Nyheter

Spilleren som glapp

Tirsdag kveld tar Real Madrid imot Inter til det som blir en svært viktig kamp for Los Blancos. Real Madrid har klart å gjøre ting vanskelig for seg selv, og er i en situasjon der de bør slå Inter. I forkant av denne kampen er det Shakhtar som topper tabellen med fire poeng, mens Inter og Mönchengladbach har to poeng hver. Real Madrid på sin side står med ett fattig poeng etter de to første kampene.

Dette oppgjøret byr også på gjensyn med en vassekte Real Madrid-gutt, som dessverre står på motsatt banehalvdel og skal representere Inter. Achraf Hakimi. Backen er født og oppvokst i Madrid, og har gått gradene i klubben. I 2017/2018-sesongen bestemte Zidane seg for å flytte 21-åringen opp til a-stallen, der han fikk 17 kamper før han sesongen derpå ble lånt ut til Borussia Dortmund.

I Tyskland utviklet Hakimi seg til å bli en av verdens beste backer. Lynhurtig, god teknikk og en unik evne til å produsere målpoeng er det som kjennetegner den tidligere Real Madrid-spilleren. I sommer var det mange som trodde at han ville returnere til hovedstadsklubben, men til stor skuffelse for majoriteten av supporterne, ble han solgt til Inter. Grunnen til det skal ha vært at han ikke ønsket å bli backup for Carvajal.

Det som er sikkert og visst er at Real Madrid kunne ha trengt en som Hakimi i kveldens kamp, og forsåvidt ellers også. Dette laget skriker etter offensive kvaliteter, og det er noe Hakimi ville tilført mye av fra sin back-posisjon. 21-åringen kan være med på å gjøre avansement svært vanskelig for Zidanes disipler, og det er nok mang som frykter at ordtaket «det er fra sine egne man skal ha det» skal blomstre opp etter kveldens oppgjør.

Hakimi blir brukt som vingback i Conte-systemet, og det er nok det som er hans beste posisjon også. Der kamufleres mange av de utfordringene han har defensivt. På de syv kampene han har spilt etter overgangen til Inter, står han med et mål og to scoringer.

Inter-spilleren blir 22 år i morgen, og har hele karrieren foran seg. Det skal på ingen som helst måte utelukkes at han en dag ender opp i Real Madrid. Den dagen Carvajal ikke lenger er førstevalg i den spanske hovedstaden, er muligheten tilstede for at Los Blancos velger å hente Hakimi tilbake til klubben i hans hjerte. Enn så lenge er han dog Inter-spiller, og Zidane og trenerteamet må få en plan på hvordan han skal stoppes.

Legg inn en kommentar