Kamprapporter

Real Madrid 4-1 Huesca

Real Madrid scoret tre mål på 14 minutter mot slutten av første omgang og begynnelsen av andre omgang. Gjestene fikk et trøstemål, men Benzema fastsatte til 4-1 i kampens siste ordinære spilleminutt.

4-1 Karim Benzema (90′) – Assist: Rodrygo Goes

Det har vært et par merkelige uker for Real Madrid nå, hvor de har tapt for Cádiz i hjemlige liga, og for Shakhtar Donetsk i Champions Leauge før de deretter har gått videre til å slå Barcelona i El Clásico. Dette gå håp i forkant av oppgjøret mot Borussia Mönchengladbach på tirsdag, og Real Madrid dominerte den tyske motstanderen, men samtidig skapte de for lite og slapp inn for lett som gjorde at det endte 2-2. Lørdag ettermiddag hadde de en ny sjanse til å vise seg fra god og forbedret side da nyopprykkede Huesca kom på besøk til den spanske hovedstaden. Laget har enda ikke vunnet i LaLiga denne sesongen, og kom til Alfredo Di Stéfano med blod på tann.

Real Madrid: Courtois – Lucas (Mendy 51′), Militão, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Kroos 69′), Valverde (Isco 61′) – Asensio (Rodrygo 61′), Benzema, Hazard (Vinícius Júnior 61′)

Huesca: Fernández – Maffeo, Siovas, Pulido, Luisinho (Silva 85′) – Gómez (Ferreiro 46′), Mosquera, Nwakali (Valderrama 57′) – García (Sandro 57′), Mir, Ontiveros (Galan 46′)

«La meg få presentere meg selv»

Det var nyopprykkede Huesca som skulle komme til kampens første sjanse lørdag ettermiddag. Rafa Mir ble spilt i bakrom med Militão på slep, og han kjempet seg forbi brassen før han satte ballen i nettveggen fra skrått hold. Et kvarter ut i oppgjøret kom vertene til deres første halvsjanse da Modric lempet ballen inn i feltet mot Hazard som på akrobatisk vis hoppet og tuppet ballen like over tverrliggeren. Ved halvspilt omgang var det Marcelo sin tur til å pumpe ballen inn i boksen, og denne gang mot Sergio Ramos som stanget mot mål, men Fernández hadde god kontroll på avslutningen.

LADET KANONEN: Eden Hazard scoret sitt første for sesongen med et vakkert langskudd.

En halvtime ut i oppgjøret så gjestene ut til å få en stor sjanse da Ontiveros slo et perfekt innlegg mot bakerste stolpe hvor Sergio Gómez kom skliende, men forsøket ende langt til side for mål. Fem minutter før hvilen skulle vi omsider få se et glimt av hva Real Madrid hadde gått glipp av forrige sesong, og det var selvfølgelig Eden Hazard. Belgieren ble spilt opp på 30 meter, han vendte rundt og hamret ballen i mål med venstre fot. Virkelig en måte å introdusere seg på. I omgangens siste spilleminutt var Real Madrid frempå igjen, hvor Lucas kom frem på den høyre siden og fant Benzema på bakerste stolpe. Franskmannen tok ballen ned på brystet, og sendte den kaldt i hjørnet til 2-0.

IS I BLODÅRENE: Karim Benzema tok ned ballen på brystet og klemte den i hjørnet til 2-0.

Cruisekontroll aktivert

Los Blancos begynte andre omgang slik de avsluttet den første, og etter kun åtte minutter lå kula i nettet på ny. Asensio kontret fremover, før han slapp til Benzema som videre sendte til Hazard før han fikk den tilbake. Avslutningen til Benzema ble blokkert, men franskmannen fikk ballen på ny og denne gang fant han Valverde på bakerste stolpe som tok ned og klemte kula i mål til 3-0. Like etter timen stakk innbytter Vinícius Júnior i bakrom, og brassen sendte til Benzema i feltet, men avslutningen gikk via bakken og over tverrliggeren. Et par minutter etter dette var det Isco og Rodrygo som kombinerte hvor førstnevnte fikk ballen i feltet, men ble avblåst for hands.

SCORET IGJEN: Federico Valverde scoret for andre kamp på rad i LaLiga Santander.

Et kvarter før full tid skulle de nyopprykkede gjestene få et lite plaster på såret da Rafa Mir fant Ferreiro på bakerste stolpe, og innbytteren var iskald alene med Courtois. Må sies å være svakt forsvarsspill av Ramos og Marcelo. I kampens siste ordinære spilleminutt sendte Marcelo et flott innlegg på bakerste stolpe hvor Rodrygo steg til værs og headet ned. Benzema kom på headingen og headet enkelt Real Madrid opp i 4-1. Et par minutter på overtid burde Real Madrid scoret sitt femte for dagen da de kontret fremover fire mot to. Rodrygo endte til slutt opp med ballen midt foran mål, og unggutten klemte til, men forsøket ble blokkert. Det endte dermed 4-1 lørdag formiddag.

KOMBINERTE: Rodrygo Goes headet ned til Benzema som headet ballen videre i mål til 4-1.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Får omtrent ingenting å bryne seg på i kveldens kamp, og skal ikke klandres for scoringen. Virker trygg med ballen i beina, og fordeler deg greit til forsvaret sitt de gangene han må det. Holder dessverre ikke buret rent, men får en veldig rolig kamp.

