet videre og får en kjempemulighet etter en ny tabbe fra Vazquez. Mendy blir fintet i senk, men Vazquez ordner godt opp. Kanskje det burde vært straffe denne gang også? Trykket fra bortelaget legger seg litt halvveis i omgang og det er Real Madrid som scorer det første målet! Mendy spiller Rodrygo vakkert i gjennom, brasilianeren fører ballen pent bortover dørlinja og legger inn til Diaz som klinker ballen i nettaket! Hjemmelaget fortsetter å dominere omgangen og slipper gjestene minimalt til. Litt typisk Madrid-start på omgangen, men klarer å holde unna.

2.omgangen starter der første slapp. Real Madrid dominerer spillet og holder ballen godt innad i laget. Første mulighet kommer etter 54 minutter. Vinicius blir spilt i gjennom og legger videre til Brahim som avslutter svakt, begge gangene. Burde stått 2-0. Men Vinicius stepper opp like etter. Valverde spiller til Vazquez på kanten som slår inn til Vinicius. Brasilianeren har stålkontroll i boks og setter ballen pent til venstre for keeper. Nydelig! Men Real Madrid er langt fra ferdig og denne gangen skal Rodrygo få målet sitt. Kroos vinner ballen dypt, Valverde dytter videre til Rodrygo, som igjen går på et godt løp, og legger ballen videre til Vinicius, som igjen slår tilbake til Rodrygo. Han er like sikker som landsmannen og setter 3-0 goalen elegant over keeper! Real Madrid fortsetter å holde trykket oppe og holder gjestene under konstant press. Ancelotti bytter også innpå Modric og Carvajal etter 74 minutter. Viktig at Modric holdes varm. Kult med debutant Nico Paz inn for Valverde. Kampen ebber sakte men sikkert ut og lite skapes fra begge parter. Blir heller ingen deby på Guler i dag. Braga avslutter kampen med en god mulighet, men Lunin stepper opp igjen. Los Blancos vinner 3-0 og ligger foreløpig 5 poeng foran Napoli i gruppa. Avansementet er sikret og med uavgjort/seier mot Napoli er 1.plassen sikret med 1 kamp til gode!

Spillervurderinger:

Lunin (7): Fantastisk redning på straffesparket! Ellers ikke så mye å gjøre i 1.omgang. Enda mindre å gjøre i 2.omgang, men er sikker når han først må til pers. Gjør også en pen redning helt på tampen!

Vazquez (4): Forårsaker straffe etter 4 minutter. Noe strengt fra dommeren, men fair. Ny tabbe like etter, men klarer å ordne opp. Sliter også litt offensivt i 1.omgangen og treffer dårlig på pasningene sine. Kommer mer til seg selv i 2.omgang og får assist på goalen til Vinicius. Byttes ut for Carvajal etter 74 minutter.

Nacho(6): Lite å si på 1.omgangen. Henger godt med når Braga pusher tidlig. Solid i 2.omgang.

Rudiger(6): God 1.omgang. Konstant trussel i motstanders og egen boks. Har sammen med Nacho full kontroll i 2.omgang.

Mendy(7): Blir rundlurt i duellen mot Bruma tidlig i kampen. Ordner opp med en god Modric-pasning til Rodrygo i forkant av 1-0 målet. Solid ellers. Byttes ut for Garcia etter 83 minutter. God kamp av franskmannen og fortsatt ubestridt førstevalg på venstre-back.

Kroos(6): Styrer spillet greit fra sin dype posisjon. Skal også ha litt pluss for forarbeidet før 1-0 scoringen. Vinner også ballen tilbake i forkant av 3-0 målet. God defensiv jobbing i dag.

Camavinga(6): Dekker mye rom og gjør en god defensiv jobb i Tchoumeni sine sko. Preger ikke kampen noe særlig offensivt i dag og går mye i bakken, men får i hvert fall minutter i rett posisjon.

Valverde(7): Mye løping og god defensiv jobbing i første omgang. Definisjonen på boks til boks-spiller. Gjør forarbeidet i forkant av både 2 og 3-0 målet. Ut for debutant Nico Paz etter 76 minutter. Godt jobbet i dag!

Diaz(8)BB: Pen avslutning på den annullerte scoringen og enda penere på det stående målet! Plasserer seg godt i forkant. Diaz er absolutt beste angrepsspiller i 1.omgang og gjør seg fortjent til mange flere muligheter. Er heller ikke mange som klarer å henge med når spanjolen drar opp tempoet. Burde også hatt 2-0 målet etter 54 minutter. Byttes ut for Modric etter 74 minutter. Får banens beste knepent foran Vinicius, men er absolutt den mest kreative foran i dag.

Rodrygo(7): Veldig pen assist på 1-0 målet. Prøver så godt han kan inne i boks, men blir ofte for spak i duellene. Vakker avslutning på 3-0. Ut for Joselu etter 76 minutter.

Vinicius(8): Ikke veldig involvert i 1.omgangen og er lite borti ballen. Sliter litt med å finne seg rom når han er isolert. Pent løp på sjansen tidlig i 2.omgang og velger rett ved å legge videre til Brahim. Scorer 2-0 målet like etter! Får også assist på goalen til Rodrygo.