Kamprapporter

Real Madrid 4-2 Napoli: Spillervurderinger

Real Madrid 4-2 Napoli
Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League, gruppe C
Onsdag 29. november, 21:00

0-1 Giovanni Simeone (9′) – Assist: Giovanni Di Lorenzo
1-1 Rodrygo Goes (11′) – Assist: Brahim Díaz
2-1 Jude Bellingham (21′) – Assist: David Alaba
2-2 André- Frank Zambo Anguissa (47′)
3-2 Nico Páz (84′)
4-2 Joselu (90′) – Assist: Jude Bellingham

Real Madrid sikret seg serieledelsen da de slo Cádiz med hele 0-3 på bortebane, til tross for være svekket av enorme skadeproblemer. Carlo Ancelotti hadde nok håpet at laget hans skulle bygge videre på det gode resultat da de skulle prøve å sikre gruppeseier mot Napoli i Champions League.

Men oppgjøret startet på Santiago Bernabeu startet på samme måte som oppgjøret i Napoli gjorde; med Napoli-ledelse. Kvaratshkelia fant Di Lorenzo med et fint innlegg. Backen spilte ballen på tvers av mål, der Simeone til slutt pirket ballen i mål.

Men akkurat som i Napoli skulle Real Madrid slå tilbake. Og da måtte det selvsagt være Real Madrids store formspiller. Brahim Díaz fant Rodrygo på kanten av sekstenmeteren, før brasilianeren banket ballen i lengste kryss. Det tok heller ikke lang tid før Real Madrid hadde snudd oppgjøret. Alaba spilte en fantastisk bakromspasning til Jude Bellingham, som kontant stanget ballen forbi Meret i Napoli-buret. Klassescoring!

Like etter pause fikk Zambo Anguissa to muligheter til å skyte Napoli tilbake i kampen etter katastrofalt forsvarsspiller av Real Madrid. Andre gangen satt den, og dermed sto det 2-2 i Madrid. Real Madrid skapte flere store sjanser, og det var særlig Joselu som avsluttet dem, uten hell. Men hell hadde Nico Páz på sin side, da han brant til fra 20 meter. Ballen gikk via armen til Meret og i mål. Men et flott øyeblikket for Real Madrids lovende 19-åring likevel! Joselu la i tillegg på til 4-2 like før slutt etter en strålende assist av Bellingham. Dermed sikrer Real Madrid gruppeseier i Champions League.

Spillervurderinger:

Andriy Lunin (6): Andriy Lunin har levert noen gode kamper i Real Madrid-buret de siste ukene, og mot Napoli i kveld skulle han virkelig få teste seg mot topp motstand. Han var svært nære på å redde Napolis 0-1-scoring, men det holdt akkurat ikke.

Dani Carvajal (7): Dani Carvajal trives bedre og bedre i den nye offensive rollen han har i dette Real Madrid-laget. I kveld var han aktiv fremover i banen, god i presspillet og hadde bra kontroll på Kvaratskhelia.

Antonio Rüdiger (7): Nok en solid kamp av Rüdiger i kveld! Han hadde full kontroll Osimhen i andre omgang, og klarte seg strålende mot Kvaratskhelia de gangene han ble utfordret. Tyskeren fortsetter den gode sesongen!

David Alaba (6): Han var litt uoppmerksom som ikke oppdaget Simoene bak seg på Napolis første scoring, og alt for passiv i forkant av 2-2 scoring. Men det gjorde han litt opp for med en helt utenomjordisk pasning til Bellingham på 2-1-scoringen.

Ferland Mendy (5): Ferland Mendy har sakte men sikkert spilt seg tilbake i laget, og han virker nå å være ubestridt starter på venstreback. Da er det også verdt å nevne at han har vært god, og også i kveld var han bunnsolid i møte med Politano.

Federico Valverde (6): Fede løp og løp slik han alltid gjør, og like etter pause avverget han en klar scoringssjanse for Napoli med en helhjertet returløp. En av Real Madrids beste denne sesongen, og også i kveld leverte han en god kamp.

Dani Ceballos (4): Luka Modric pådro seg en skade under kampen mot Cádiz, og dermed fikk Ceballos sin første kamp fra start for sesongen. Dessverre ble nettopp dette tydelig, og han virket langt i fra å være i toppform. Han hadde noen upresise touch og ga bort ballen i farlige posisjoner. En skuffende kamp av Ceballos rett og slett.

Toni Kroos (7): Toni Kroos gjorde i kveld som alltid han gjør – bidro med kontroll, trygghet og pasningssikkerhet fra midtbanen. Han hadde flest pasninger av alle på banen og traff på 95%. God kamp!

Jude Bellingham (8 BB): 15 mål på sine 16 første kamper i Real Madrid. Tidenes beste start for en Real Madrid-spiller. Jude Bellingham var involvert i det aller meste i kveld og fikk Bernabéu-publikum til å reise seg flere ganger. For en spiller!

Brahim Díaz (6): Brahim Díaz fikk muligheten på topp sammen med Rodrygo i kveld. Den sjansen tok han brukbart vare på. Han hadde målgivende til Rodrygo på 1-1-scoringen, men slet litt i duellene med Napolis fysiske midtstoppere og midtbane.

Rodrygo Goes (7): Etter en skuffende sesongstart har Rodrygo virkelig snudd sesongen sin, og han er kanskje inne i sin beste periode i en Real Madrid-drakt. 1-1-scoringen er rett og slett helt magisk!

Innbytterne:

Joselu (4): Joselu spilte kun en drøy halvtime i kveld, men han kunne fort ha scoret hattrick på den tiden. Til slutt satt den for spanjolen, men han var åpenbart skuffet over å ikke ha scoret flere.

Nico Páz (6): For en øyeblikk for Nico Páz! Han fikk endelig litt mer enn fem-ti minutter i kveld, og den sjansen tok han godt vare på. Han hadde litt flaks med keeperinvolveringen til Meret, men likevel veldig gøy for 19-åringen.

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort for vurderinger

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort for vurdering

Legg inn en kommentar