Bli bedre kjent med... Spesialer

Osasuna: En reise gjennom tid og historie

Osasuna har gjennom sin historie vært en lokal stolthet. Tross økonomiske hindre, har de hatt flere bemerkelsesverdige øyeblikk.

Club Atlético Osasuna, som har sin base i Pamplona, Navarra, har siden sin oppstart vært et symbol for lokal stolthet og samhold. Ordet Osasuna betyr “helse” på baskisk, og reflekterer klubbens grunnlag for fellesskap og fysiske velvære. 

Denne filosofien gjennomsyrer organisasjonen som fokuserer på hvordan det kollektive arbeidet skal bidra til triumf. Tross for at søkelyset ikke alltid er rettet mot dem, har Los Rojiilos, hatt flere bemerkelsesverdige spillere som har kommet gjennom deres akademi eller som har signert for klubben i løpet av deres karriere. Noen av disse spillerne har hatt betydelig inflytelse både på klubben og i internasjonal fotball.

Noen av de mest kjente navnene:
Raúl Garcia
Før han ble en nøkkelspiller for Athletic Bilbao og Atletico Madrid, så startet han sin profesjonelle karriere i Osasuna. Han spilte for førstelaget mellom 2004 – 2007. Raúl var på utlån i klubben fra 2011 – 2012. 

Naco Monreal
Startet sin karriere i Osasuna og var i klubben mellom 2006 – 2011, før han dro videre til Málaga. 

Carlos Cuéllar
Forsvarspilleren var i Osasuna mellom 2003 – 2007, men han fikk søkelyset på seg når han dro til Aston Villa.

Javad Nekounam 
Han er referert som en av de største iranske fotballspillerne gjennom tidene og var i klubben mellom 2006 – 2012. Han hadde en sterk innflytelse på laget og bidro til en av de støste bragdene i Osasuna´s historie. Europa League (tidligere UEFA-Cup) semifinale i 2006 – 2007. 

Bemerkelsesverdige triumfer
Los Rojiilos har gjennom sin historie hatt flere minneverdige øyeblikk i La Liga, UEFA Cup og Copa del Rey. Laget fra basker gjorde sin best oppslutning i La Liga, da de kapret en fjerdeplass i 1990-sesongen. Overraskende nok bare ett poeng bak Real Madrid, som henholsvis hadde 45- og 46 poeng. 

I senere år kvalifiserte laget seg til UEFA Cup semifinalen i 2006, og ble slått ut av Sevilla som vant finalen. 

Møtene med Real Madrid
Real Madrid møtte Osasuna for første gang i Copa República 25. Mars 1934, der Madrid vant komfortabelt 3-0. Lagene første møte i La Liga endte med en 6-2 seier til Real Madrid to år senere. Denne kampen satt tonen for fremtidige møter mellom Los Blancos og Los Rojiilos. 

Los Meregues og Los Rojiilos har møttes mer enn 50 ganger. Real Madrid har på sin side vunnet 31 av disse oppgjørene og scort totalt 110 mål, mot Osasuna sine 6 vinn og 51 mål. 

Lagene møttes sist i finalen av Copa del Rey i 2023. Der Osasuna hadde en formidabel sesong. Tross tidlig mål fra Rodrygo i andre minutt, viste laget fra basker sin kollektive styrken og var aggressive i det offensive arbeidet. Lucas Torró scorte i det 60-minutt, men Rodrygo satte spikeren i kisten bare ti minutter senere.  

I andre del av 2023 – 2024 sesongen sitter Osasuna på tiendeplass med tre seire på de siste fem takket være kroateren Ante Budimir. Angrepsspilleren har vært i fantastisk form og scoret 14 mål på de siste 28 kampene. 

Klarer Real Madrid å sikre seier før internasjonal pause?

Legg inn en kommentar