Real Madrid 2 – 0 Granada: Spillervurderinger

Det ble en enkel og rolig affære for Real Madrid å ta seg forbi Granada lørdag kveld.

La Liga, runde 15
Lørdag 02. desember, 18:30

1-0 Brahim Diaz (26′) – Assist: Toni Kroos
2-0 Rodrygo (57′)

Real Madrid fikk besøk av Granada på Santiago Bernabéu, og hadde ikke store problemene med å ta seg forbi laget fra Andalusia. Allerede fra kampens første spark på ballen tok vertene full kontroll over kampen, og Granada var heldige om de i det hele tatt fikk ta med seg ballen inn på motstanderens banehalvdel.

Men det var ikke full sprut i Real Madrid for det, og de store sjansene uteble tidlig i kampen. Det mest oppsiktsvekkende var egentlig at Granada måtte gjøre et keeper-bytte allerede etter ti minutter.

Men etter rundt 25 minutter tredde Real Madrid seg vakkert gjennom Granada-forsvaret, og Toni Kroos fant Brahim Diaz på full fart inne i sekstenmeteren. Førstetouchet var av den nydelige sorten, og det andre sendte ballen over Granada-keeper André Ferreira, og inn i mål.

Resultatet holdt seg til pause, og da kunne statistikken vise en ballfordeling på 74 mot 26 prosent i den første omgangen, og med null skudd fra gjestene.

Andreomgangen utspilte seg egentlig helt likt som den første, bare at Real Madrid fikk hull på ballongen tidligere. Ballen ble slått inn på Bellingham som fikk en god mulighet, men en god redning av Ferreira hindret mål. Returen havnet derimot hos Rodrygo som klinte ballen inn i mål, og økte ledelsen til 2-0.

Tempoet falt etter skåringen, og gjorde også at Granada fikk lov til å holde litt mer på ball. Likevel var de aldri i nærheten av å skape noe trøbbel for Real Madrid-forsvaret. De rødkledde forlot Bernabéu med en xG på 0,01 – en imponerende statistikk i seg selv.

Real Madrid klarte heller ikke sette ballen i mål flere ganger, og kampen endte dermed 2-0 til de hvitkledde. Dermed kunne også Real Madrid ta tilbake serietoppen i La Liga.

Lunin (6): Ble jo ikke utfordret i det hele tatt i dag, og gjorde jo heller absolutt ingen feil.

Carvajal (7): Var i god form i dag, og hadde absolutt ingen feilpasninger. Tatt av etter første omgang på grunn av skade?

Rüdiger (6): Veldig rolig dag på jobben for stopperne. Liekvel klarte Rüdiger å dra på seg et gult kort.

Alaba (7): Like rolig dag som makkeren, og like bunnsolid. Lite å gjøre bortsett fra å spille pasninger.

Mendy (6): God defansiv, men lite å bidra med offensivt – som vanlig. Likevel solid når han er involvert.

Kroos (7): Meget god kamp av tyskeren. Maestro på midten og noterte seg for en assist på målet til Diaz også.

Bellingham (7): Nok en god kamp av Bellingham. Fikk en god sjanse før 2-0-skåringen, og hadde noen flotte gjennombruddspasninger også.

Valverde (6): Litt mindre synlig enn sine to midtbanepartnere, men også en god kamp av Uruguayaneren.

Brahim (8 BB): Synes han har vist seg fram i de sjansene han har fått i det siste, og i kveld var intet unntak. Nydelig skåring, og var også involvert i situasjonen som ledet til 2-0. Banens beste i dag.

Rodrygo (7): Skapte ikke all verden av sjanser, men da han fikk muligheten var han iskald. Dundret 2-0 inn i målet.

Joselu (6): Maktet ikke – som sin brasilianske angrepsmakker – å skape veldig mye. Var involvert i 2-0-skåringen, men vi trenger at han skårer mer nå som det er såpass mange skadede spillere.

Vazquez (6): Fikk hele andre omgang og gjorde grei figur. Var som alltid med offensivt, og slapp den defensive jobben i denne kampen.

Ceballos (5): Var så vidt borti ballen på de 20 minuttene han fikk.

Nico Paz (N/A): Spilte ikke nok.

Gonzalo Garcia(N/A): Spilte ikke nok.