Real Madrid 4-0 Celta de Vigo: Spillervurderinger

Real Madrid sikret seg en komfortabel seier mot en nedrykkstruet Celta de Vigo.

Real Madrid 4-0 Celta de Vigo
Santiago Bernabeu
LaLiga EA Sports, runde 28
Sønsdag 10. Mars, 18:30

Det var duket for storfint besøk av tidligere Real Madrid-trener Rafael Benitez på Santiago Bernabeu. Celta de Vigo som er nedrykkstruet, måtte vinne for å opprettholde avstanden til Cádiz, som i går vant mot Atletico Madrid.

Under pressekonferansen fikk Real Madrid-supporterne lovnader om en mer energisk og tilstede Real Madrid. Det ble gjort noen bytter av nødvendighet og andre på bakgrunn av suspensjoner. Brahim fikk plassen til Bellingham, som er suspendert etter røde kortet mot Valencia. Modric og Camavinga fikk plass fremfor Kroos og Tchouameni. Det ble også gjort bytter i forsvaret, der Vazquez ble valgt over Carvajal.

Kampen begynte med et brak og Real Madrid var i strupen på Celta fra første sekund. De første 15-minuttene preges mye av trilling fra Real Madrid med øyeblikk av intense offensive angrep. Celta som har en kniv på strupen i andre del av sesongen, prøvde å holde en lav blokade. Taktikken fungerte til tider utover hele første omgang, men det sprakk i det 21.minutt. En corner slått av Modric ble rettet mot Rudiger. Headingen ble reddet av Guaita før Vinicius var på rett plass til rett tid og satte ballen i mål.

Utover omgangen var det noen herlige kombinasjoner og spill fra begge lag, der Celta de Vigo yppet seg ved flere anledninger. Det var mange nesten øyeblikk for begge lag, men det ville seg ikke for hverken av lagene. Dermed gikk Los Blancos til pause med 1-0 seier.

Madrid kontrollerte kampen fra start i andre omgang også med flere gode sjanser fra både Vinicius, Rodrygo og co. Tempoet var der, men finessen manglet.

Fra det 70-minutt gjør Ancelotti en del bytter for å prøve å øke målscoren. Ancelotti setter inn Joselu som underveis gjør en god jobb med sin fysiske styrke i boks. Like etter er det igjen corner fra Modric som finner veien til skallen til Rudiger. Han setter inn 2-0.

10-minutt senere spiller Real Madrid fint seg opp på venstrekanten, og Vinicius prøver finne Joselu inne i boksen. Ballen finner ikke frem til Joselu, men det blir likevel mål etter kronglete klarering fra Celta de Vigo.

Mot slutten av kampen kommer byttene på løpende bånd. Kroos, Ceballos og Guler blir byttet inn til fordel for Modric, Camavinga og Vinicius.

I siste minuttet av kampen, spiller Ceballos en herlig stikker til Guler, som runder keeperen og setter inn sitt første mål som Real Madrid-spiller. Kampen ender dermed i en komfortabel seier for Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Lunin(6): Er sikker i mål og klarer unna når Celta de Vigo prøvde å yppe seg foran mål.

Mendy(5): Var delaktig under hele kampen både offensivt og defensivt. Klarer ballen komfortabel under noen pressende situasjoner.

Rudiger(8): Enorm kamp av tyskeren. Delaktig i de to første målene og var solid i forsvar.

Nacho(5): Var noen småfeil fra Nacho, men ingenting som truet forsvarspillet og målet til Madrid.

Vasquez (6): Var en frisk pust inn på høyre back. Var konstant oppe i flanken og bidro med lekre kombinasjoner og herlig spill.

Camavinga (8): Stor kamp av Camavinga som til tider styrer kampen og er en sikker partner på midtbanen.

Modric (8): Det er alltid herlig å se Modric på midtbanen herje med motstanderen. Gjorde seg tilgjengelig og bidro enormt på begge sider av banen. Banens beste idag.

Valverde (7): Har både gode defensive og offensive involveringer. Var veldig involvert på høyre kanten med Vasquez og var en konstant trussel.

Brahim (6): Ok dag på jobb for Brahim, som hadde sine øyeblikk, men fikk aldri det helt til å stemme med ballen.

Vinicius (7): Viser nok engang hvorfor Madrid trenger han. Var involvert i både 1-0 og 2-0 målene.

Rodrygo (5): På lik linje med Brahim hadde Rodrygo en helt ok dag på jobb. Han fikk det heller ikke helt til å stemme med ballen.

Innbyttere:

Joselu (5): Inn for Rodrygo i 74 minutt. Var involvert i noen sjanser mot tampen, men utgjorde ingen stor trussel for Celta-forsvaret.

Kroos(5): Var involvert i målet til Guler. Endret dynamikken og var mer direkte i pasningene.

Tchouameni: Inn for Brahim etter 83 minutter.

Ceballos: Inn for Camavinga etter 88 minutter. Var nest sist på ballen i 4-0 scoringen. For liten tid til vurdering ellers.

Guler: Inn for Vinicius etter 88 minutter. Fikk sin første scoring som Real Madrid-spiller.