Real Madrid 3-1 Athletic Club

Los Blancos åpnet ballet med å score først da Kroos klemte ballen i mål. Capa reduserte like etter hvilen, men to scoringer fra Benzema sendte vertene foran igjen, og Real Madrid endte opp med tre nye poeng.

RØDT KORT: Raul García (13′)

Prestasjonene har variert stort så langt denne sesongen for Real Madrid, men for øyeblikket er de inne i en meget god periode hvor de har vunnet tre kamper på rad mot tre solide motstandere. Sevilla og Atlético Madrid er de to siste lagene som har fått føle Los Blancos sin vrede i LaLiga Santander, og i mellomtiden der sikret de gruppeseier i Champions League. Samtlige spillere har hevet seg, og spesielt kollektivet har levert langt langt bedre enn tidligere, hvor de i store delere av de tre siste oppgjørene har dominert kampene. Tirsdag kveld kom baskiske Athletic Club på besøk til Estadio Alfredo Di Stéfano for å spille runde 19 av LaLiga Santander.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Modric, Kroos, Valverde (Isco 63′) – Lucas (Rodrygo 75′), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio 63′)

Athletic Club: Simon – Capa (Lekue 80′), Yeray, Iñigo, Berchiche – García, Vencedor (Vesga 66′) – De Marcos (Muniain 80′), R. García, Berenguer (Cordoba 59′) – Iñaki (Villalibre 66′)

Kremmerhus fra Kroos

Det var gjestene som skapte kampens første sjanse da Iñaki Williams og De Marcos kombinerte etter drøyt ti minutter, hvor førstnevnte sendte ballen like utenfor med press. Kun noen sekunder senere skulle Raul García komme i søkelyset da han taklet Kroos bakfra, og pådro seg sitt andre gule kort, hvilket sendte han tidlig i dusjen. Ved halvspilt omgang sendte Lucas til Benzema, og franskmannen både vendte og fintet i boksen før han klemte til, men forsøket ble blokkert. Et lite minutt senere mottok Valverde ballen i boksen, og midtbanespilleren testet lykken, men forsøket endte en meter utenfor.

En halvtime ut i oppgjøret var det Kroos sin tur til å teste lykken, men heller ikke han fant veien til nettmaskene. Med fire minutter igjen å spille ble et innlegg sendt inn i boksen, hvor Vinícius Júnior fikk en fot på ballen, men en feber-redning av Simon hindret scoring. Et par minutter senere fikk Mendy all verdens tid, og han sendte et innlegg inn i brystet til Vinícius Júnior før ballen gikk i ryggen på Valverde som snudde seg rundt og satte ballen utenfor. På overtid av den første omgangen kombinerte Real Madrid godt, hvor Valverde spilte til Vinícius Júnior, og brassen slo perfekt ut til Kroos som klemte ballen kontant i hjørnet til 1-0. Flott avslutning på omgangen.

KLEMTE TIL: Toni Kroos scoret kampens første mål med et skudd fra tjue meter som han sendte rett i hjørnet bak Simon.

Fransk dobbel sikrer tre poeng

Real Madrid skulle ikke få holde på ledelsen lenge i den andre omgangen for allerede drøyt fem minutter ut i den andre så scoret gjestene. Athletic kontret fremover, hvor Capa ble spilt opp i boksen, og selv om Courtois reddet det første skuddet så klarte han ikke å redde returen fra samme mann, 1-1. Et par minutter senere lå ballen i mål igjen, hvor Vinícius Júnior ble gjennom av Carvajal, og selv om det første skuddet ble reddet av Simon så satte brassen returen i mål, men dommeren annullerte korrekt for offside. Like etter timen var Toni Kroos frempå igjen med skuddfoten, men denne gang klarte han ikke å utfordre Simon nevneverdig, og skuddet endte rett i klypene til sisteskansen.

JUBLET HEMNINGSLØST: Karim Benzema scoret ikke bare et, men to mål tirsdag kveld. Her feirer han vilt etter å ha knust Iñigo i feltet.

Med et kvarter igjen å spille ble det nettsus igjen på Estadio Alfredo Di Stéfano. Dani Carvajal svingte inn et perfekt innlegg fra langt ute i banen hvor Benzema jaktet ball og knuste Iñigo Martinez i duellen før han stanget ballen i mål til 2-1. I kampens siste ordinære spilleminutt var Marco Asensio frempå med sin skuddfot, men forsøket endte en meter til side for mål. Et lite minutt senere ble Vesga spilt gjennom helt alene med Courtois, men den belgiske sisteskansen gjorde en mesterlig redning og hindret scoring. Real Madrid gikk dog rett i angrep, hvor Benzema sendte til Isco, videre til Modric som igjen fant Benzema i boksen, hvor franskmannen hadde gjort et ellevilt løp, og han klemte ballen i mål til 3-1. Zidane var tydelig frustrert for at gjestene fikk en stor sjanse, men tre nye poeng var et faktum.