Lucas Vázquez (5): Gjør sakene sine greit også denne gang som back. Har relativt god kontroll defensivt, med unntak av den ene gangen Ontiveros kommer til innlegg. Er også med fremover, og får en målgivende pasning på scoringen til Benzema. Tas av like etter pausen for å få hvilket litt i forkant av oppgjøret mot Inter.

Eder Militão (5): Så tidlig ut til å skulle få seg en tøff kamp etter at han både blir løpt fra og slått i kropps-duell mot Rafa Mir, men etter dette hever han seg. Har relativt god kontroll hele kampen, og kan ikke klandres for den ene scoringen imot. Har noen gode løp for å gjenvinne ball.

Sergio Ramos (5): Rolig kamp for kapteinen i dag, hvor han styrer forsvaret godt og fordeler ball slik vi er vandt til å se han. Gjør en svak jobb med å markere på scoringen, og virker ikke til å ha helt kontroll på hvor Ferreiro er. Får en heading på mål i første omgang, men klarer ikke å overliste Fernández.

Marcelo Vieira (5): Blir ikke satt på veldig mange prøvelser, men det som skjer hos gjestene skjer på hans side. Litt sent hjemme på scoringen, hvor han ikke ser ut til å kommunisere godt med Ramos, og følger ikke løpet til Gómez på hans sjanse. Offensivt bidrar han med et par gode innlegg, blant annet til Rodrygo i forkant av den siste scoringen.

Luka Modric (7): Styrer tempoet i kampen, involverer seg masse og fordeler baller fra side til side. God til å bevege seg slik at han alltid er spillbar, og nedlegger som vanlig masse innsats i oppgjøret. Virker til å være i god form nå kroaten, og presterer godt enten han spiller 20 minutter eller 90 minutter.

Carlos Casemiro (6): Blir en relativt rolig kamp for brassen ettersom gjestene ikke angriper så ofte. De gangene de dog prøver å spille seg gjennom midten så er brassen der for å ødelegge. Solid i luftrommet og duellspillet, og hjelper til med det defensive. Sliter litt med å involvere seg offensivt, men samtidig trygg med ballen i beina.

Federico Valverde (8 BB): Spiller nok en god kamp fra start, og scorer igjen! Andre kamp på rad i LaLiga hvor han spilles opp i feltet på den høyre siden og klemmer ballen i det lengste hjørnet. Forrige gang var det høyt, og denne gang var det lavt. Utenom scoringen er han også nest sist på scoringen til Hazard. Er en konstant oppdriver av tempo enten han fører med seg ballen eller spiller den videre og stormer etter. Burde være selvskreven i startelleveren nå, og er banens beste igjen!

Marco Asensio (5): Det blir veldig «på det jevne» med Asensio. Gjør seg sjeldent bort, men gjør heller ikke veldig mye bra. Blir litt for treg, og kan ikke spilles i bakrom f.eks. God til å drive med ball, og vurderer ofte riktig i form av pasnings-alternativer, men produserer alt for lite målpoeng. God i kontrings-fasen, både til å føre og fordele.

Karim Benzema (7): Endelig våknet franskmannen til liv igjen! Sier ikke han spiller en enorm kamp, men han scorer to ganger og har en målgivende pasning. På den første scoringen tar han flott ned på brystet og er iskald i avslutningen, og den andre er en skikkelig måltyv-scoring. Spiller også frem Valverde flott på hans scoring. Virket kvikk i kveld, og kanskje var dette det som fikk han i gang?

Eden Hazard (6): Viser et øyeblikks magi hvor han introduserer hva han kan bidra med som skadefri. Vender rundt på 30 meter, og klemmer ballen i mål med den svake foten noen meter nærmere. Gjør seg spillbar, kombinerer med angrepet og stormer fremover når Real Madrid kan kontre. Godt å se han tilbake igjen, også får vi se hvor mye han kan bidra med fremover.

Innbytterne:

Ferland Mendy (5): Kommer inn for Lucas på motsatt side av hva han vanligvis spiller. Får en rolig dag på jobben, og skal vell ikke klandres for målet selv om Rafa Mir får jobbe litt for lett. Er med fremover enkelte ganger, men viser også at det ikke er hans side og at han ikke får brukt foten han favoriserer.

Isco Alarcón (5): Virker frisk i de første minuttene på banen, hvor han viser frem driblinger, kombinasjoner og løp. Flink til å vri ut mot siden, og spesielt den høyre siden. Blir noe mer anonym utover i omgangen.

Vinícius Júnior (6): Jobber knallhardt på alle baller som spilles i bakrom, og når Real Madrid skal gjenvinne ballen. Har også en god pasning inn i boks til Benzema, men franskmannen brenner muligheten. Blir mest sannsynlig slike innhopp han får fremover nå, må bruke de godt.

Rodrygo Goes (5): Er aktiv på den høyre siden, spesielt mot slutten av oppgjøret. Bidrar med det han kan, enten det er driblinger, innlegg eller kombinasjoner. Ruvet høyt i forkant av den siste scoringen, og får en målgivende pasning til Benzema.

Toni Kroos (5): Veldig rolig innhopp for tyskeren, og det var nok viktig med litt hvile for han i dag. Slår cornere og fordeler ball fra side til side. Ingenting enormt, men heller ingenting som er dårlig.