Real Madrid 3-2 Inter

Det var tidvis en helt enorm kamp mellom Real Madrid og Inter tirsdag kveld, hvor vertene scoret to og gjestene en gang i første omgang. Etter hvilen scoret Inter først, før unggutten Rodrygo Goes sikret et poeng ti minutter før full tid.

3-2 Rodrygo Goes (80′) – Assist: Vinícius Júnior

Los Blancos har fått en røff start på årets Champions League-sesong, hvor de tapte første kamp mot Shakhtar Donetsk og deretter spilte uavgjort mot Borussia Mönchengladbach. Mot den ukrainske motstanderen spilte de enormt dårlig i den første omgangen, før de satte inn en sluttspurt og reduserte to ganger. På Borussia Park i oppgjør nummer to spilte Real Madrid bra fra start, men nok en gang kom de bakpå, ikke bare en gang, men to. Igjen satte de inn en sluttspurt og scoret to ganger, hvilket sikret et poeng. Dette gjorde at Los Blancos var dårlig stilt med tanke på poeng i forkant av storoppgjøret mot Inter.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos (Modric 79′) – Asensio (Rodrygo 64′), Benzema, Hazard (Vinícius Júnior 64′)

Inter: Handanović – D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Hakimi, Barella (Gagliardini 78′), Brozovic, Vidal (Nainggolan 87′), Young – Martínez, Perišić (Sánchez 78′)

Sjeldent god omgang

Det var vertene som åpnet oppgjøret på Alfredo Di Stéfano best, og skapte kampens første sjanse. Hazard fant Asensio i boksen etter kun fire minutter, hvor kantspilleren klemte til, men Handanovic agerte hurtig og hindret scoring. Et par minutter etter dette ladet Valverde skuddfoten, men forsøket endte like over tverrliggeren. Ti minutter ut i oppgjøret kontret gjestene fremover, hvor Perišić fant Barella i boksen med et innlegg, og midtbanespilleren stanget ballen i tverrliggeren. Kort tid senere var de frempå igjen med Lautaro Martínez, hvor den argentinske angrepsspilleren sendte av gårde et frekt skudd i steget, men Courtois var med på notene og reddet.

SCORET FØRST: Karim Benzema scoret kampens første mål da han snappet en pasning fra Achraf og fintet vekk Handanovic.

I perioden etter dette bølget det frem og tilbake, hvor Real Madrid var laget som skulle få hull på byllen først. Like etter omgangen var halvspilt så sendte Hakimi en lang pasning tilbake mot Handanović som Benzema snappet. Franskmannen tok med seg ballen fremover, fintet seg forbi den slovenske sisteskansen og satte ballen enkelt i det åpne buret til 1-0. Noen minutter senere hadde Real Madrid hjørnespark, og som vanlig svingte Kroos ballen inn hvor Sergio Ramos rev seg løs og stanget ballen i det lengste hjørnet til 2-0. Fantastisk prestasjon av El Capitán!

NUMMER 100: Sergio Ramos scoret sitt mål nummer 100 for Real Madrid mot Inter.

Ledelsen på to mål varte omsider ikke lenge for et par minutter senere var gjestene frempå, hvor Barella dro frem et mesterstykke av en pasning for å spille fri Lautaro og argentineren var iskald. Hurtige kombinasjoner og dødelig presisjon, gjorde at måltavla lyste opp 2-1. Scoringen satte punktum for en helt ellevill første omgang, hvor det bølget frem og tilbake, og begge lag leverte solide prestasjoner.

Samba-fotball

Ut av garderoben var det et langt mer aggressivt Inter som møtte til dyst. Laget fra Milano presset Los Blancos høyt fra start, og vertene slet stort med å spille seg forbi og ut av presset. Ingen av lag skapte dog noen nevneverdige sjanser før Lucas Vázquez tuppet ballen en liten meter utenfor etter tjue minutter. To minutter senere skulle dog gjestene så utlikningen sin. Ramos støtet høyt uten å vinne ballen, hvor Lautaro ble spilt frem i rommet bak han, og angriperen headet videre til Perišić som med kraftig press fra Lucas klarte å styre ballen i det lengste hjørnet til 2-2.

Tjue minutter før full tid snappet Toni Kroos en ball på midtbanen, og tyskeren dro med seg ballen langt fremover før han testet lykken, men forsøket endte midt i klypene til Handanovic. Fem minutter etter dette fikk Lautaro en stor sjanse, og igjen etter en svak inngripen fra en Real Madrid-forsvarer, denne gang Mendy. Franskmannen headet et langt oppspill rett i føttene til argentineren som hurtig forsøkte å curle i lengste kryss – dog like utenfor. Kun sekunder senere var gjestene frempå igjen, hvor Lautaro spilte frem makker Perišić, og kroaten klemte til fra langt hold, men forsøket endte til side for mål.

Da klokka viste ti minutter igjen av ordinær tid satte Vinícius Júnior på turboen da en ball ble spilt i bakrom. Brassen dro med seg ballen langt fremover, før han slo en fremragende pasninger tvers gjennom feltet til sin landsmann Rodrygo, og unggutten var iskald. Ungguttene med en kombinert alder av 39 år visste seg fra deres beste side, Vinícius Júnior med forarbeidet og Rodrygo med en iskald avslutning, 3-2. Helt mot slutten spilte Modric frem Benzema i feltet, men avslutningen til franskmannen ble reddet, og dermed endte det 3-2 på Estadio Alfredo Di Stéfano.

