Kamprapporter

Real Madrid 5–0 Alavés: Spillervurderinger

Real Madrid leverte en målfest da de slo Alavés under gullfesten på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 4–0 Alavés
Santiago Bernabéu, Madrid

LaLiga EA Sports, runde 36
Tirsdag 14. mai, 21:30

1–0 (10′) Jude Bellingham – Assist: Toni Kroos
2–0 (27′) Vinícius Jr. – Assist: Eduardo Camavinga
3–0 (45′) Federico Valverde – Assist: Jude Bellingham
4–0 (70′) Vinícius Jr. – Assist: Jude Bellingham

5–0 (81′) Arda Güler

Tirsdag kveld var det rigget til festkveld på Santiago Bernabéu. Real Madrid har vært seriemestere i godt over en uke, men først på søndag mottok laget trofeet og viste det frem til fansen på Cibeles. I kveld var det Santiago Bernabéu-publikumet sin tur. Litt glemt oppi det hele var nok motstanderen for kvelden, Alavés, som sto æresvakt for de nye spanske seriemesterne. Alavés hadde selv lite å spille for, ettersom fornyet deltagelse på det øverste nivå har væt sikret en god stund.

Det var Real Madrid tok tok styringen fra start, og det tok ikke mange minutter før ballen lå i nettet for første gang. Toni Kroos slo et flott innlegg mot Jude Bellingham, som lobbet ballen delikat over Alavés sin målvakt. Dermed fortsetter Bellingham jakten på Dovbyk i kampen om toppscorertittelen.

Like før halvtimen spilt smalt det igjen fra Real Madrids unge stjerner i angrep. Bellingham fant Camavinga i sekstenmeteren med en strålende pasning, og franskmannen driblet seg forbi den siste forsvarsspilleren hos Alavés. Franskmannen slo ballen på tvers mot Vini Jr., som enkelt satte inn LaLiga-scoring nummer 14 for sesongen. Like før pause var Bellingham igjen arkitekt da han la ballen til rette for Valverde, som banket inn 3-0 med en ordentlig kanon.

Real Madrid var riktignok ikke ferdigscoret for dagen. Med 20 minutter igjen på klokka satte Vinícius inn 4-0 med en fantastisk avslutning etter en fin pasning fra Bellingham. Kort tid senere la Arda Güler på til 5-0 med nok en fin scoring. Dermed fortsetter Real Madrid i seiersporet, og er nå i ferd med å levere en historisk god LaLiga-sesong.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Courtois fikk sin tredje LaLiga-kamp fra start mot Alavés i kveld, og det er tydelig at virkelig begynner å finne formen. Han måtte gjøre flere gode redninger i kveld. Det blir spennende å se hvem som starter i finalen hvis Courtois skal fortsette å levere på dette nivået!

Dani Carvajal (6): Fikk lite å gjøre defensivt i dag Carvajal, og fremover var han ikke like mye involvert som han pleier. En godkjent kamp!

Nacho Fernández (6): Nacho går nå inn i sine siste kamper som Real Madrid-spiller, og det er fint å se at blir mye spilletid på han nå. I dag var litt rufsete i pasningsspillet, men defensivt hadde han god kontroll.

Éder Militão (6): Mange fikk nok litt skrekken da Militão ble liggende nede etter en hodeduell og holdt seg til kneet. Det virker heldigvis som at det gikk fint. Nå handler alt om å få han så klar som mulig til finalen.

Ferland Mendy (6): Det ble en litt anonym kveld for Mendy i kveld, men det er ikke så rart når Alavés ikke hadde noen trussel på den siden. Blir viktig å ha en Meny i toppform til finalen!

Eduardo Camavinga (7): Eduardo Camavinga leverte virkelig en flott kamp i dag. Han er en av de beste i verden til å føre ball fremover i banen, og han var nærmest feilfri under press. I tillegg fikk han med seg en flott målgivende pasning på 2-0-scoringen.

Federico Valverde (7): Vi har ikke sett mange mål fra Valverde denne sesongen, men i dag ble vi vitne til en god gammeldags praktscoring fra uruguayanerens høyreslegge. Han var også god på å avansere med ball som skapte noen farlige overganger.

Toni Kroos (7): Nok en fantastisk kamp av Kroos i kveld, som nå er i ferd med å levere en av sine aller beste sesonger i Real Madrid-drakta. Han leverte en flott assist til Bellingham på 1-0-scoringen og gjorde knapt feil i hele kveld.

Jude Bellingham (8 BB): Det er kanskje ikke så mye som står på spill om dagen, men Jude Bellingham spilte som om det var en finale i kveld. Han var involvert i de fire første scoringene og leverte flere flotte tekniske detaljer. Stor kamp av en stor spiller!

Rodrygo Goes (6): Rodrygo havnet litt i skyggen av de to andre angrepsspillerne i kveld, men han kom til flere gode målsjanser. Vanligvis hadde han satt en eller to av dem.

Vinícius Jr. (8): For en kamp av Vinícius, som fortsetter å vise frem hvilken fantastisk målscorer han har blitt. Han var på rett sted på den første scoringen, og på den andre viste han helt fantastisk avslutningsteknikk etter et fint løp.

Innbytterne:

Arda Güler (6): Det er smått utrolig at Arda Güler bare fortsetter å score og score, til tross for den svært begrensede spilletid han har fått denne sesongen. Fire scoringer i LaLiga denne sesongen, og i kveld leverte han nok en flott scoring.

Antonio Rüdiger (5): Rüdiger fikk ca. 20 minutter på banen i dag, uten at han trengte gjøre alt for mye. Solid innhopp.

Dani Ceballos (5): Bidro med trygghet med ball og noen fine tekniske detaljer de få minuttene han fikk i kveld.

Mario Martín (N/A): Spilte ikke nok til vurdering.

Legg inn en kommentar