ENORM REDNING: Thibaut Courtois stod som en vegg mot slutten, og gjorde en helt ellevill redning like før slutt som hindret baklengs.

Thibaut Courtois (7): Får ikke veldig mye å bryne seg på i oppgjøret, men har et par ganske solide redninger. Gjør seg stor når Iñaki kommer til skudd i første omgang, reddet godt i forkant av scoringen til Capa, og har en helt ellevill redning på skuddet til Vesga like før slutt. Står alt i alt en meget god kamp, og kunne med litt hjelp fra forsvaret holdt buret rent.

Dani Carvajal (7): Har bort imot full kontroll på siden sin gjennom hele oppgjøret, og det skapes omtrent ingenting på denne hos han. Offensivt involverer han seg mye, som vanlig, og han har et spinnvilt innlegg på scoringen til Benzema hvor han curler den perfekt inn i feltet fra langt hold. Gjør alt i alt en ny god kamp, og tilfører igjen et målpoeng som er viktig.

Raphaël Varane (6): Har ikke veldig mye å gjøre i løpet av oppgjøret, og det er som oftest rolig på hans side med unntak av sjansen til Iñaki. Er muligens litt passiv på scoringen til Capa, hvor han kunne vært oppi spilleren litt tidligere. Ellers er han solid i luftrommet, og han spiller en grei kamp fra start til slutt.

Sergio Ramos (6): Som med Varane så har heller ikke veldig mye å gjøre, men også han blir litt passiv på scoringen til Capa, og kunne muligens gjort enda litt mer for å stoppe skudd nummer to. Blir også spilt forbi på sjansen til Vesga like før slutt, men alt i alt så spiller også han en grei kamp, hvor han leverer enkelte meget gode pasninger.

Ferland Mendy (5): Skal ikke være alt for streng med Mendy i dag, før han leverer en kamp på det jevne, men begge de to største sjansene til gjestene kommer på hans side, og han får ikke gjort stort for å stoppe noen av de når han ikke er til stede. Offensivt har han et godt innlegg, ellers bidrar han med minimalt.

Luka Modric (7): Løper som vanlig helt enormt mye, og viser tidvis hvor viktig han er for tempoet i spillet til de hvitkledde. Trekker ofte tempoet opp, og spiller litt mer i lengderetning enn horisontalt slik mange andre gjør. Får med seg en målgivende pasning på den siste scoringen til Benzema, hvor han spiller den fra seg hurtig og presist. Leverer en ny god kamp.

Toni Kroos (8 BB): Tyskeren var tilbake i rollen som holdende eller defensivt midtbanespiller, og igjen gjør han en bunnsolid jobb. Fordeler ballen på kryss og tvers, skaper kombinasjoner og balanserer av midtbanen flott. Scorer også kampens første mål med et meget flott skudd, og får muligheten til å score et til i andre omgang, men skuddet reddes. Var uten tvil banen beste i kveldens kamp!

Federico Valverde (6): Ikke noen markant kamp fra den unge uruguayaner, men godt å se han få noen minutter i beina igjen. Har et par avslutninger, en som skrur like utenfor mål, og en som er et par meter til side. Jobber hardt, og er ofte spillbar, men virker ikke like rå som han var før skaden.

Lucas Vázquez (6): Ingen stor kamp fra kantspilleren. Spiller helt på det jevne, hvor han er tilbake til å bidra med løpskraft og kombinasjonsspill fremfor innlegg og avslutninger. Virker muligens litt sliten, og det er var godt for han å få hvile de siste femten.

Karim Benzema (7): Spiller en litt merkelig kamp, hvor han viser frem noen detaljer av høy klasse ved enkelte anledninger, og kort tid senere er han helt usynlig. Skal dog har ros for begge scoringene, for ingen av de er ferdigscoret. Gjør et flott løp på scoring nummer en, hvor er der han skal være, og han knuser Iñigo i feltet før han scorer enkelt med hodet. På hans andre scoring gjør han et flott løp for å komme seg fri, og er iskald når han setter ballen i lengste hjørne.

Vinícius Júnior (5): Ny «midt på treet» kamp fra brassen. Gjør ikke veldig mye ut av seg, og den ene gangen han markerer seg så scorer han faktisk, men scoringen annulleres korrekt for offside. Virker ikke til å være helt sikker på hva han skal forta seg før det skjer. Har en målgivende pasnings på scoringen til Kroos, hvilket er en smart pasning. Byttes ut for Asensio etter timen.

Marco Asensio (5): Har et skudd som ender en meter utenfor like før full tid, men med unntak av dette involverer han ikke nevneverdig. Helt ok innhopp.

Isco Alarcon (5): Er tredje sist på den siste scoringen, hvor han spiller ballen videre til Modric. Gjør ikke veldig mye ut av seg, og har et helt ok innhopp.

Rodrygo Goes (5): Markerer seg ikke nevneverdig den tiden han er på banen, men gjør seg heller ikke bort. Helt ok innhopp.