AVGJORDE: Unggutten Rodrygo Goes avgjorde og sikret tre poeng til Real Madrid med sin scoring tirsdag kveld.

Thibaut Courtois (6): Kan ikke klandres for noen av scoringene, selv om de muligens kan se litt «enkle» ut. Gjør en enorm jobb som «sweeper» hele oppgjøret, hvor han hindrer baller i bakrom og bryter pasninger mesterlig. I tillegg må han berømmes for roen han klarer å beholde med ballen i beina, spesielt i perioden hvor Inter presset høyt.

Lucas Vázquez (5): Sliter defensivt ved scoring nummer to, hvor han verken er plassert riktig for å hindre Perišić eller klarer å stå imot med styrken sin. Mangler litt rutine i avgjørende situasjoner, naturlig nok. Offensivt er han dog et konstant uromoment, hvor han kommer absolutt hver eneste gang. Har en avslutning, men den ender utenfor.

Raphaël Varane (5): Får tidvis en vanskelig jobb ettersom han må sikre for Ramos som støter veldig høyt og aggressivt. Dette fører til at han ligger veldig dypt i forkant av scoring nummer to, og rekker verken å bryte pasning eller stoppe Lautaro. På scoring nummer to er han plassert bak Lautaro, og kan muligens kritiseres for dette, men ingen forventer at den pasningen fra Barella skal gå frem.

Sergio Ramos (6): Gjør enkelte svake vurderinger, og involveringer defensivt. Spesielt den aggressive støtingen som han får veldig lite igjen av, og straffes for det ved scoring nummer to. Dog så har han også flere viktige brudd, og er som alltid tryggheten selv med ballen i beina. Scorer også sitt mål nummer 100!!! for Real Madrid med en vakker heading.

Ferland Mendy (6): Gjør en fremragende jobb defensivt, og slipper ingenting forbi seg. Har stålkontroll på Hakimi som ikke får til noe som helst hele oppgjøret. Offensivt er han dog begrenset, og muligens er dette fordi han skal sikre når Lucas blir med fremover. Skaper en farlig sjanse med en svak heading, men utenom dette så er han bunnsolid defensivt.

Federico Valverde (7 BB): Den unge midtbanespilleren er banens beste nok en gang. Jobber utrettelig, skaper kombinasjoner, løper inn i rom, fører ball og gjenvinner baller. Er overalt på banen, både på godt og vondt. Har et solid skudd tidlig i første omgang som dessverre sniker seg over. Begynner å bli en ekstremt viktig brikke for dette laget, både i form av det han tilfører hva angår balanse på midten, men også det han tilfører fremover, og spesielt når han bruker hurtigheten sin. Nok en god prestasjon!

Carlos Casemiro (5): Kommer ikke helt inn i dette oppgjøret, og Inter skal ha kreditt for at de ofte spiller utenom Casemiro. De spiller enten inn bak han, eller vegg med en som er plassert et sted til siden for brassen. Dette gjør at han ikke kommer helt til sin rett, men gjør heller ingen feil, og leverer på det jevne.

Toni Kroos (4): Tyskeren sliter denne kampen, spesielt når gjestene angriper hurtig. Henger ikke med på tempoet, overgangene eller pasningene som går forbi han. Virker fortsatt veldig tung, og burde kanskje hvile litt mer? Får dog en målgivende pasning med en flott corner som Ramos stanger inn.

Marco Asensio (4): Ingen stor kamp av spanjolen, men det kunne fort sett annerledes ut om han hadde klart å sette sjansen sin etter fem minutter. Blir dog litt for ubesluttsom ved enkelte anledninger, og han tilfører nok en gang ikke noen målpoeng.

Karim Benzema (6): Er så våken som kun Benzema er på pasningen til Hakimi. Snapper ball, finter målvakt og setter den i åpent bur. Iskaldt! Scorer derfor for andre kamp på radi Champions League, og utenom dette så er han også sentral i oppbyggingen av angrepsspillet og en rekke kombinasjoner.

Eden Hazard (5): Etter suseren i helgen, så ble det en langt roligere opptreden fra belgieren. Spiller frem Asensio etter fem minutter og burde stått med en målgivende pasning. Faller dog ned flere hakk utover i kampen, og tas korrekt av til fordel for Vinícius Júnior i andre omgang.

Vinícius Júnior (6): Får en sjanse til å løpe i bakrom, og unggutten gjør ingen feil hvor han parkerer de som forsøker å følge han, før han finner Rodrygo med en meget smart pasning. Får med seg en målgivende pasning, hvor han virkelig gjør et godt forarbeid.

Rodrygo Goes (6): Ikke veldig mye involvert den tiden han er på banen, men forsøker å skape noen kombinasjoner og gjøre noen driblinger. Viser dog frem enorm besluttsomhet til en 19-åring å være på den ene sjansen han får, og sikrer Real Madrid tre poeng med et flott skudd.

Luka Modric (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men tilfører umiddelbart et langt høyere tempo til spillet enn det Kroos klarte.